自由講場

跳至

首頁
45678...17

尾頁

大宅

我覺得年紀都有少少關係,我自己幾鍾意見到佢地出嚟,但純粹聽歌就未必啱我,始終歌詞嘅對象都比較年青。正如呢幾年我開始頂唔順韓國校園劇,唔係拍得唔好,而係自己已經冇果個情懷

珍珠宮

回覆樓主:

我年紀大,對自己好一啲
唔想再虐待隻耳仔
又吾想用腦諗餐死,佢唱緊乜?
好似飲紅酒緊,飲慣好野返吾到轉頭飲100蚊6枝

Best 80’s 90’s 太強,宜家cctv 兩位妹妹又真係好好聽

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

鴨鴨比 發表於 21-6-22 10:57
我年紀大,對自己好一啲
唔想再虐待隻耳仔
又吾想用腦諗餐死,佢唱緊乜?
very well said

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Mirror成員我淨係鍾意Anson Kong果首 蝸牛 好好聽 (我自己超鐘意聽)
其他人就 由其果個黑我憎的193 完全無興趣聽囉

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

大宅

shamshamwong 發表於 21-6-22 10:23
郭天王當然靚仔過佢。但那麼多名貴品牌
揾姜濤拍,一定有佢優點。
以往四大天王也不及佢多 呢個係事實

同意。大品牌係用有權威的大數據,無論你中意吾中意,人地係香港依家好紅。銷售數字才是王道。

珍珠宮

jtw_ki 發表於 21-6-22 08:01
如果鍾意聽慢歌、抒情派,可以試下聽ian@mirror;如果鍾意聽show唱功,可以試下聽jer@mirror;如果鍾意跳唱 ...

.

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

MelodyCSY 發表於 21-6-22 07:20
今朝返工嘗試去聽Mirror 同193 嘅歌,聽咗幾首,投降。不喜勿插
...

其實我亞爸都係覺得鄧麗君先識唱,Eason ,joey 都唔知唱咩,一代一代都係一樣。

水晶宮

SKLH 發表於 21-6-22 07:56
連個名都無興趣

我都係,成日193,都唔知係咪個名,但又冇特別興趣去search

大宅

0q.cathy 發表於 21-6-22 11:25
其實我亞爸都係覺得鄧麗君先識唱,Eason ,joey 都唔知唱咩,一代一代都係一樣。
...

我都記得我爺以前不停話只係羅文先識唱歌,其他都唔得。

男爵府

廣東歌只可以話2000年前嘅最好,之後嘅越嚟越唔好聽宜家啲廣東歌邊聽得入耳兩千年後台灣國語歌取代咗廣東歌,宜家我聽英文韓文歌多

侯爵府

今朝返工嘗試去聽Mirror 同193 嘅歌,聽咗幾首,投降。不喜勿插
...

我都完全接受唔到,聽幾句已經要走。

侯爵府

Mirror 乜水

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

Gooblovebb 發表於 21-6-22 12:04
我都記得我爺以前不停話只係羅文先識唱歌,其他都唔得。

接受到咪新潮,接受唔到就比人話老餅,每一代都一樣,唔想比人話老餅,唯有努力接受新事物,如果mirror 再開演唱會,我都會買飛去睇,努力學習,唔想跟唔上時代步伐。

大宅

...

我都係聽左頭1次就冇再聽

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我連1句都提唔起興趣聽

男爵府

...

咁又唔關老唔老事 音樂係無分界嗰嘅 唔鍾意唔啱聽味唔聽 無咩所謂嘅 即使同一個歌手都未必首首歌啱自己聽嘅

珍珠宮

畀面勳章

apelok 發表於 21-6-22 08:08
對佢地唔反感
同埋令現今香港樂壇回復生氣都係好事,睇唔過眼只係啲廣告一面倒都係佢地的原因之一係網絡欺 ...

班黃人唔認為係網絡欺凌架,,只係覺得你唔夠人紅就自然冇廣告,,廣告商有權選擇搵咩人去代言真係聽到都火滾,,佢地點樣去恐嚇班廣告商係人都知,,仲可以掉轉嚟講,,講真,,我都唔憎MIRROR,,仲覺得幾靚仔TIM,,,一向都覺得公平充競爭係好事,,而唔係用埋晒D唔正當既手段去搶廣告,,咁樣真係好唔啱

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我今日聽香港電台聽到mirror既歌,唔識欣賞

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

首頁
45678...17

尾頁

跳至