夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之後就講離婚後既安排。我原本諗住佢氣在心頭。等佢冷靜左先再傾。點知呢一個月佢拖到我地準備訓先返屋企。避左我地。完全唔搵我唔聽我電話。之後我頂唔順出聲。話不如大家分開住。冷氣一下。睇下事情有冇轉機。佢當晚就搬走了。走左兩日我打比佢問佢覺得點。佢話佢唔會再返來了。因為我提出分開住冷靜下。比左一份勇氣佢離開呢個家。之後我再搵佢佢已經冇聽了。留下我同個小朋友。我天天喊。問應該要點做好。家人叫我靜觀期變。守同等。等佢回心轉意。。。。我好辛苦

水晶宮

回覆樓主:

我想問你是否好強勢?同男家奶奶關係如何?你懷疑過佢出面有女人?

男爵府

Fion710 發表於 21-7-18 00:42
我想問你是否好強勢?同男家奶奶關係如何?你懷疑過佢出面有女人?

係。我係好強勢。不過而家知道。我會改
同男家家人關係好好。佢地已幫口。但冇用。
我信佢出面冇女人

男爵府

cammykwong 發表於 21-7-18 01:14
我信佢出面冇女人

男人/女人變佐心無用了,放過別人,也放過自己,你先結婚7年,盡早放低吧

珍珠宮

其實好奇怪,有左小朋友之後你全心全意對個小朋友,咁爸爸個角色呢?一個家庭唔應該只有媽媽,爸爸係咪應該都參與其中?如果有參與的話,何來有被忽略?但既然你都承認係忽略左佢,你地係咪一直都係偽單親家庭?

你不想離婚的話何必要提出分開冷靜,你的自尊心過分強,係呢d moment口嘴說改,但行動上又繼續咁做,你先生好似係瓶頸位置呼吸唔到透唔到氣,宜家啵一聲,呼吸到自由ge空氣,好難再叫佢返入去瓶子裡面。

有左小朋友之後根本好多野都會無曬自由,有些人懂得犧牲,有些人卻要保留自由,通常男人都無女人咁偉大。

男爵府

cammykwong 發表於 21-7-17 23:28
之後就講離婚後既安排。我原本諗住佢氣在心頭。等佢冷靜左先再傾。點知呢一個月佢拖到我地準備訓先返屋企。 ...

佢唔搵你、唔聽你電話既時候,其實係佢仲未下定決心。

你唔想分離婚,又何苦提出分開住?

夫妻尚住在一起,有接觸先有彎轉,一旦離開,海闊天空,嘗到自由既滋味,就會頭也不回

你老公同小朋友關係點?你試吓因為小朋友既事搵佢,但你語氣放軟d輕柔d女性化d,等你老公感受同適應吓先

水晶宮

我信佢出面冇女人

我唔知你有幾強勢,一個男人竟然放低老婆仔女走左去,我唔信佢冇女人

男爵府

我信佢出面冇女人

我覺得出面應該有女人或者接近有女人... 先令佢有咁既比較同無啦啦成頭家掉低左一個回頭機會都唔俾。

公爵府

回覆 cammykwong 的帖子

分開住, 事情係有轉機, 係轉得更差, 你提出分開, 就正中佢下懷, 難得你主動提出, 佢仲唔吐飯應, 所以即晚走都走唔切.
out of sight, out of mind. 夫妻少見面, 感情自然淡, 久而久之都唔記得有對方存在.

男人出左去逍遙自在無王管, 边會咁易返嚟比女人箝制.

你兩個小朋友幾大呀? 如果大既都好d, 唔洗點靠個男人照顧.

明白你難過, 但要節制, 喊得多對身體唔好.佢唔值得你為佢傷心,傷身.

公爵府

睇到你上集, 原來你得一個小朋友, 仲咁細個. 你全心全意照顧小朋友而忽略你老公, 的確係問題所在. 你老公都需要你關懷愛護, 幾年來佢終於忍夠了, 鼓起勇氣離開你, 連孩子也狠心不要了, 看來佢極度失望.

請男家嗰边不時幫下口啦, 轉達你心意, 提及你有誠意改, 仲愛佢, 好想同佢修好, 重新開始, 個小朋友亦需要佢之類的話.

如果講極都唔返, 咁應該下了決心, 要浪子回頭, 不知要等到幾时了. 希望事情早有轉機.

la_source    發表於 21-7-19 11:28

男爵府

Fion710 發表於 21-7-18 10:31
我唔知你有幾強勢,一個男人竟然放低老婆仔女走左去,我唔信佢冇女人

同意,冇女人唔會咁決絕,估佢可能係同事

男爵府

小圓圓 發表於 21-7-18 16:12

睇到你上集, 原來你得一個小朋友, 仲咁細個. 你全心全意照顧小朋友而忽略你老公, ...

各位 我知道可能我提出分開住可能係錯左。但我真係想佢試下係咪真係可以過冇左我地既生活。同埋我地咁多年都冇試過分開。睇下佢會唔會可以冷靜下來好好想想。因為始終日日見住好難好好想想。我而家成日諗。好痛苦

侯爵府

cammykwong 發表於 21-7-17 23:28
之後就講離婚後既安排。我原本諗住佢氣在心頭。等佢冷靜左先再傾。點知呢一個月佢拖到我地準備訓先返屋企。 ...

睇哂你主題~上中下,男人做得咁絕出面唔會冇女人,不如睇下點可以攞多D膳養費及資產!

侯爵府

cammykwong 發表於 21-7-18 17:29
各位 我知道可能我提出分開住可能係錯左。但我真係想佢試下係咪真係可以過冇左我地既生活。同埋我地咁多年 ...

佢同你提出離婚時,而諗得清清楚楚!最後方法就只有C6父母有冇計 勸得點佢!

子爵府

你行錯左步棋 一步錯 步步錯 你老公已經去到唔聽唔彩既地步 唔到你瞓都唔返既地步 你認為佢咁都仲冇足夠時間冷靜思考嗎? 你老公只差一個借機去踏出家門 你卻成全左佢!

由細拍拖已學懂一樣野 一段關係如果話要冷靜下 即係近乎99%冇左 冷下冷下就靜 靜下靜下就冇晒影

子爵府

honeybid2 發表於 21-7-18 13:57
我覺得出面應該有女人或者接近有女人... 先令佢有咁既比較同無啦啦成頭家掉低左一個回頭機會都唔俾。
...

同意,佢講啲嘢同一般出軌男講嘅一模一樣

複式洋房

藉口,九成九出面有女人。

玩到夜一夜先捨得返屋企,搬又拿拿聲搬,無女人係出面d男人唔會咁決絕架!

驚你分佢身家,梗係話你錯,冷落佢。

水晶宮

honeybid2 發表於 21-7-18 13:57
...

男爵府

你話你好強勢,係咪平時同佢相處都係你話事,對佢嘅態度又唔太好?不如試下去搵佢大家再心平氣和傾。有可能係佢覺得你叫佢走令佢心灰意冷,你主動啲態度好啲可能有轉機。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Hellobelloo 發表於 21-7-18 19:36
藉口,九成九出面有女人。

玩到夜一夜先捨得返屋企,搬又拿拿聲搬,無女人係出面d男人唔會咁決絕架!

Agree

首頁

尾頁

跳至