家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

朋友話佢開左個証劵戶口去做買賣,但係係比錢去買一個程式去幫佢帳戶做買賣~全部唔洗理,交比個程式去做,利潤都好好!!
我聽到後覺得有問題,話買程式做買賣,係咪犯法架,(類似什麼推高價位之類) 總之我就覺得唔合法啦, 叫佢小心 ,
點知佢仲話反我過時,用程式做買賣係合法左幾年,,,,,,,,因為我唔識呢D野,想請教一下大家其實係合法嗎?

禁止訪問

伯爵府

用程式自動買賣本身無問題,但不代表一定可以賺錢

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

TinyTomato 發表於 22-1-7 13:54
用程式自動買賣本身無問題,但不代表一定可以賺錢

x 2

佢以前公司專係寫程式買賣(有期貨股票牌)、其中一個老板係高盛亞程式買賣主管、但2003都輸到死死下~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

回覆 TinyTomato 的帖子

X3

程式交易買賣講就天下無敵做就有心...., 其實好睇個程式D data 來自那裡, 個Programmer 既功力同程式寫得夠吾夠smart考慮夠吾夠周詳,無論市場點變幻莫測佢都可以計算到作出相應既部署,好多程式都係你抄我,我抄你改改個版面就算.

大宅

cammykwong 發表於 22-1-7 11:51
朋友話佢開左個証劵戶口去做買賣,但係係比錢去買一個程式去幫佢帳戶做買賣~全部唔洗理,交比個程式去做,利潤 ...

似係老千局,入咗錢唔使指意攞得返。

上網搵吓,十幾二十年前巳經有呢啲騙局,現在應該先進左,網上老干局。

首頁

尾頁

跳至