自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

12月之後按摩店就關左,到今日終於再去 已經尋日book定,去到都再等20分鐘,多人到企哂係到等。利申,做文職,肩頸平時非常痛

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

應該大家都等左好耐

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我都痛到死,大少考dse唔敢周圍去,忍多兩星期,應該冇咁多人

子爵府

一生中最愛 發表於 22-4-23 06:09
我都痛到死,大少考dse唔敢周圍去,忍多兩星期,應該冇咁多人
我都係~

子爵府

sweetnothing 發表於 22-4-23 02:17
12月之後按摩店就關左,到今日終於再去 已經尋日book定,去到都再等20分鐘,多人到企哂係到等。利申,做文 ...

我都第一時間去咗按摩

大宅

個個攞消費券去消費

珍珠宮

回覆樓主:

呢度尋日先有人出post話人堂食,你去按摩一陣又比人圍你㗎啦!

大宅

yeemeif 發表於 22-4-23 08:26
呢度尋日先有人出post話人堂食,你去按摩一陣又比人圍你㗎啦!
...

按摩唔會除口罩,同dup完都即刻反屋企沖涼換衫 不過做野上半身好痛,下半身就無咩事,好少按好耐

珍珠宮

sweetnothing 發表於 22-4-23 02:17
12月之後按摩店就關左,到今日終於再去 已經尋日book定,去到都再等20分鐘,多人到企哂係到等。利申,做文 ...

請問下大約咩年齡 ,平時有冇做下拉筋 &要去濕啊

禁止訪問

大宅

chitchit0520 發表於 22-4-23 10:21
咁不如睇推拿,又可以claim醫療。
我老公最近wfh姿勢唔好,膊頭頸連埋頭痛,去註冊中醫師度整,推拿針灸整 ...

咁樣總共幾多錢啊?我公司無claim醫療

禁止訪問

象牙宮

肩頸痛|肩膀繃緊 放鬆肌肉
原因: 1. 肌肉過勞、2. 壓力或3. 不良姿勢。

氧氣不足 大家使用電腦或手機
咀嚼次數不足 咀嚼次數不足會令咀嚼肌弱化
枕頭不適合 太高或者太低,都會令肩頸肌肉繃緊,導致肩膀僵硬
經常使用拇指 拇指根部的肌肉是透過筋膜連接着手臂、肩膀和頸的肌肉
姿勢不良 長期維持着不良的姿勢

https://www.hk01.com/%E5%81%A5%E5%BA%B7Easy/761418/%E8%82%A9%E9%A0%B8%E7%97%9B-%E8%82%A9%E8%86%80%E7%B9%83%E7%B7%8A%E5%85%A8%E5%9B%A0%E9%A3%9F%E5%98%A2%E5%BF%AB-%E6%97%A5%E5%B0%88%E5%AE%B6%E6%95%994%E6%8B%9B%E6%94%BE%E9%AC%86%E8%82%8C%E8%82%89-%E5%B9%BE%E6%99%82%E5%81%9A%E6%9C%80%E5%A5%BD?utm_source=web_push&utm_medium=referral&utm_campaign=all
[color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]

[color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 yeemeif 的帖子

行山,公園,沙灘,主題樂園,堂食。。。。只有宅在家先唔會有第6波架以上我都做左了。。。唔係我乜都唔怕,係覺得幾年過去了。。。係要有返正常既生活者。。。(可以唔認同,但無必要永遠linkup第6波囉。。。回望過去每一波都係因為輸入個案流入社區)按摩都book左下下星期去真係好鬼full

珊瑚宮

回覆樓主:

我21号即去佐

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至