跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地bb有無成日捉住大人隻手指,老點你開閂燈、讀書、按制(button) ? 初頭我地以為佢想我地讀俾佢聽,書上的字,但有朋友話,佢俾健康院姑娘鬧,咁會整懶bb ?! 係咪真係會養成佢懶惰呢?

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 bb515 於 09-6-10 21:52 發表
你地bb有無成日捉住大人隻手指,老點你開閂燈、讀書、按制(button) ? 初頭我地以為佢想我地讀俾佢聽,書上的字,但有朋友話,佢俾健康院姑娘鬧,咁會整懶bb ?! 係咪真係會養成佢懶惰呢? ...

係. 因為有人指埋俾佢.
咁佢自己如果想要野會唔會用自己隻手指住? 定係都要捉住你手指用你手指指?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

別墅

原帖由 emmypun 於 09-6-11 09:38 發表

係. 因為有人指埋俾佢.
咁佢自己如果想要野會唔會用自己隻手指住? 定係都要捉住你手指用你手指指?

咁點算呀? 我個仔係會捉住我哋大人手, 指示我哋做佢想我哋做既野, 如做動作比佢睇, 夾野比佢食, 讀書/字卡比佢聽...有時仲會用手比玩具我哋, 叫我哋玩比佢睇添呀...我哋唔肯, 佢就會扭下, 我哋要佢自己做, 佢就索性唔理我哋, 玩佢自己既玩具...激c...mouth:

珍珠宮

死啦, 我個仔而家都未識指,我放係佢面前, 問佢奶奶係邊 , 佢咩都唔理就大哭

複式洋房

手指指

係呀,明明自己想玩個玩具,例如車仔,佢就捉住大人隻手,叫你玩俾佢睇囉 ! 初頭我地大人覺得好得意,仲以為佢有領導才能,識得點人做嘢! 點知原來係唔好o既

首頁

尾頁

跳至