親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

好媽媽勳章

住villa,有朋友去左,幾好玩,又有私人泳池~

http://www.ritzcarlton.com/en/Properties/Sanya/Default.htm

原帖由 cookie215 於 09-6-9 12:26 發表
第1次同BB出埠, 諗住去三亞同佢游水, HEA下.....都係諗住去3日2夜咋!

但邊間酒店多小朋友設施呢?

別墅

上年我住"凱賓斯基度假酒店"都ok! 有私人沙灘, 超大泳池, 又有個D沙好幼ge沙灘仔比bb玩 , 就係泳池隔離, 都有bb play room, 早餐好得, 其他最好by taxi 去市中心食比較好D(美中不足).

禁止訪問

別墅

回覆 4# cookie215 的文章

以我所知"萬豪"較多小朋友設施, 亦貴d.
我自己就book左"文華"4日3夜 6月尾去

男爵府

Hello aai,

我都BOOK左"凱賓斯基度假酒店"! 7/12-15
暑假帶7yrs囡囡去海南島, 市中心有咩好食介紹? 聽聞話有間叫"春園海鮮廣場 " 好好味, 你有無試過?

原帖由 aai 於 09-6-9 14:49 發表
上年我住"凱賓斯基度假酒店"都ok! 有私人沙灘, 超大泳池, 又有個D沙好幼ge沙灘仔比bb玩 , 就係泳池隔離, 都有bb play room, 早餐好得, 其他最好by taxi 去市中心食比較好D(美中不足). ...
I love my dear husband and dear daughter.

男爵府

hoho79 ,

你係買package定係咩呀??
要幾多$$ r??
我月尾都可能同BB去...

別墅

回覆 7# daisypoyee 的文章

我買package $2780 per adult, 都唔知是平定貴
但我BB(23月大)就$480好抵

大宅

我book左艾美酒店,有無人住過呢?
原帖由 hoho79 於 09-6-11 13:41 發表
我買package $2780 per adult, 都唔知是平定貴

複式洋房

有無跟過新X團? 我暑假想報, 唔知有無人之前參加過呢?

大宅

好媽媽勳章

hoho79,
請問你在那裡BOOK?Include breakfast or not?
Thanks!

原帖由 hoho79 於 09-6-11 13:41 發表

別墅

原帖由 lavender~cat 於 09-6-14 09:49 發表
我book左艾美酒店,有無人住過呢?

Hi lavender-cat,
我之前都有想過你e間, 但驚遠左d...
你book幾$呀?

別墅

原帖由 tmr 於 09-6-15 01:21 發表
hoho79,
請問你在那裡BOOK?Include breakfast or not?
Thanks!

Hi tmr,
I already pm to you la.
Include breakfast --- Yes

大宅

我join團,因為買package仲貴,我問過travel agency d 人,如果想住新酒店,文華東方定艾美,佢話酒店就文華東方靚d,但環境就一定係艾美,間酒店攞過獎,仲有私人沙灘,而且family多數book艾美....你考慮下啦
原帖由 hoho79 於 09-6-16 15:33 發表

Hi lavender-cat,
我之前都有想過你e間, 但驚遠左d...
你book幾$呀?

大宅

我舊年帶左仔仔去三亞玩. 佢果陣兩歲半都好開心. 因為酒店幾舒服, 私人沙灘雖然大浪吾係太岩游水, 但沙幼有貝殼, 藍天白雲果陣, 個view都好正, 泳池有兩條滑水梯大人小朋友都岩玩, 有遊戲房比小朋友. 間房有個浴缸係露台, 睇住日落浸浴, 好正. 早餐係吾錯. 但酒店入面其他餐廳消費吾平.
我地有出去食海鮮, 一日係司機帶去佢介紹既, 好貴, 味道一般. 第二日去左春園, 我個人就麻麻因係吾係大鐘意個環境. 如果我去多一次, 我諗我會留係酒店好過.
我有出過去其他景點, 但如果都係去沙灘, 我會留返係酒店好過, 因為坐車又坐船, 而且好熱.
原帖由 ELJCHL 於 09-6-10 17:40 發表
Hello aai,

我都BOOK左"凱賓斯基度假酒店"! 7/12-15
暑假帶7yrs囡囡去海南島, 市中心有咩好食介紹? 聽聞話有間叫"春園海鮮廣場 " 好好味, 你有無試過?

複式洋房

我想知道你地同仔仔囡囡去玩水時,會帶d咩去?兒童水泡?兒童救生衣?我諗住去,但未同過阿囡玩水(20個月),唔知帶咩去?仲有果度好曬,係咪要KEEP住同阿囡塗太陽油?

原帖由 January 於 09-6-20 21:43 發表
我舊年帶左仔仔去三亞玩. 佢果陣兩歲半都好開心. 因為酒店幾舒服, 私人沙灘雖然大浪吾係太岩游水, 但沙幼有貝殼, 藍天白雲果陣, 個view都好正, 泳池有兩條滑水梯大人小朋友都岩玩, 有遊戲房比小朋友. 間房有個浴缸係 ...

水晶宮

原帖由 TYTYTYmama 於 09-6-21 12:55 發表
我想知道你地同仔仔囡囡去玩水時,會帶d咩去?兒童水泡?兒童救生衣?我諗住去,但未同過阿囡玩水(20個月),唔知帶咩去?仲有果度好曬,係咪要KEEP住同阿囡塗太陽油?

...

游水, 唔建議帶小朋友在海灘游, 在海邊玩下水就ok.
游水就返酒店泳池, 安全好多.
可以比小朋友帶吹氣水袖.
兩隻手帶起水袖之後個人就會浮,
對腳仲可以 'young young 下'.
比起救生衣冇咁 'cool' 住小朋友令小朋友郁得冇咁暢快..
水袍在水中亦有 甩的時候.
所以水袖係比較好.

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 January 於 09-6-20 21:43 發表
我舊年帶左仔仔去三亞玩. 佢果陣兩歲半都好開心. 因為酒店幾舒服, 私人沙灘雖然大浪吾係太岩游水, 但沙幼有貝殼, 藍天白雲果陣, 個view都好正, 泳池有兩條滑水梯大人小朋友都岩玩, 有遊戲房比小朋友. 間房有個浴缸係 ...

想問下你住邊間啊?

大宅

我住凱賓斯基.
我帶仔仔去游水都係帶水泡. 我仔仔吾鐘意用手袖, 當然帶咩都好, 都要睇實佢地吾好任佢地自己玩啦.
原帖由 sharon26788 於 09-6-23 22:56 發表

想問下你住邊間啊?

民房

原帖由 lavender~cat 於 09-6-19 23:41 發表
我join團,因為買package仲貴,我問過travel agency d 人,如果想住新酒店,文華東方定艾美,佢話酒店就文華東方靚d,但環境就一定係艾美,間酒店攞過獎,仲有私人沙灘,而且family多數book艾美....你考慮下啦
...

唔係喎, 文華東方有個千五米長嘅私人沙灘, 論級數一定係文華東方高一班, 而且有MoMo Club 好適合小朋友玩

http://www.mandarinoriental.com/sanya/

首頁

尾頁

跳至