跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 monkey05 於 09-6-17 11:26 發表

kerkermui,

我地呢頭有無全白色番學波鞋賣呀 ? FROG 果隻有無全白架?

我嗰對响鑽石山買, Frog都有白鞋, 不過印象中唔係波鞋款, 你揾白皮鞋嘅話就啱喇! 你出去睇睇.. 賣mickey嘢嗰間! 我嗰次仲買埋兩對Mickey白波鞋.. 點都要放對鞋响學校, 所以會用得返~對黑色真係唔知点算! =P

複式洋房

我上星期日係新港城馬拉松幫亞女BUY左對NB 白色波鞋, 折左都係$13幾囉.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 yingmak_228 於 09-6-17 23:05 發表
我上星期日係新港城馬拉松幫亞女BUY左對NB 白色波鞋, 折左都係$13幾囉.

THANK YOU .....yingmak & kerker,

我會去睇下.

別墅

hi~我都係mos-07b嘅mama呀!
我都係為個女入k1頭痛緊 今年我就同阿女報咗"嘉德麗(一城)"讀n1,原本諗住原校上k1.但係心多嘅我~問題就嚟喇....
如果讀 "嘉德麗(一城)" 我就覺得 "hkps(ascot)" 好d, 但係既然都出到火炭又不如出kln tong報 "hkps / km" 之不過出到kln又好似車程太遠唔係太放心, mos都有好學校呀 "康傑 / 威寶"都唔錯~ 但係聽講 "靈糧(mos)"都好好拍得住好多名校,又有學卷....都唔知點揀好!!!
你地揀定未呀?

伯爵府

原帖由 pigleg薑 於 09-6-18 15:10 發表
我都係為個女入k1頭痛緊 今年我就同阿女報咗"嘉德麗(一城)"讀n1,原本諗住原校上k1.但係心多嘅我~問題就嚟喇....
如果讀 "嘉德麗(一城)" 我就覺得 "hkps(ascot)" 好d, 但係既然都出 ...

hehe~ 個人意思: 唔好理去邊讀先... 媽媽有無諗過之後想走咩路? 活動教學/傳統教學??? 直資定玩大抽獎? 有無了解過呢d學校嘅長處?

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

原帖由 pigleg薑 於 09-6-18 15:10 發表
如果讀 "嘉德麗(一城)" 我就覺得 "hkps(ascot)" 好d, 但係既然都出 ...

無錯, 你先諗諗KERKERMUI 所講既, 有助自己去作決定邊間學校合自己的小朋友. 地點唔好諗住.

別墅

hello~
我仔仔係07 10 bb, 會11月開始讀綠茵 / 方方 (未決定)...

大宅

hello~~ 報到報到. 我女係 0708 出世的.
唔會讀 N1. 同大家一樣, 煩緊報邊間 K1. 大家多D 聯絡0丫~~

大宅

原帖由 kerkermui 於 09-6-18 16:14 發表

hehe~ 個人意思: 唔好理去邊讀先... 媽媽有無諗過之後想走咩路? 活動教學/傳統教學??? 直資定玩大抽獎? 有無了解過呢d學校嘅長處?

恐龍媽..我又真係無乜諗過呢d 野..比你講一講, 又點醒左我. 唉..真係好煩..我地兩公婆對揀學校真係無乜頭緒.

直資同大抽獎係咩黎0架? 可唔可以簡單講下 or 有冇d links 可以 send 比我睇下? 做左 full time mom 反而無乜時間上網咁..真係無從入手呀~~

別墅

忽週加$48換本幼稚園及小一天書....搵笨....上網都有哂學校的list.... 哂左$$$$$$$$$$$$
wellcome to 家銳仔成長日記

http://hk.myblog.yahoo.com/bingo-louis123

複式洋房

我都換左啦, 但未睇呀.

原帖由 minako 於 09-6-21 18:48 發表
忽週加$48換本幼稚園及小一天書....搵笨....上網都有哂學校的list.... 哂左$$$$$$$$$$$$

伯爵府

原帖由 gracefulb 於 09-6-19 23:15 發表

恐龍媽..我又真係無乜諗過呢d 野..比你講一講, 又點醒左我. 唉..真係好煩..我地兩公婆對揀學校真係無乜頭緒.

直資同大抽獎係咩黎0架? 可唔可以簡單講下 or 有冇d links 可以 send 比我睇下? 做左 full time mom ...

首先~ 得閒去教育王國睇吓, 攞吓料~
仲有呢度:
http://forum.baby-kingdom.com/thread-788388-1-1.html

你睇完上面條thread, 會明白遊戲規則架喇!

別墅

7.1 揸車睇下幾間幼稚園....康傑, 合一堂 校舍唔錯! 9月要入表lor
wellcome to 家銳仔成長日記

http://hk.myblog.yahoo.com/bingo-louis123

大宅

畀面勳章 陪月勳章

打個招呼先,
我阿仔係0703,5月已插班讀N1。

大宅

畀面勳章

Hi 大家好

我囡囡係0712架, 2010/1月會插班讀Think嘅下午n班, 唔知有冇同學仔呢??

複式洋房

就黎又要搵學校, 煩.

伯爵府

原帖由 yingmak_228 於 09-7-5 14:16 發表
就黎又要搵學校, 煩.

係呀~ 要報K1呀!!!

等待驗證會員

原帖由 dadaada 於 09-7-5 01:13 發表
Hi 大家好

我囡囡係0712架, 2010/1月會插班讀Think嘅下午n班, 唔知有冇同學仔呢??

你好ar!我囝囝係0711 , 2009/12月開始讀Think嘅下午n1(菠蘿組) !!

大宅

畀面勳章

原帖由 aywy 於 09-7-6 11:13 發表

你好ar!我囝囝係0711 , 2009/12月開始讀Think嘅下午n1(菠蘿組) !!

我哋係讀士多啤利組呀! 你哋會唔會轉番讀上午班呀??

首頁
12345...9

尾頁

跳至