夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

nayeung 發表於 22-2-28 13:33
好多人話個仔唔係自己生嘅所以就無咁包容,
但得罪都係要講:
根本唔關係唔係自己生,

Tim 話佢自己有包庇Alan, 因為佢知道Alan, 解釋無數次都無用,我明白Tim 一個人對住個咁嘅仔好心酸又心灰,Alan又唔係完成無智商,只是永遠去唔到正常水平,但生理上已經是正常人….

男爵府

陪月勳章

berry2021 發表於 22-2-28 13:47
Tim 話佢自己有包庇Alan, 因為佢知道Alan, 解釋無數次都無用,我明白Tim 一個人對住個咁嘅仔好心酸又心灰 ...

教育出問題呀
Alan識得講大話
即係明白成件事再分析利與弊
然後作出大話保護自己
打機亦要靠智力、策略去取勝
個腦邊似有問題

唔好賴低智商就躺平啦

大宅

Tim 話佢自己有包庇Alan, 因為佢知道Alan, 解釋無數次都無用,我明白Tim 一個人對住個咁嘅仔好心酸又心灰 ...

明白你嘅憂慮同唔開心,所以好多jm都叫你止蝕。
都見到你嘅文字,都感受到Tim對你無乜感情,對個仔心灰意冷覺得佢無得"教" 就更唔應該叫個生理已成熟嘅大男孩一齊訓,
佢係男人 佢會唔清楚青春期發育嘅人係點咩

複式洋房

nayeung 發表於 22-2-28 13:57
明白你嘅憂慮同唔開心,所以好多jm都叫你止蝕。
都見到你嘅文字,都感受到Tim對你無乜感情,對個仔心灰意 ...

多謝你哋,我而家感覺舒服好多,今日都同屋企人傾左,大家都支持我。等quarantine period ends, 我會離開呢度,計劃下我條路。

大宅

berry2021 發表於 22-2-28 14:04
多數你哋,我而家感覺舒服好多,今日都同屋企人傾左,大家都支持我。等quarantine period ends, 我會離開 ...

jm加油吖 祝你早日離開困局

複式洋房

nayeung 發表於 22-2-28 14:12
jm加油吖 祝你早日離開困局

Thanks again and your support

大宅

多數你哋,我而家感覺舒服好多,今日都同屋企人傾左,大家都支持我。等quarantine period ends, 我會離開 ...

加油呀,好好保護自己(emoji)(emoji)

複式洋房

msowl 發表於 22-2-28 17:01
加油呀,好好保護自己(emoji)(emoji)

Thanks <3

別墅

不愛才有問題

侯爵府

多謝你哋,我而家感覺舒服好多,今日都同屋企人傾左,大家都支持我。等quarantine period ends, 我會離開 ...

有決定就好

我都明白妳驚和害怕嘅感受,以前我ex老豆都喺甘不停眼昅昅(正常智力)

建議妳,如果還要同住一室,買個apple 手錶,萬一有咩事 撞擊手錶玻璃面可以自動打緊急電話
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

講真,你老公甘既態度,就算佢仔攪左你,佢都話佢無心/唔相信之類,真係好似你甘講,佢同佢仔好好生活落去就ok,多左你就多左啦

複式洋房

Huuu 發表於 22-2-28 22:02
有決定就好

我都明白妳驚和害怕嘅感受,以前我ex老豆都喺甘不停眼昅昅(正常智力)

多謝分享,唔係當時人是唔明白的,當事人被性騷擾,內心是好唔舒服,仲有每日經歷的性騷擾。

複式洋房

PIGPIG朱 發表於 22-3-1 03:54
講真,你老公甘既態度,就算佢仔攪左你,佢都話佢無心/唔相信之類,真係好似你甘講,佢同佢仔好好生活落去 ...

你係講中晒,我都問過Tim 呢件事,我問佢如果真是發生,你是否話佢唔識呢啲嘢,下次唔會,一定唔會報警處理,係咪?佢沉默唔敢出聲即係默認….

其實唔係話歧視佢個仔,但係佢個仔嘅行為令人恐懼….

珍珠宮

berry2021 發表於 22-3-1 12:21
你係講中晒,我都問過Tim 呢件事,我問佢如果真是發生,你是否話佢唔識呢啲嘢,下次唔會,一定唔會報警處 ...

剩係比佢仔甘昅法,係我一早就走左,18歲唔係8歲啊,無可能一齊住到,莫講話攪到凍冰冰訓睡袋啦…

複式洋房

PIGPIG朱 發表於 22-3-1 12:24
剩係比佢仔甘昅法,係我一早就走左,18歲唔係8歲啊,無可能一齊住到,莫講話攪到凍冰冰訓睡袋啦…
...

勇字當頭累事….如今好後悔

我的光陰

伯爵府

回覆 berry2021 的帖子

趁現在, 你哋未有小朋友, 已經唔使顧慮太多, 盡早解決, 唔好再嘥自己嘅光陰。

複式洋房

cathngai 發表於 22-3-2 07:52
回覆 berry2021 的帖子

趁現在, 你哋未有小朋友, 已經唔使顧慮太多, 盡早解決, 唔好再嘥自己嘅光陰。 ...

你講左岩,是時候為自己諗下,計劃下自己將來

洋房

樓主,我有幾個疑問….
1)你先生同你年紀相差大,又有一個18歲弱智嘅小朋友。除非佢超級有錢,或者佢對你非常好,如果唔係嘅話,即使佢生到好似王敏德,正常嘅女仔都唔會考慮嫁俾依類型嘅男人。
2)我諗樓主應該後生靚女,身材好。所以個仔成日昅你換衫… 如果你係一個50-60歲嘅大肥婆,個情況應該唔一樣…
3)你先生寧願叫你瞓廳,都要個仔同你地一間房,又唔理會你所講嘅說話,我諗即使佢個仔真係強姦左你,佢都唔會報警,分分鐘仲幫佢隱瞞。
4)係一個咁惡劣嘅情況,你都唔走,仲上緊搵意見、之前仲諗住同佢生仔,我唯一諗到嘅原因係:
-) 你外家唔喺香港,所以到而家點解都唔走…
-)你老公喺大陸娶你落嚟,所以解釋到點解年紀相距咁大,感覺上佢又唔係有錢,對你又唔好, 你都肯嫁俾佢,仲諗住同佢生仔…

大宅

berry2021 發表於 22-2-27 00:21
工人=佣工,Tim =丈夫,Alan=丈夫和已去世妻子所生的智力有問題兒子今日同工人檢測,知道是positive 之後, ...

我以前有個鄰居當年應該約25歲,我24咁上下。佢都係智商有少少問題,我不是歧視佢,但每次撞到一齊等(emoji)我都好恐懼,佢係會一直企在側邊望住,由頭到腳,實在太恐怖,完全明白樓主心情

伯爵府

回覆樓主:

分開吧~

首頁

尾頁

跳至