夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Rilakkuma312 發表於 22-7-14 22:53
希望你哋可以再冷靜諗吓,如果本身你老公冇出軌前科,對你有異心⋯⋯今日嘅結局可能係你自己太過執着

你 ...

我自己有經濟能力,只是供緊楼,我想要一個完整的家
原來好難,我有嘗試配合佢但吾係我開心既

子爵府

moonmoonbabies 發表於 22-7-14 22:59
我自己有經濟能力,只是供緊楼,我想要一個完整的家
原來好難,我有嘗試配合佢但吾係我開心既
...

經濟獨立已經好好,已經少咗好多問題

能否分享你嘅唔開心來自邊度?因為由愛情變成感情,所以一有身體接觸就唔開心?

其實你自己能否寫出三個原因,離婚係需要嘅,雖然你離婚係你兩公婆嘅事,唔需要向外人包括小朋友交待,但係你嘅行為舉止會成為你小朋友嘅榜樣,佢哋嘅婚姻態度亦會受你影響⋯⋯

子爵府

Rilakkuma312 發表於 22-7-14 22:56
睇返樓主啲post,小朋友應該仲細,咁樣嘅完結旁觀者會覺得有啲可惜⋯⋯好似自尋煩惱
...

小朋友都係below 10
我個腦一片空白,專心吾到工作
同自己講,我吾可以咁自私,强行留他在家
不如我放手,讓他找自由和快樂
我真的很沮喪,眼淚在心裡流
分開下比大家冷靜一下

子爵府

moonmoonbabies 發表於 22-7-15 09:29

其實係你放棄佢,但是又想佢留在家,表面看,是你導致佢出去找自由及快樂,如果佢一早有異心,就另作別論⋯⋯

如果同一背景,男女掉轉,呢到實好多人走出來叫女方出去找自由及快樂。

你d小朋友接受到爸爸離開嗎?

別墅

Rilakkuma312 發表於 22-7-15 11:01
其實係你放棄佢,但是又想佢留在家,表面看,是你導致佢出去找自由及快樂,如果佢一早有異心,就另作別論 ...

唔想比真係好難違心, 好講愛, 已經唔愛真係好難去接觸.
男人既要求係無時無刻, 千變萬化, 訓住黎嘆, 以付出最少獲得最大享受為前題.

呢個 TOPIC 開得好, 到底唔SEX, 係咪一定唔可以再成家?

侯爵府

moonmoonbabies 發表於 22-7-15 09:29

不如你真實啲幻想下佢攬住另一個,你感受係點?

真係完全無感覺?無問題?

如果好介意、放唔低,究竟自己要點做先可以有改變?

唔好逼到大家無回頭路,世上無後悔藥

cathngai    發表於 22-7-17 22:15

男爵府

只是淡了,當然有得猛,去找婚姻輔導,或引導大家信教(任何正派宗教),對對方好d,自己找多d興趣,或進修轉移視線。
或許你們這十年大運或流年夫婦運麻麻,捱過了或許過到這關

子爵府

irisf 發表於 22-7-19 07:57
只是淡了,當然有得猛,去找婚姻輔導,或引導大家信教(任何正派宗教),對對方好d,自己找多d興趣,或進修轉 ...

thanks, 無錯~我剛轉十年大運,都有影響?

侯爵府

ELLE_MAMA 發表於 22-7-15 13:36
唔想比真係好難違心, 好講愛, 已經唔愛真係好難去接觸.
男人既要求係無時無刻, 千變萬化, 訓住黎嘆, 以付 ...

明白男人好需要sex, 但成日講到婚姻裏唔可冇sex, 咁樣係虐待老公;但婚姻裏就可以冇關心、無溝通....

侯爵府

買d情趣玩具玩下,大家重拾下好過離婚啦!

首頁

尾頁

跳至