自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

免費打科興疫苗的診所很多,其實不用排長龍!每間診所安排不同,有些可以直接入去排隊打疫苗, 有些則需要先打電話預約,請廣傳給身邊有需要的人,特別是老人家!

https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/VSS

子爵府

係呀,朋友話琴日入診所等五分鐘就打左
係之後響診所坐低十幾分鐘休息

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

更多:

關於疫苗
https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/

關於新冠肺炎的一切
https://www.coronavirus.gov.hk/chi/

大宅

回覆樓主:

即係話好多人都唔想打科興囉 禁仲未明?

別墅

回覆樓主:

多謝分享

珍珠宮

2024年龍年勳章

catlover1026 發表於 22-1-8 07:35
係呀,朋友話琴日入診所等五分鐘就打左
係之後響診所坐低十幾分鐘休息
...

見到新聞d老人家打疫苗,天光排到天黑,其實佢地好似唔太清楚可以去診所打疫苗,現場人員亦不會告訴老人家 其實可以去附近的診所打疫苗(外判公司又怎會告訴你可以去其他"行家"那裡打疫苗呢?告訴你就是倒自己米!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

渺薩' 發表於 22-1-8 07:36

診所最快都要廿日後先有位,你都諗得幾天真喎
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

渺薩' 發表於 22-1-8 07:36

乜咁早開工呀!

好多人打咩都無所謂架,係聽到唔打無得去飲茶就即刻走去打咋!

我覺得打科興又好、打伏必泰又好,肯打就好!

kakachopper    發表於 22-1-8 11:49

伯爵府

有啲booking 要去到3-5月
但有啲係行入去就打
間間唔同自己check

珍珠宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 22-1-8 07:41

唔係呀!有好多診所都係即刻可以walk in 打疫苗架,可能只係你個間要咁耐咋,你可以打電話問多幾間試吓,要等2x日 我就唔等啦

Amy7802    發表於 22-1-8 14:40

大宅

bobomia 發表於 22-1-8 07:43
乜咁早開工呀!

好多人打咩都無所謂架,係聽到唔打無得去飲茶就即刻走去打咋!

打左成年啦,你估真係冇人知科興普通診所都有得打咩

翡翠宮

cattz288 發表於 22-1-8 07:41

有d唔駛預約架,不過要打電話問先知.... BTW, 荃灣鄭鎮X醫生只做 walk in打科興,唔比預約,手勢 good又可量血壓先....前幾日我同仔去睇醫生都見到好多人打科興,流程都好順暢,睇下有冇荃灣jm家人有需要,可廣傳

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bobomia 發表於 22-1-8 07:46
唔係呀!有好多診所都係即刻可以walk in 打疫苗架,可能你個間要咁耐,你可以打電話問多幾間試吓,要等2x ...

早兩星期就可能得 果時中心都無乜人喇
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

mamasprits 發表於 22-1-8 07:44
有啲booking 要去到3-5月
但有啲係行入去就打
間間唔同自己check

yes,就是這樣!間間診所唔同架,有d經過佢門口,見到佢拍曬烏蠅嘅都有。

象牙宮

bb2 發表於 22-1-8 07:47
有d唔駛預約架,不過要打電話問先知.... BTW, 荃灣鄭鎮X醫生只做 walk in打科興,唔比預約,手勢 good又可 ...

我就係4號去問打開果間,已經去到月中,早兩日見嚴重左咁多,想搵間早d,打左5,6間都要廿幾號喇
放下自在

象牙宮

bb2 發表於 22-1-8 07:47
有d唔駛預約架,不過要打電話問先知.... BTW, 荃灣鄭鎮X醫生只做 walk in打科興,唔比預約,手勢 good又可 ...

呢間近地鐵站,可以試下喎,多謝分享
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 22-1-8 07:48
早兩星期就可能得 果時中心都無乜人喇

唔係喎,我都係講緊呢2日嘅事,你試吓打電話問多幾間先,再唔係嘅,就打埋附近幾區嘅診所問下先啦

翡翠宮

cattz288 發表於 22-1-8 07:49
我就係4號去問打開果間,已經去到月中,早兩日見嚴重左咁多,想搵間早d,打左5,6間都要廿幾號喇
...

間間唔同,所以要打電話問左先,我之前打就係打過去聯合醫務同港安,兩間都要預約成個月 ,好彩打電話問過呢間,隨時打得,即打 醫生仲幾好人,又有耐性... 所以而家一家人轉晒去呢度睇醫生

珍珠宮

2024年龍年勳章

渺薩' 發表於 22-1-8 07:47
打左成年啦,你估真係冇人知科興普通診所都有得打咩
...

好多人去到做個一刻,先會周圍問人架咋 佢地印象中,睇新聞係要去體育中心呢d

kakachopper    發表於 22-1-8 11:50

象牙宮

bobomia 發表於 22-1-8 07:51
唔係喎,我都係講緊呢2日嘅事,你試吓打電話問多幾間先,再唔係嘅,就打埋附近幾區嘅診所問下先啦
...

好,我問下樓上jm分享果間先
放下自在

首頁
12345...9

尾頁

跳至