夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

樓主唔好誤會我唔係話你,只不過係有感而發。 每當見到有女人寫老公一直對自己千依百順寵愛有加,婚姻通常都係冇好結果或問題多多。 因為當一個女人覺得老公成日當自己好似女皇咁寵幸,久而久之就會忽略咗老公感受,認為老公所做嘅一切係應份,有啲嘢就變咗單向,換轉講呢個老公可能已忍耐包容咗老婆好耐好耐,受咗唔少氣。當外來有少少誘惑令佢變咗做皇帝咁爽,仲點會甘心情願想返屋企照顧女皇大人。

男爵府

2024年龍年勳章

jojocatjojo 發表於 22-5-10 20:15
樓唔好意思我唔係話你,只不過係有感而發。 每當見到有女人寫老公一直對自己千依百順寵愛有加,婚姻通常都 ...

咁又岩喎 個老公可能忍左個老婆好耐 ,一時間搵到個印尼妹 賓賓個d 簡直係好似遇到人間天堂咁 無諗過自己可以做皇帝

伯爵府

回覆 kawaii2011 的帖子

理智上,樓主唔應該再畀第二次機會你C6,但22年感情, 其實真係好難話離就離, 若果C6誠心求饒 ,樓主又想比第二次機會嗰C6, 你要把握機會攞返主導權, 控制佢財政, GPS報行中, 所有資產物業轉曬你名, 同佢約法三章, 白紙黑字寫明若有再犯, 佢要淨身出戶。若果佢唔妥協或者只係hea你, 就無謂再為佢嘥自己青春時間, 早早放生自己好過。

你還要有心理準備, 原諒都唔易, 始終心裏有條刺, 佢嘅紀錄也會令你疑神疑鬼, 療傷都需要好長時間 ,要修補關係真係要互相努力付出,一個人嘅努力係冇用。

大宅

咁搞法樓主老公即刻走人去享受人生。

樓主你已經好好,好多女人發現老公有問題唔會檢討自己,只會發癲大吵大鬧,所以相信你係一個冷靜理智嘅人。
值唔值得再俾機會真係只有你先知道,總之記住一次婚姻失敗,唔代表係人生失敗。

伯爵府

jojocatjojo 發表於 22-5-10 22:42
咁搞法樓主老公即刻走人去享受人生。
.

如果樓主C6真係誠心悔改想挽留婚姻, 就會妥協, 否則無謂再畀自己再受傷害 。在這版, 我也曾看見都有兩位男士 真心想挽留婚姻 ,自己提出, 奉上自己資產 , 開放自己GPS畀太太, 令太太安心。

我也有朋友, 婚前協議, 若一方行差踏錯, 那方就要放棄業權,淨身出戶, 結果男方有外遇, 佢真係淨身出戶, 當然女方都好傷, 錢同資產根本不可彌補, 但總好過 一無所有, 雖然我朋友都有能力 ,起碼佢同個仔都多一筆資金運用, 生活更加妥善。 你都可以同朋友出外旅行,散下心。

男爵府

kawaii2011 發表於 22-5-9 14:06
我同老公初戀到依家22年,無小朋友。一直以來對我千依百順,喺屋企人心目中係一個好好先生,我亦都以為大家 ...

我唔係男人,不過你已經俾咗機會,佢都再犯, 咁你話佢會唔會再犯?
你以為佢哋冇上床?男人會咁蠢?奌會冇啦啦肯送咗2千蚊俾人?

cathngai    發表於 22-5-11 20:45

複式洋房

cathngai 發表於 22-5-9 21:21
回覆 simpleAA 的帖子

我都唔信 ,個男人肯洗二千蚊喺佢身上, 即使未食都唔罷休啦, 叫*都唔使咁貴:happy ...

係㗎

洋房

kawaii2011 發表於 22-5-9 14:06
我同老公初戀到依家22年,無小朋友。一直以來對我千依百順,喺屋企人心目中係一個好好先生,我亦都以為大家 ...

佢犯佐一個所有男人都會犯嘅錯誤。。。

首頁

尾頁

跳至