自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

牛年勳章

夜晚開親冷氣瞓, 日頭一熄機, 牆身就有水滴出現, 搞到有啲唔敢再開冷氣, 但唔開咁熱又點瞓得著呀!?

象牙宮

會一關冷氣開抽濕機,。

珍珠宮

唔好太快開窗,等一陣散咁啲冷氣,再開窗開門,出面太熱,房入面冷氣又太凍...

大宅

間中開下抽濕機就會好好多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

熄左冷氣唔好即刻開窗
除非你有抽濕

別墅

牛年勳章

回覆 mercurycc 的帖子

即係一定要買抽濕機?

象牙宮

yydoris 發表於 21-5-23 16:00
回覆 mercurycc 的帖子

即係一定要買抽濕機?
想間屋爽唔會發毛最好有。

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

開咗成晚冷氣,室內空氣凍,外面空氣熱,一開窗室外空氣水份遇凍就會結成水點,環境就會濕。熄冷氣後唔好咁快開窗,等室內氣温高番D,同室外温差無咁大先開窗,咁會好D。如果有抽濕機,間中抽下都好嘅。

wcpcelia    發表於 21-5-24 11:46

瑪瑙宮

yydoris 發表於 21-5-22 11:09
夜晚開親冷氣瞓, 日頭一熄機, 牆身就有水滴出現, 搞到有啲唔敢再開冷氣, 但唔開咁熱又點瞓得著呀!? ...

咁唔係一开係一关

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

熄左冷氣唔好即刻開窗

禁止訪問

牛年勳章

別墅

牛年勳章

回覆 sibiw 的帖子

明白, 係咪依隻? 咁仲洗唔洗開抽濕機? https://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/Nippon-Paint-%E7%AB%8B%E9%82%A6%E6%B2%B9%E6%BC%86/s/H5959001/%E5%AE%B6%E5%93%81%E5%82%A2%E4%BF%AC/%E5%AE%B6%E5%93%81%E5%82%A2%E4%BF%AC/%E5%AE%B6%E5%B1%85%E6%B8%85%E6%BD%94/%E6%8A%BD%E6%BF%95%E7%94%A8%E5%93%81/%E9%98%B2%E6%BD%AE%E7%8F%A0-%E4%B9%BE%E7%87%A5%E5%8A%91/%E6%B0%B4%E6%80%A7%E9%98%B2%E9%9C%89%E5%8A%91-500ml-%E5%BF%AB%E9%80%9F%E9%99%A4%E9%9C%89%E9%99%A4%E8%8F%8C-%E5%BB%A3%E6%B3%9B%E6%B6%88%E9%99%A4%E5%A4%9A%E7%A8%AE%E9%9C%89%E8%8F%8C%E5%8F%8A%E8%97%BB%E9%A1%9E-%E5%AE%A4%E5%85%A7%E5%AE%A4%E5%A4%96%E6%9C%A8%E6%9D%90%E9%80%9A%E7%94%A8/p/H5959001_S_AFSX01500M_CLEAR

珍珠宮

yydoris 發表於 21-5-22 11:09
夜晚開親冷氣瞓, 日頭一熄機, 牆身就有水滴出現, 搞到有啲唔敢再開冷氣, 但唔開咁熱又點瞓得著呀!? ...

關冷氣後開抽濕機

首頁

尾頁

跳至