美容扮靚

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

[update 1星期做後感]
全面+頸800法, 過程大約2個鍾,做之前醫生會問我有咩位想重點改善, 期間醫生好好會問我會唔會太痛, 我自己都忍到痛, 做完半邊會比你睇下分別,我個人就眼部好明顯即時提升左,jawline liftup左少少。最痛位係眉上同頸位

做完一星期太陽穴位同jawline都係keep住腫痛,但唔影響日常生活,面明顯feel到脹左,本身笑ge時候眼底會有大細臥蠶,依家firm返,jawline firm左,咀邊肉liftup返。期待之後消腫再睇效果
-------------------------------

近排覺得自己塊面豬開始鬆鬆地 (90後), 所以都做左research 一排,2021年既價錢大慨如下

2021年Ultherapy 價錢 (Full face + neck)
醫美: $16,800 - $32,000
醫生: $32,000 - $49,000
2021年Thermage 價錢 (Full face )
醫美: $20,600 - $34,200
醫生: $32,000 - $55,000

A記 (無thermage): 只係個人感覺, 睇左好多依度/其他forum 嘅post (由2018年嘅 post), 講做laser, pico combo, ultherapy, 覺得大部份話好好好好個D有少少打手feel , 加上分店位置同規模令我覺得有少少無咁有信心, 所以無揀

B 記 (thermage貴ultherapy少少): 自己最终揀左依間做ultherapy,我見有人話C記有個好好醫生黎左B 記, 佢首先會Free consultation scan你皮膚做分析, 佢sell左我幾次買埋thermage但我無買, 佢有樣好係朋友refer可以送fotona一次個D, 但我蠢左去到先知。個醫生好full, 要約一個月後先有得做, 到時再分享

毛姐 (thermage ultherapy同價): whatsapp 態度好, 名碼實價, 但無上去consult, 都有考慮過

呀嬌: whatsapp 死都唔講價錢, 一定要我同佢傾電話/上去consult (我拒絕左, 因為我覺得好煩)

容祖兒 (無ultherapy): 自己有係個度做pico 去暗瘡印+美白, 個人認為唔太hardsell (可能覺得我比較後生所以唔夠財力), 每次講完有咩新promo, 我話諗諗先, 就唔會再sell, 係會比其他 店貴少少, 但我覺得做得好足,因為佢大部份treatment都會貴過出面咁滯, 所以無揀

黎姿: 貴, 但有口碑 同感覺專業,分店位置同規模令人有信心, 但out budget

而醫生嘅全部whatsapp 名碼實價, 價錢都會貴,所以可能過幾年再考慮
等我做完再同大家分享下!

333s    發表於 21-10-10 23:24

禁止訪問

大宅

回覆 大豬小BBBB 的帖子

去咗CWB呀

C記之前quote 過 $57500 1次ultherapy + 1次Thermage,
跟住今年3月quote過thermage就 $34,200 (3.0 & 4.5 頭),

禁止訪問

大宅

Ultherapy
醫生 504線 $16,180
醫生 800線 $19,800

Thermage (醫生主理另加 $3,800)
治療師 600法 $16,980
治療師 900法 $18,880

不過最好再whatsapp佢問多次confirm 好啲~

禁止訪問

大宅

我都覺呀, 依啲又要fu麻醉藥, 又高能量, touchwood真係有D咩問題, 起碼可以問返個醫生呀嘛

禁止訪問

大宅

我都係新手咋, 不過有幾個朋友有同我分享, 同有上網做下research 知少少咁

Ultherapy主要做提拉瘦面, 打
嘅能量深度係深過thermage 去到筋膜層
。面包包或者正常面型好似會比較岩做ultherapy。唯一係 ultherapy做唔到好近眼位, 所以如果眼皮好有老化, 就應該要靠thermage做眼。

而thermage 主打係萬能, 又膠原蛋白 又firm 又皮膚會好好多, 面比較尖瘦嘅 朋友醫生通常recommend thermage。
幾個朋友做完ultherapy 同thermage都話鍾意Thermage效果多D, 不過每個人面型 輪廓 年齡唔同, 所以睇下自己想改善邊方面

所以overall 應該係ultherapy 向上緊緻, thermage 係向內緻, 同埋年紀愈年輕last得愈耐

你可以留意下外國D醫美forum, 啲醫生都會解答問題架

333s    發表於 21-11-22 21:15

禁止訪問

大宅

ChowPa 發表於 21-6-10 12:33
呀嬌個間我上過去,就係因為佢唔肯講價錢,叫我上去....好彩最後我定力夠,冇出事><
...

佢幾錢呀?你好勁冇被sell到!

別墅

ChowPa 發表於 21-6-10 12:33
呀嬌個間我上過去,就係因為佢唔肯講價錢,叫我上去....好彩最後我定力夠,冇出事><
...

佢sell你幾錢?

子爵府

2024年龍年勳章

kiki232898 發表於 21-6-9 15:24
近排覺得自己塊面豬開始鬆鬆地 (90後), 所以都做左research 一排,由2021年1月開始, 睇下ultherapy 同therma ...

可唔可以私訊我C記醫生去咗边間B記分店?

B記你做咗未?得唔得,有冇效果?

大宅

Bertie07 發表於 21-6-14 10:37
可唔可以私訊我C記醫生去咗边間B記分店?

B記你做咗未?得唔得,有冇效果?

Pm ed(emoji)(emoji)

我等緊 未做呀(emoji)

伯爵府

kiki232898 發表於 21-6-15 02:24
Pm ed(emoji)(emoji)

我等緊 未做呀(emoji)

請Pm
Thanks!

禁止訪問

大宅

hanali46 發表於 21-6-15 10:33
你約左幾時去打呀 我都打左

1個月後(emoji)好full呀

大宅

小貓1124 發表於 21-6-15 04:55

請Pm

Pm ed