自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

daijuju 發表於 21-8-20 19:45
佢同你十幾年,係後來先變成咁?佢冇交代點解當初要一走了之?一齊十幾年真的無愛過嗎?佢點解要咁對你?? ...

點解?當初第一,二年都有呢個疑問。不過jm你現實啲睇呢件事,就估計到來來去去都喺個幾個原因

不現在放底了佢個人,只餘下高齡不能生產的心結……

呢幾年有不同朋友搵我講佢啲因果,我都睇清呢個人㗎喇……而我都變得現實咗 亦懂得教我身邊嘅後生女小心睇人

侯爵府

大笨鐘 發表於 21-8-20 18:21
慶幸你無同佢結婚。
選擇另一半,唔好話廿幾歲,幾十歲都未必識,盡量小心冷靜。
...

又真係!睇人好吾容易

大宅

nldw2012 發表於 21-8-20 19:49
佢父母……我分享一次佢阿媽叫我嘅事。當年佢阿媽的朋友嫁女,冇請我飲,我又冇見過佢朋友,佢阿媽就叫我 ...

你應該係呢家人成世遇過最好嘅人

子爵府

nldw2012 發表於 21-8-20 19:28
當時太細了 只覺得有問題喺佢阿媽,只喺教個仔做人要享樂,要開心……佢阿媽覺得我搶佢個仔甘, ...

成家都好有問題

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

要得俾錢俾鍊個唔識既人已經88了
成件事好9588

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

佢父母……我分享一次佢阿媽叫我嘅事。當年佢阿媽的朋友嫁女,冇請我飲,我又冇見過佢朋友,佢阿媽就叫我 ...

一家都癲架喎!你太傻了
放下自在

珍珠宮

nldw2012 發表於 21-8-20 19:56
點解?當初第一,二年都有呢個疑問。不過jm你現實啲睇呢件事,就估計到來來去去都喺個幾個原因

不現在放 ...

你已放下就好,上天一定覺得你值得更好,幸好你沒嫁給他,這人必有惡報,報應已開始,你不需再理他,讓他自作自受......

多嘴說句,高齡可以睇下IVF幫不幫到,有老公親人也成功了,雖然過程不容易....最重要希望你找到珍惜你的人

女人現實些是好的,你沒有錯,真的要睜大眼看清楚身邊人.....

男爵府

nldw2012 發表於 21-8-20 19:56

不現在放 ...

過咗去就唔好再唸啦⋯⋯ block晒佢 唔好俾佢揾到你!
你幾歲? 我朋友上年4x生咗個小朋友 而家醫學進步啦 琴日仲睇咗單6x歲生。。

大宅

C.Humphrey 發表於 21-8-20 19:54
講得好啱!我要同阿女keep住親密關係,到佢拍拖先肯同我傾,真係要幫佢揀個好老公!
...

喺呀~我股起勇氣講出黎,目的喺想各jm多啲同女兒溝通教佢揀對象,男人四十一支花,女人只有一個10年 其實我都怕喺網絡俾陌生人冷諷……

大宅

cattz288 發表於 21-8-20 20:03
一家都癲架喎!你太傻了

悔恨當初第一次拍拖

男爵府

回覆樓主:

樓主係好人,所以上天比你逃過呢劫
多謝你分享及提醒

珍珠宮

咁佢叫佢個仔買條金鏈,去食飯叫個仔埋單囉!都無可能叫個女朋友送金鏈...請食飯就算數,當禮貌,請一次...
咁你都可以忍到10+年...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

nldw2012 發表於 21-8-20 20:12
悔恨當初第一次拍拖

你個ex都係你同學黎?
放下自在

翡翠宮

牛年勳章

nldw2012 發表於 21-8-20 20:11
喺呀~我股起勇氣講出黎,目的喺想各jm多啲同女兒溝通教佢揀對 ...

唔會冷嘲熱諷你,大家都慶幸你走得甩
我自己十幾歲拍拖都好盲目,入世未深,但我父母係威嚴型唔會同佢傾呢啲,都遇過賤男所以好同情你,我都提自己要open啲

珍珠宮

成長過程上了寶貴的一課
呢種家庭嘅出身唔會有明天,證明樓主命不該絕,避過大劫必有後福。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

你真係好彩,有D咁嘅老公同老爺奶奶真係一世不幸,連帶你D仔女都不幸。

公爵府

2024勳章

nldw2012 發表於 21-8-20 18:22

當初我求學初畢業時好單純

你肯同佢捱佢都走左去, 應該係佢冇咁既福氣娶你

大宅

cattz288 發表於 21-8-20 20:18
你個ex都係你同學黎?

喺~大家十幾個人成日玩,每星期有小組聚會團拜活動,五/六對同學都結婚生埋仔。所以啲大學同學冇諗過佢會欠債,話晒當年大學生最少搵到份每月穩定收入
我好想同大家& jm嘅兒女分享,睇一個人 唔單止睇佢講咩 要睇佢做咩 言行是否一致; 睇結婚對象 要觀察埋佢父母 要文化和教養上門當戶對。

公爵府

2024勳章

nldw2012 發表於 21-8-20 19:28
當時太細了 只覺得有問題喺佢阿媽,只喺教個仔做人要享樂,要開心……佢阿媽覺得我搶佢個仔甘, ...

佢亞媽咁,你當初都肯嫁?

大宅

nldw2012 發表於 21-8-20 18:00
我好想講:
各位媽媽,妳們女兒當初入世未深 唔識分辨人嘅善惡,多啲同她們傾計,如果拍拖,好好引導她們選 ...

好中!真要父母教,點睇人,對方既家庭背景各方面好重要。

首頁
12345...7

尾頁

跳至