自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

上次就有個女仔帶隻雀嚟,好,我走!

今次坐得好地地食緊,隔離個阿伯自己食完就開始剪指甲,仲要好醒咁向住我個邊剪!

最後我又帶個仔轉枱⋯⋯我始終唔夠膽同人嘈

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

出多D街就會把["不好彩機率"]拉低!

複式洋房

呀伯好冇衛生

伯爵府

syyysc 發表於 21-10-5 15:59

其實我平時真係算少出街,咁我出多啲啦

la_source    發表於 21-10-5 16:07

You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

大宅

殷翹 發表於 21-10-5 16:00
呀伯好冇衛生

咁都未算過分,有次係一粥×準備吃嘢,隔離斜對面一對老夫婦個老公用飲水杯 浸對假牙,見到瞬間無冇晒胃口

珍珠宮

Kuri 發表於 21-10-5 14:30

今次坐得好地地食緊,隔離個阿伯自己食完就開始剪指甲,仲要好醒咁向 ...

外在因素算好
我去食堂食都有昆蟲/頭髮/鋼絲條係食物度

伯爵府

冰震奶茶 發表於 21-10-5 16:06
咁都未算過分,有次係一粥×準備吃嘢,隔離斜對面一對老夫婦個老公用飲水杯 浸對假牙,見到瞬間無冇晒胃口 ...

唔係呀嘛
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew

大宅

Kuri 發表於 21-10-5 16:13
唔係呀嘛

我都拎咗杯水,再望下佢嗰杯 我就覺得我杯水曾經都卑咁用過就覺得餐飯唔知食好定唔食好,最後都係食幾啖真係食唔落,雖則話人人都會老

伯爵府

冰震奶茶 發表於 21-10-5 17:17
我都拎咗杯水,再望下佢嗰杯 我就覺得我杯水曾經都卑咁用過就覺得餐飯唔知食好定唔食好,最後都係食幾啖真 ...

我依家望住啲阿婆阿伯就不斷提自己,老咗唔可以咁樣!

公爵府

Kuri 發表於 21-10-5 14:30

今次坐得好地地食緊,隔離個阿伯自己食完就開始剪指甲,仲要好醒咁向 ...

我都試過,疫情前啲小型酒樓會搭枱,我同阿媽食食吓隔離位個阿叔剪指甲,我大聲鬧佢唔衞生,佢話冇彈到出嚟,我繼續爆佢,爆到隔離枱啲人都一齊話佢佢先知衰走人,好彩有人同我一齊鬧佢群眾壓力真係得。

瑪瑙宮

大廚勳章

冰震奶茶 發表於 21-10-5 16:06
咁都未算過分,有次係一粥×準備吃嘢,隔離斜對面一對老夫婦個老公用飲水杯 浸對假牙,見到瞬間無冇晒胃口 ...

我去過一間魚蛋粉當喺屋企樓下。。。坐隔離枱個阿伯。。畢完辣椒油。。用個口舔隻匙羹。。。再放返落個瓶內。。。睇到我呆咗。。即刻call阿姐。。。阿姐梗係收咗樽野倒咗啦。。。係咁鬧個阿伯唔顧衛生。。。搞到我依家有啲驚打開蓋任筆嘅調味料
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

伯爵府

樓主同我好似⋯搭親巴士都總有個阿叔或阿嬸剪指甲⋯⋯⋯⋯命運呀,

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

有次食早餐 , 食食吓見到唔知係物野

伯爵府

szesze_lam 發表於 21-10-5 17:34
樓主同我好似⋯搭親巴士都總有個阿叔或阿嬸剪指甲⋯⋯⋯⋯命運呀,

複式洋房

回覆樓主:

子爵府

seaheart88 發表於 21-10-5 17:28
我去過一間魚蛋粉當喺屋企樓下。。。坐隔離枱個阿伯。。畢完辣椒油。。用個口舔隻匙羹。。。再放返落個瓶 ...

我諗起早排審完的案(阿伯舔隻畢糖匙羹,後尾唔知衰,仲 叫人同佢隻揪,死鬼埋)

瑪瑙宮

大廚勳章

lcn2009 發表於 21-10-5 18:33
我諗起早排審完的案(阿伯舔隻畢糖匙羹,後尾唔知衰,仲 叫人同佢隻揪,死鬼埋)
...

我現在都有陰影。。。。好在阿姐真係即倒個瓶醬。。。但個阿叔係咁撐。。唔忿衰
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

我都覺得自己唔好彩,出街遇到怪人既機會率甘高,係咪我生得善良

水晶宮

syyysc 發表於 21-10-5 15:59

又或者唔出街食飯, 將遇到不幸事件減至0

首頁

尾頁

跳至