婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

PIGPIG朱 發表於 21-10-1 22:55
佢做初一,你做十五
狂追佢地還錢

只要第一步不借,就唔使有下一步要去追啦。

別墅

happyyy3 發表於 21-9-29 01:32
老公D親戚自己唔係賺唔到錢,又租私樓又請工人,大駛唔儲錢,一駛大左就開口問借錢,起初平均每月數千,後 ...

簡單,走去其他親戚面前唱他,話他借錢不還+大家有無相同的情況,如果得你哋是咁就知他只係虾你老公,如果不是只要他知道你哋在其他人面前講他就會收斂。

大宅

老公D親戚自己唔係賺唔到錢,又租私樓又請工人,大駛唔儲錢,一駛大左就開口問借錢,起初平均每月數千,後 ...

點解唔想斷絕關係?佢無當你地係親人喎,block左佢全家上上下下個電話

侯爵府

你老公一定好有米,唔使考慮退休之後既儲備。咁你地米揾個使大錢既理由,轉頭問果班親戚借,佢地借左米當還咯,話無銭借,下次佢地借時米話你地都等錢使咯。如果你老公咩都唔肯做,你就叫佢攞錢出來做養老金,你管。

伯爵府

你真係要認真同你C6傾傾, 叫佢做衰仔話你發爛, 話如果再借錢比人就要同佢離婚,所行依家才財政在你手, 要借就要問你。 佢哋真係問你借, 你就要做醜人 ,企硬唔借, 你就同佢哋講 冇借 唔使還才是先上等人 , 講錢失感情 ,唔好再問 。過一兩次佢哋就唔會再問㗎啦。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

happyyy3 發表於 21-9-29 19:27
回覆 HOPEFORBB 的帖子

我明白要停止可能真係只有斷絕關係一條路,所以先一直無行依條路

衰嘅親人唔咪同冇冇乜分別,而係仲衰過冇呀
絕交咪絕交,最好唔好再見唔好再搵你地添呀

大宅

叫老公多啲打比佢哋借錢,2,3日call一次,想借錢,諗定藉口!Or 佢地一打黎就話「我正想打俾你,想問你借2萬洗」搶咗佢對白先,call 多幾次,佢哋應該想同你斷絕關係!人唔要面天下無敵!

cathngai    發表於 21-10-30 13:37

大宅

happyyy3 發表於 21-9-29 19:16
回覆 lojo11 的帖子

老公既叔叔大伯果d,佢老豆果邊的親戚

吓,我仲以為係兄弟姐妹咁親就無計遮,咁遠都咁,要收返財政大權啦。

大宅

happyyy3 發表於 21-9-29 19:43
回覆 crystal媽咪 的帖子

我唔係財政大臣黎架,婚後我地都係繼續返婚前咁,錢銀上唔會分得好清楚,佢賺錢 ...

咁不如話買左樓供緊樓,自己都好緊啦。我覺得呢個理由天下無敵

大宅

回覆 happyyy3 的帖子

其實你自己要企硬, 我老公家都有呢個問題, 不過我講明佢比, 我會同男家反面,仲會當佢地面質問佢地。
我男家試過一入紙申請居屋, 就要我老公俾幾皮等佢地安心, 之後又試過結婚可以豪擺去歐洲度密月, 但同我地講冇床洞房, 買完豪宅同我地講冇錢裝修...........

首頁

尾頁

跳至