論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

急要照顧老人,見左個本地斷約,如果請佢有咩注意?手續係點?驗身先?有邊到驗身平平地介紹下,謝謝

男爵府

honeybaby3388 發表於 22-1-4 21:06
急要照顧老人,見左個本地斷約,如果請佢有咩注意?手續係點?驗身先?有邊到驗身平平地介紹下,謝謝

...

菲可以自己攪,但印的是一套由agent 攪,費用已包. 但你留意喎,聽講斷不一定批visa. 我之前朋友也是想請斷,朋友諮詢了Agent, 發覺那姐姐斷了2份約,之後, agent 叫佢唔好浪費錢, 9成唔批!朋友唔信,走去第二間,點知真的最後唔批!
我朋友回想第一個agent 最有良心,有幫手去和姐姐傾計,之前已覺得姐姐有D古古惑惑説話有隱瞞, 但朋友急用人,轉去大agent, 現在浪費了錢! 朋友話大Agent 衰到,當時帶朋友及姐姐去入境處求情,橋埋雙手在旁等睇戲,嬲死佢!

所以如果是印姐姐,最好找間好的agent 幫手跟下個姐姐因咩原因斷約.

大宅

BlinkBlinkBlink 發表於 22-1-5 08:48
菲可以自己攪,但印的是一套由agent 攪,費用已包. 但你留意喎,聽講斷不一定批visa. 我之前朋友也是想 ...

唔該你呀,好詳細,我想請菲,要碰運氣

大宅

DHA勳章

honeybaby3388 發表於 22-1-5 09:14
唔該你呀,好詳細,我想請菲,要碰運氣

依家係香港個班完約都未必好,你仲諗斷約,佢跳工如果佢現僱主投訴就一定唔批。我個一年跳工返左家鄉,仲同我呻返到去要係雅加達隔離,佢哋無本心架,斷約勿請。

大宅

camilleting 發表於 22-1-5 13:03
依家係香港個班完約都未必好,你仲諗斷約,佢跳工如果佢現僱主投訴就一定唔批。我個一年跳工返左家鄉,仲 ...

其實都擔心⋯⋯

首頁

尾頁

跳至