自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

收到晒,多謝各位的回覆。

突然失憶,聽日帶亞囡去打第2 針科興,請問除左ID卡,有相既證件,要填同意書嗎?好似第1 針冇填?定係我記錯。。。
謝謝大家。

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

CrazyCatB 發表於 22-3-25 19:56
突然失憶,聽日帶亞囡去打第2 針科興,請問除左ID卡,有相既證件,要填同意書嗎?好似第1 針冇填?定係我記 ...

如果第1針有填就唔洗,如果唔記得咪填定先,不過去到都有表比你填,拎id卡,有相證件,同埋上次打第1針果張証明書
日本の平安を祈ります

別墅

突然失憶,聽日帶亞囡去打第2 針科興,請問除左ID卡,有相既證件,要填同意書嗎?好似第1 針冇填?定係我記 ...

今日打完打2針,要填同意書

水晶宮

回覆樓主:

第二針都要填同意書!
我女打第二針時,連我身份證都對埋,反而第一針就求其望下份同意書!

男爵府

畀面勳章

小朋友第二針都要填同意書,因我都是忘記這一點,幸好當時還有得即場填。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係政府場所打針,早一日有sms提醒所需文件。
18以下,每一次都要填同意書。

大宅

無論第一還是第二針都需要填同意書的,如果去接種中心打 可以問職員拎

大宅

請問打完第2針,系咪3個月後要打第3針?
9歲,無長期病患

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

18歲以下每次打針都要簽家長同意書
無論第一、第二定第三針

男爵府

牛年勳章

kk80400 發表於 22-3-25 19:58
如果第1針有填就唔洗,如果唔記得咪填定先,不過去到都有表比你填,拎id卡,有相證件,同埋上次打第1針果 ...

第2針都要填同意書

侯爵府

牛年勳章

每針都要同意書

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

kk80400 發表於 22-3-25 19:58
如果第1針有填就唔洗,如果唔記得咪填定先,不過去到都有表比你填,拎id卡,有相證件,同埋上次打第1針果 ...

唔係,每一針都要填,帶手冊,身份證/出世紙,針紙唔需要的

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

要,每針都要填
放下自在

首頁

尾頁

跳至