自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

kelkmk 發表於 21-11-2 23:19
你個仔啲書重唔重先如果重嘅話我建議用我個仔呢隻, 袋嘅物料非常之堅韌, 同埋預咗係孭重嘢用。

https:/ ...

重呀,又多書,又多notes 書包入面 成堆垃圾咁,有file又唔用。

伯爵府

畀面勳章

yuensiu 發表於 21-11-2 23:21
重呀,又多書,又多notes 書包入面 成堆垃圾咁,有file又唔用。

我介紹嗰個有埋一格放ipad/notebook用, 我仔每日差唔多9kg拎返學校, 佢而家拎得非常之輕鬆同埋舒服,因為個袋嘅設計令到佢負重分散得非常之好。
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

kelkmk 發表於 21-11-2 23:22
我介紹嗰個有埋一格放ipad/notebook用, 我仔每日差唔多9kg拎返學校, 佢而家拎得非常之輕鬆同埋舒服,因 ...

thanks,但香港好似好少地方有得買,星期六日同佢去睇下d書包先

伯爵府

畀面勳章

yuensiu 發表於 21-11-3 07:10
thanks,但香港好似好少地方有得買,星期六日同佢去睇下d書包先

上網搵大把, 好多露營行山鋪頭都有, 我喺香港旺角上樓買$1350。

呢隻牌子嘅袋好多都係差唔多樣,我買嗰隻係布料特別堅韌。 要留意呢樣嘢。

大宅

kelkmk 發表於 21-10-5 21:55
細路今年中一,本身有個Lafuma 26L,但係學校唔畀放書係Locker,所以搞到個書包好重。
趁住第二期消費券諗 ...

有冇相,你係邊度買?

伯爵府

畀面勳章

yvon 發表於 21-11-3 07:32
有冇相,你係邊度買?

你可以喺google search 2day assault hk 你會搵到我買果一間。

不過女仔嘅話呢啲款未必啱佢用。

珍珠宮

Lqueenie 發表於 21-11-2 23:04
暑假前買左呢款黑色比阿仔中一用,$490

不過我覺得麻麻地,太大個

係north face 鋪又唔見有,個個都千幾蚊

珍珠宮

kelkmk 發表於 21-11-3 07:42

你可以喺google search 2day assault hk 你會搵到我買果一間 ...

呢款我老公上網望過不過佢話個袋都1.xkg喎

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yuensiu 發表於 21-11-7 10:28
係north face 鋪又唔見有,個個都千幾蚊

fb網店買,所以我見唔駛5百都即買

子爵府

rello 發表於 21-8-17 11:40
中學,護脊,No !
亞仔話嘅。

中學大部分時間都唔會拎好多書,乜都放locker(除咗清locker日子)
有護脊固然係好,但最緊要個學生肯用,因為個樣會比較幼稚,青春期孩子未必喜歡。
當初升中時都肯用護脊款,上中三就開口問可唔可以揀普通款。我見佢個書包輕過小學時咁多,都由得佢自己揀了。

大宅

CHOR~CHOR~ 發表於 21-8-17 15:11
我個年代都係興用呢一個牌子,不過我當年連outdoor都買唔到,所以一直有情意結想買個Gregory 比阿女點知佢 ...

我都係Gregory 細個無得用,情意結,大女F1買左個俾佢都係唔鍾意,細佬小一已經開始用細個款,勁好用
家姐中學鍾意用Hellolulu

伯爵府

畀面勳章

yuensiu 發表於 21-11-7 10:28
呢款我老公上網望過不過佢話個袋都1.xkg喎

冇錯因為個袋嘅布料質素問題, 你可以去試一試先, 佢值得買嘅原因係佢成個承托力做得非常之好, 有重量等於無重量。
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

伯爵府

Fishqqma 發表於 21-8-17 14:50
我大女買左,好靚呀!
我家下想幫細女買!

喺鋪頭第一眼見這款都覺得好靚,即刻心心眼
但比我女用一定好快整污糟

首頁

尾頁

跳至