夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

nayeung 發表於 22-2-27 09:04
唔係歧視 你先生個仔智力有問題,
再生都會有機會係咁,
而且你話佢年紀大,如果你生一定要做多啲檢查 ...

呢個問題我哋都諗過..

複式洋房

alicewong18 發表於 22-2-27 09:06
佢仔咁,仲話生bb,生個妹出嚟可能比佢攪点算?
老公又老,止蝕吧!

我都有咁諗過…..如果真係咁,真係對唔住個小朋友…

複式洋房

berry2021 發表於 22-2-27 08:09
回覆 ocean911 的帖子

本身就係想寫日記記錄我自己真係唔開心,無諗過寫得好白,希望明白,只係想問陌生人 ...

咁你幾歲,佢幾歲?

子爵府

berry2021 發表於 22-2-27 09:30
你講中晒,唔係普通人可以做到,我都思考左好耐先做左呢決定,係我決定錯左,而家情況是好麻煩,雖然智力 ...

咁你要小心,隨時佢做完咩事係法律上都無咩責任

大宅

berry2021 發表於 22-2-27 09:34
呢個問題我哋都諗過,因為佢精子是有異常….可能是因為咁而小產左….

如果咁唔好彩
到時只會害到自己同個細路㗎,你先生年紀又大,
即係你一個人照顧三個,
你到時有無咁嘅精力?

男爵府

陪月勳章

berry2021 發表於 22-2-27 00:21
今日同工人檢測,知道是positive 之後,就立刻叫工人留係Tim個仔間房隔離。中午Tim返嚟後同我商量,佢決定 ...

又有性侵危機
又是老公冷酷
又唔開心
你又冇小朋友
搵唔到要留低理由

不過,單方面伸請離婚要兩年起wo
建議你說服條友
雙方同意離婚

唔得先搬走
再自己伸請

子爵府

berry2021 發表於 22-2-27 09:36

萬一你老公行先一步!你會繼續照顧佢仔嗎?你結婚時有冇想清楚架!比我係現實,我唔會㨂呢類做老公!

kwhkwh    發表於 22-2-27 16:55
cathngai    發表於 22-2-27 13:34

伯爵府

回覆 berry2021 的帖子

我建議你做快測, 如果係negative ,自己搬返娘家住。你C6見你瞓廳, 都不聞不問唔關心你, 佢有幾愛你,你自己心中有數。 日後條路點行, 好好同你家人商量, 盡早為自己打算, 莫再虛度自己光陰。

男爵府

berry2021 發表於 22-2-27 08:09
回覆 ocean911 的帖子

本身就係想寫日記記錄我自己真係唔開心,無諗過寫得好白,希望明白,只係想問陌生人 ...

。。。。。。
樓上覆得有文有路
原來睇唔明真係俾到意見…

侯爵府

先搬離,看看離開後既心態再決定。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

alicewong18 發表於 22-2-27 12:37
萬一你老公行先一步!你會繼續照顧佢仔嗎?你結婚時有冇想清楚架!比我係現實,我唔會㨂呢類做老公!
...
得罪咁講,好明顯冇想清楚。仲話老人家有份同意。 仲打算生件出來開心下。樓上樓主有關生仔的回應好恐怖。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

工人=佣工,Tim =丈夫,Alan=丈夫和已去世妻子所生的智力有問題兒子今日同工人檢測,知道是positive 之後, ...
如果你足夠去愛對方,好多問題都唔係問題,所以你先要了解自己,你需要甚麼,你是否愛對方,答案得到肯定,你便知自己如何決擇,重點係你要先了解自己

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

工人=佣工,Tim =丈夫,Alan=丈夫和已去世妻子所生的智力有問題兒子今日同工人檢測,知道是positive 之後, ...

點解你要喺廚房度換衫?
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

nayeung 發表於 22-2-27 08:59
你好偉大好愛呢個男人
咁嘅家庭你都嫁過去唔係普通人嘅氣度做到嘅。
唔理之前是否諗清楚現實嫁過去會點, ...

智力有問題
但如果係輕度嗰啲
其實都同普通人一樣都係想拍拖/結婚

男爵府

個仔有問題,大晒啦,你又係大人輩份高啲,又係正常人,你預左一世都要忍讓,唔通tim叫佢個有問題嘅仔讓你呀?

男爵府

berry2021 發表於 22-2-27 08:27
本身就係想寫日記記錄我自己真係唔開心,無諗過寫得好白,希望明白,只係想問陌生人意見。
調返轉,如果有問題嘅係你親生仔,你都會咁,樣樣以佢為先,生活上會遷就佢,特別體諒,你唔會因為遷就佢覺得委屈,人之常情,如果你一早放唔開呢樣嘢,而且要同佢個仔比較,其實唔應該同佢結婚,你未生,如果你有bb比較更加多,始終喺父母眼裏面對有問題孩子會特別疼惜同愧疚,關注同關愛不知不覺都會多咗,對其他家庭成員未必唔愛,但有時不自覺係會編埋一邊,想繼續一齊要用多啲同理心包容,如果冇辦法接受到佢個仔,或者你真係應該諗吓嚟緊點

大宅

crystal媽咪 發表於 22-2-27 17:13
智力有問題
但如果係輕度嗰啲
其實都同普通人一樣都係想拍拖/結婚

如果係輕度仲衰,
因為知啲唔知啲,到時可能會對樓主做咗啲無法挽回嘅事㗎

大宅

其實你都好明白,你先生對你連基本嘅關心都無,即係無乜感情啦,
你仲同佢生?生咗佢就一世㗎啦
最大問題係佢嘅精子都有問題喎

大宅

痴線,佢個仔咁,知道佢偷睇你,又摸工人,你老公唔正視問題就應該要諗搬走啦,關乎人身安全,佢智力有問題,但性慾又同正常人一樣,但自制能力有機會比正常人低而做啲過份嘢,你邊可能同佢一齊長期共處一室。
你老公放個仔係第一位,如果真係有更嚴重嘅事發生,你老公會保護邊個先,一定係個仔,趁後生走人啦,唔值得。

寶石宮

nayeung 發表於 22-2-27 18:52
如果係輕度仲衰,
因為知啲唔知啲,到時可能會對樓主做咗啲無法挽回嘅事㗎
...

我估係輕度啦
我見講話佢偷睇換衫,摸個工人
嚴重嗰啲應該唔會

輕/中/嚴重我都接觸過

首頁

尾頁

跳至