夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

d_yeong 發表於 21-6-25 08:46

同佢講個女要讀幼稚園,我又想搬大d既屋,叫佢每個月俾一半 ...

淨係成日返呀媽度瞓已經有景轟,事實佢喺邊度瞓你點知?

你搵錢能力高過老公,老公求原諒好大機會
睇你自己原唔原諒到,唔原諒就自己保護好財產

選擇原諒就諗下點樣修補關係,兩個相處點樣可以平衡返
男人要權力、要面子、要自由度…….為咩要老公一出糧就上繳俾老婆管晒?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

d_yeong 發表於 21-6-25 08:39
但我有懷疑過既 最近兩年生日聖誕倒數佢通通都係同兄弟過 有時仲話去加班 中秋新年就同我地過既 (唔通識 ...

兄弟相唔難整
好少結婚仲返媽度過夜
原因?近d公司嗎?
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

回覆樓主:

睇完佢點對你,其實都無可能唔知佢有問題,只係你自己想唔想承認,好似同屋主咁,同人過生日番阿媽度訓應該一早要stop佢。

如果再唔改善關係 ,就算過得e兩年都過唔到未來果幾十年。你真係有信心你扮唔知你老公就會留向頭家度?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

為人上司, 點會咁有空去理下屬私事? 香港地冇人咩, 呢個5得就下位。 所以果個上司應該是自爆多。

樓主應該有經濟能力吧?保護財產。 唔知阿女幾多歲, 但如果由阿女出生後你兩沒行埋, 其實你也心中有數吧?

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

複式洋房

d_yeong 發表於 21-6-25 08:36
佢話下屬妹妹舊年小產後情緒不穩 而且佢唔係100%肯定 唔想刺激佢 驚佢又自殺。佢希望從我呢邊入手 話晒老 ...

小產都同你講埋,暗示同你講同你老公有左小產左

你同佢講,如果果個係我老公,我都好想幫佢,
但e加問題係我都唔知果個係咪老公而我老公對頭家又好好無咩特別,橫掂佢都放左張合照枱上,不如影合照黎睇確定下,橫掂放得張相上枱預左人睇到

複式洋房

d_yeong 發表於 21-6-25 02:03
有問 佢話佢住我附近 見過我地幾次,佢係佢下屬枱面,手機wallpaper見到個男人佢認得係我老公。但佢都坦白 ...
不如叫佢影低啲相片俾你睇咗先啦,都唔知係咪,無語。。。

伯爵府

回覆樓主:

.

珍珠宮

睇完樓主講的,好大機會係有小三了,甘多疑點...好似我前夫那時候...有財產,轉走先...之後離婚,叫佢比生活費你個女...

子爵府

回覆 d_yeong 的帖子

似乎係小三搵上門,應該係有人同佢講想離婚,但未有機會開口,所以就有架梁出現,令你知道小三存在,等你開口
首先你要做,係處理你的資產,你話你搵得多過佢,同埋以前佢上繳佢份糧,你c6一定會認為你啲錢係佢都有份,到時佢同你分身家都似

另外,你未必跟到佢,因為行踪飄忽,咁就要搵人跟,試吓搵私家偵探,但我唔知詳情,亦唔知work唔work,你自己explore吓

最後,就係你心態上的準備,如果結果係真,你會點?佢好賤咁求你原諒你又會點?

子爵府

crystal媽咪 發表於 21-6-25 09:36
如果你宜家已經諗有小三係咪會留低
咁不如唔好搵真相
當佢只係同屋主或者個女嘅爸爸

平行時空唔好理佢去邊?心態上好難控制到。。。

子爵府

crystal媽咪 發表於 21-6-25 09:45
兄弟相唔難整
好少結婚仲返媽度過夜
原因?近d公司嗎?

唔係佢返阿媽度 係我返阿媽度 因為媽咪湊阿女 我地住唐樓 阿女重 有時佢唔來接我就直接係度過夜

複式洋房

我覺得小三想俾你知佢存在
應該好快再有其他招式你做好心理準備
我前夫有小三三年,都係好少掂我
同埋會感覺到好有距離感
你係無留意到定唔想面對?

子爵府

睇你情況你老公9成有小三!

子爵府

mandy’t 發表於 21-6-25 09:46
睇完佢點對你,其實都無可能唔知佢有問題,只係你自己想唔想承認,好似同屋主咁,同人過生日番阿媽度訓應該 ...

其實一開始懷疑時有諗過 可能唔係小三 係炮友即 我一直死守佢咁窮唔會太多狂風浪碟 好快就會俾人飛要返來 但慢慢我都自己搵多d節目免得自己諗太多 慢慢就無再理 由佢 所以呢個人咁講又勾起左我地既問題 唔係唔想解決 真係唔識解決

子爵府

Foreverboom30 發表於 21-6-25 11:08
我覺得小三想俾你知佢存在
應該好快再有其他招式你做好心理準備
我前夫有小三三年,都係好少掂我

你點發現小三?其實結婚幾年左右已經有距離感 但個時佢幾乎全部錢都係我度 應該無機會養多個人 問親佢佢都係話好忙 不嬲我地都無特別慶祝節日既 因為佢無錢我唔想俾 生日都係買外賣去海邊食 可能因為咁所以淡左?

子爵府

HOPEFORBB 發表於 21-6-25 10:53
回覆 d_yeong 的帖子

似乎係小三搵上門,應該係有人同佢講想離婚,但未有機會開口,所以就有架梁出現,令 ...

佢仲未拎到永久,佢一定會求我原諒。但我唔會知佢係咪真心,係真係想要頭家定想要身分證,我分唔到。到時又點知佢出面個個有無斷到?

複式洋房

d_yeong 發表於 21-6-25 11:11
其實一開始懷疑時有諗過 可能唔係小三 係炮友即 我一直死守佢咁窮唔會太多狂風浪碟 好快就會俾人飛要返來 ...

咁保障自己,保障阿女,靜靜咁轉移資產先,唔好打草驚蛇暗地再監視。

阿媽信唔信得過?同佢傾下轉左比佢先。

之後喊晒口同老公講外家有事急要錢用,屋企錢支出唔到咁多,叫佢比多d錢,搵多d錢唔好去咁多街。

如果佢唔肯你就同佢咁我自己搵多份賺錢,講你要幫手湊女,我要番多份part time搵錢,星期六/日又好放工後又好。 記得叫埋佢比個時間表出黎方便你搵part time做。到時小3都無時間見。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主你個名好熟口面,你老公係咪台灣人、結婚前Long D?
講真,我對台灣人冇好感,台灣男人婆媽,最鍾意拖延,但係不代表佢唔狠心。
睇你老公行為應該有小三,其實你都心知肚明。任何人出軌,我都建議俾一次機會,但你老公唔肯開視像丶堅持要獨自外出…… 佢唔重視你,當你傻。
你唔想離婚,不代表佢唔想。就算佢現在唔想,不代表佢將來唔想。先處理好資產,不要被C6打一個措手不及。加油。

男爵府

d_yeong 發表於 21-6-25 11:20
佢仲未拎到永久,佢一定會求我原諒。但我唔會知佢係咪真心,係真係想要頭家定想要身分證,我分唔到。到時 ...

大陸男人?

複式洋房

d_yeong 發表於 21-6-25 11:20
佢仲未拎到永久,佢一定會求我原諒。但我唔會知佢係咪真心,係真係想要頭家定想要身分證,我分唔到。到時 ...

你老公不是香港人? 是外國人嗎?

首頁
12345...7

尾頁

跳至