懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

新手一問,想問下要去到第幾週先可以去驗結構,T21果啲

別墅

lkkf2003 發表於 22-2-7 23:27
新手一問,想問下要去到第幾週先可以去驗結構,T21果啲

結構22-25w
T21 10-12w

大宅

kiikiiching 發表於 22-2-7 23:46
結構22-25w
T21 10-12w

咁想問下,岩岩知道bingo,聽日會去診所驗,驗完之後要點做? 唔好意思太多問題

男爵府

lkkf2003 發表於 22-2-7 23:50
咁想問下,岩岩知道bingo,聽日會去診所驗,驗完之後要點做? 唔好意思太多問題
...

如果係普通科診所(即係用驗孕捧)驗到bingo,你可以拎住張紙約公立醫院。然後再約私家照超聲波(一般會6至8周,有唔少人5wk幾都照到應該有既嘢)。

如果係婦產科照和驗到有應該有既嘢(之後應該隔4周再產檢),拎住張紙已可直接約公立醫院,同埋約心儀照結構醫生照T21(10至12周)和做結構檢查(18至22周)。

大宅

lkkf2003 發表於 22-2-7 23:50
...

補充番你去診所拎咗懷孕證明之後

就可以dl 一個叫HA GO 既apps

用手機可以約政府產檢個期,佢比到個期你就會sms 通知你,起apps 內check 到個Schedule

大宅

Yin807 發表於 22-2-8 08:36

我想請問下 收到sms 到時帶身分證同醫生証明跟番佢比個日子時間去醫院檢查就ok?我都係剛bingo, 尋日dl左呢個app ,upload左醫生証明 第一次用呢個app 唔係好識 咁想問下 知唔知大概幾耐會收到sms?

大宅

CC03 發表於 22-2-8 10:15
我想請問下 收到sms 到時帶身分證同醫生証明跟番佢比個日子時間去醫院檢查就ok?我都係剛bingo, 尋日dl左呢 ...

我啱啱呢次一星期內收到sms
係ar 到時拎身份證同證明信就ok
第一次檢查應該係做唐氏,大約12wk 睇

別墅

Yin807 發表於 22-2-8 08:36

想問下個APPS親自去醫院開通先用到?啱dl咗唔識用

大宅

Sukalbb 發表於 22-2-8 12:18
想問下個APPS親自去醫院開通先用到?啱dl咗唔識用

唔使呀,你入到去個Apps入邊有個"預約通",你按"遞交預約", 揀返醫院同埋婦產科,之後你影返你嗰個證明同埋打返啲資料就得ga 喇

別墅

Yin807 發表於 22-2-8 14:09
唔使呀,你入到去個Apps入邊有個"預約通",你按"遞交預約", 揀返醫院同埋婦產科,之後你影返你嗰個證明同埋 ...

多謝你呀!,啱啱預約咗,寫住14日內回復 好好用,希望順順利利唔使專程走咁遠

首頁

尾頁

跳至