自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

正想開帖問係邊間添... 又係行山銀行,次次都叫人唔駛報警住... 拖拖吓又話銀行冇權叫商戶交出CCTV,到時報警已太遲,因商戶一般都唔會keep CCTV好耐;覺得銀行根本響度拖延時間,過晒"黃金幾幾幾小時" 等咭主失救
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

以前行山唔是咁差的,幾年前有一次,行山主動打電話來問我有沒有進行網上交易,他們發現異常交易所以打來確認。我問爲什麽賬單沒有看見交易,職員說已經在網上消費了三次了。我問爲什麽他們會留意到,職員說看見交易跟我平常消費模式不一樣,所以有懷疑打來確認。最後,月結單從來沒有出現這三項交易,也沒有叫我負責。
心盲最可怕。

珍珠宮

實體店無cctv 咩?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

sweetmomo 發表於 22-8-3 10:45
事主點解唔即時報警 報左警備左案先
依家講緊係用實體卡去look 報警等警方去睇麻
...

銀行話會查所以佢冇即時報警。不過我都冇諗到 ,銀行查咗四個月先回覆,個回覆 重只係話因為係實體顯示信用卡嘅交易,所以你要畀錢啦,咁使鬼四個月咩

sweetmomo    發表於 22-8-3 12:18
總有離別的時候

子爵府

好女人 發表於 22-8-3 10:47
我都cut左張行山,家庭主婦都可以批成十几万額,睇完報道心都離一離
...

credit limit 會自動加上去,個system好狗架

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

蜜蜂糖 發表於 22-8-2 20:00
恆生應該出嚟向全香港人交代
可能商業調查科已經介入, 唔可以出來講野。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

回覆 Chowying 的帖子

依啲所謂負責人,緊係啦,唔係佢哋被盜用名義,咁緊係覺得冇咩嘢啦!
難為啲受害者知道咗後,真係嚇到傻!
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

複式洋房

回覆樓主:

男爵府

今日下午打電話去行山,可能真係好多人cut卡,居然要留電話等回覆,夜晚九點先至覆我電話。
我冇取消卡,剩係降低信用額到最低水平減低風險。

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

fanny590 發表於 22-8-2 19:55
又講信用卡盜用,張信用卡個樣應該係行山銀行

見到銀監、金管局啲回應,感覺佢哋好官僚,亦好大责任!

首頁

尾頁

跳至