夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同老公初戀到依家22年,無小朋友。一直以來對我千依百順,喺屋企人心目中係一個好好先生,我亦都以為大家可以白頭到老。

我一向唔睇佢電話,無意中俾我發現佢四月開始玩交友app識咗一個印尼妹,對話中老公話好愛女方,仲送咗二千蚊禮物。以我所知佢哋未去到上床的地步。

我即時同佢攤牌,畀佢選擇,佢選擇留低,因為我檢討過自己有做得不足的地方,所以決定畀一次機會佢,同佢講咗唔會有第二次機會,佢都應承同女方斷絕來往。

點知吾夠一星期,琴日趁住我返中更呃我話喺屋企,點知走咗去同女方食飯行街。我今次真係好傷心,琴晚喊到依家,佢已經破壞咗我對佢嘅信任。

1. 想問下男士們,如果我再畀機會佢,佢仲會唔會再犯?

2. JM們,如果你係我仲會唔會畀第二次機會佢?

男爵府

kawaii2011 發表於 22-5-9 14:06
我同老公初戀到依家22年,無小朋友。一直以來對我千依百順,喺屋企人心目中係一個好好先生,我亦都以為大家 ...

我覺得從此會有裂痕,從前只有兩個人既世界就變咗三個人世界,就算真係好番都會有條刺(可以跟一世)因為你同老公世界曾經有第三個人入侵,這個世界從此不再只屬於你們二個人

水晶宮

回覆樓主:

1. 會
2. 唔會
我一個人都可以活得好好,無必要屈就去對住個令我唔開心嘅人
有小朋友另計

伯爵府

回覆 kawaii2011 的帖子

如果係我, 機會你已經畀咗一次, 唔會再畀第二次。 你C6應該身痕, 玩得交友app,可能係慣犯, 只係之前未畀你發現啫, 就算冇咗你個印尼妹, 都會有第二個, 好多人印尼妹都好隨便, 好容易同人上床, 相信你C6只係未畀你發現, 死口唔認。N年前, 我細佬個印尼妹, 老公喺印尼有外遇, 佢就喺香港搵男人, 做偷佢啲 condom, 我弟婦話好彩佢有用condom 個印尼妹仲同我弟婦講, 佢同個朋友都搭上同一個男人, 印尼妹問個男人, 同佢一齊點解又同佢姊妹一齊, 個男人答佢,你哋印尼都好平常啫, 佢有爆畀我弟婦知, 佢個姑仔嚟咗香港做嘢, 又俾人搞大左個肚, 佢帶個姑仔去油麻地落仔 我細佬又曾經有個印尼妹, 完約走咗之後成日搵我細佬, 連佢啲朋友都搵我細佬,佢話我細佬好靚仔,想同佢做朋友, 我細佬當然block曬佢哋啦。

大宅

cathngai 發表於 22-5-9 15:23
回覆 kawaii2011 的帖子

如果我係, 你機會你已經畀咗一次, 唔會再畀第二次。 你C6應該身痕, 玩得交友app, ...

有d印傭菲傭識耍手段,來香港做傭工,做做下俾佢做咗女主人嘅都大有人在

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我同老公初戀到依家22年,無小朋友。一直以來對我千依百順,喺屋企人心目中係一個好好先生,我亦都以為大家 ...

早兩年已知印尼工人秘撈只係收$500,好多工人姐姐亦都鍾意香港男人,因為比佢鄉下嘅斯文有錢。
你老公同個印印食飯,就唔係交易咁簡單,你俾左機會佢都唔斷,既然冇仔女,如果我係你就快手離婚分身家,重新開始。
要知道,佢玩交友app 搵印印一定係肉體需要,呢種新鮮刺激你滿足唔到佢,所以佢在你發現之後再搵印印,表示佢已經選擇左。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

已比一次唔會再比機會,你同佢攤牌講明唔會有第二次機會比佢,佢都唔放你在眼內,仲咁短時間再犯,你再比機會佢更加唔會珍惜,老實佢咁短時間再犯,唔相信佢哋冇上床

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

輸比個印尼妹....冇仔女 諗真下係咪要再忍一次

伯爵府

回覆 simpleAA 的帖子

我都唔信 ,個男人肯洗二千蚊喺佢身上, 即使未食都唔罷休啦, 叫*都唔使咁貴

大宅

唔會再比機會了,比左一次機會,唔夠一星期再犯,即係當你無到。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

佢都應承同女方斷絕來往。點知吾夠一星期-->一星期內重犯, 當你係乜野? 莫講信用, 直頭尊重慳番, 當你死喎, 22年輸俾新鮮感係好5抵, 但最緊要識止蝕呀。

JM, 機會不是你俾,係對方爭取,不要把「機會」待得如此廉價。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

唔駛諗!

男人唔會只出一次軌!就算冇呢個,都有下一個!你諗下佢應承你斷,實際呢?重要咁短時間再搵個印女!

如你覺得已習慣同佢一齊,一係你當佢同屋,唔好再將佢嘅事上心!

不過,如過我係你,又冇仔女,經濟又獨立,我會放生佢!

男爵府

如果咁都俾機會,即係表明當你透明都會屈就,仲有啲咩係唔可以做

伯爵府

回覆樓主:

講明無下次
仲咁快就嚟
如再俾機會
以後一定三人行
可能係一個又一個
總之唔會再係二人世界

侯爵府

soso1227 發表於 22-5-9 16:46
早兩年已知印尼工人秘撈只係收$500,好多工人姐姐亦都鍾意香港男人,因為比佢鄉下嘅斯文有錢。
你老公同個 ...

好中point

大宅

大家都講得好啱,有第二次,就會有第三次,有N次嘅可能,所以我都決定放生佢。就算同返佢一齊,都冇咗以前嗰種信任,再一齊已經冇曬意義,亦都冇必要再委屈自己,吾想再嘥心機係一個吾愛自己嘅男人身上,放過佢等於放過自己。

cathngai    發表於 22-5-10 08:52

子爵府

畀面勳章

simpleAA 發表於 22-5-9 19:23
已比一次唔會再比機會,你同佢攤牌講明唔會有第二次機會比佢,佢都唔放你在眼內,仲咁短時間再犯,你再比機 ...

agree

侯爵府

回覆樓主:

佢地點會冇上過床,比左2千蚊,一定上左了。
出面男男女女玩得好pro架,女既想搵錢,想有人比錢飲飲食食,買衫買包包,同d男人以ptgf相稱,上一次床,就換一次禮物。
男人又唔洗上身,有蝦條又有戀愛感覺。
已經第2次,明顯佢敷衍老婆,我就一定走,青春有限,不要浪費。

大宅

唔好咁天真信佢哋冇嘢,我當時都係信咗佢哋,就俾個C6同個離婚拖住個仔嘅越南女人騙左我8年,佢哋只係中午見面上床,個C6樓都買埋俾佢

cathngai    發表於 22-5-10 18:30

男爵府

陪月勳章

你應該慶幸自己未同佢有小朋友
可以瀟灑咁離場

首頁

尾頁

跳至