自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

聯絡消防處,有機會今晚可以入營
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

KOKOMAN 發表於 22-8-15 15:37
現在緊密接觸者需否帶手環?

就算吾帶手環,都要在家檢疫啦!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

確診者先要帶
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ilovebaby111 發表於 22-8-15 12:40
剛聯絡香港消防果個whatsapp, 話我可先去竹高灣,老公或小朋友如之後確診,可同我同一間隔離營房間

咁我都 ...

你在家等都最好戴n95,如果佢地可以戴埋就更好,希望佢地無事

放下自在

男爵府

帶定D 乾糧, 基本藥, 執多2,3件唔要既衫, 拎去換又好, 當布抹野又好...出來時唔駛帶走..
祝你早日康復

伯爵府

ilovebaby111 發表於 22-8-15 12:40
剛聯絡香港消防果個whatsapp, 話我可先去竹高灣,老公或小朋友如之後確診,可同我同一間隔離營房間

咁我都 ...

我上次入營,帶不要的衣服,毛巾,濕紙巾,拖鞋,幾個垃圾袋,最好自己帶消毒噴霧,以備不備只需。還帶了一張數據卡,我是中移動,有額外數據提供給入隔離營。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

bhamcy 發表於 22-8-15 12:53
一星期咁耐 ?幾時嘅事?

我8月1號中, 上報左, 2 號已經有消防 send sms 問我入唔入.... 但我全家中, 所以冇覆佢

大事化小, 小事化毛.........

水晶宮

ilovebaby111 發表於 22-8-15 03:10
謝謝,仲有外公外婆及奶奶幫到手

他們同住嗎?

無論你入唔入營,正常你中左,你全家都要隔離,唔可以離開居所。但本身唔同住的話,又無理由叫佢哋去你屋企一齊隔離

我朋友中,就自己在房中自我隔離

大宅

消防既人打比我兩次問係咪入營,我話係,佢話可能今晚或明天入到,等待中

感謝大家既資料及回應,大家都好有心

大宅

1314625 發表於 22-8-15 17:42
他們同住嗎?

無論你入唔入營,正常你中左,你全家都要隔離,唔可以離開居所。但本身唔同住的話,又無理 ...

不同住,已諗好萬一小朋友中,就入營同我一齊

大宅

回覆 ilovebaby111 的帖子

早日康復~

大宅

cattz288 發表於 22-8-15 15:49
確診者先要帶

請問知道幾多日先嚟派手帶啊?

男爵府

ilovebaby111 發表於 22-8-15 20:17
消防既人打比我兩次問係咪入營,我話係,佢話可能今晚或明天入到,等待中

感謝大家既資料及回應,大家都好 ...
記得帶杯麵同乾糧,冷氣被,竹篙灣的伙食好麻麻,我依家係竹篙灣,

大宅

Joanma03 發表於 22-8-15 20:44
記得帶杯麵同乾糧,冷氣被,竹篙灣的伙食好麻麻,我依家係竹篙灣,

你身體ok嘛?想請問廁所/沖涼位要同其他人共用嗎?

象牙宮

Yasmid00 發表於 22-8-15 20:42
請問知道幾多日先嚟派手帶啊?

咁又唔知啊,姐姐係派之前中
放下自在

男爵府

ilovebaby111 發表於 22-8-15 20:46
你身體ok嘛?想請問廁所/沖涼位要同其他人共用嗎?
獨立自己一間房,房內有獨立廁所,沖涼房,但記得帶多啲野食,

男爵府

Joanma03 發表於 22-8-15 20:44

杯麵同餅乾 及包裝飲品都有提供,你可以問佢地拎的。
我家有2個小寶貝~~~

琥珀宮

密切接觸者有隔離令,但無手環,安心出行仍是藍碼。
只係確診者有手環,安心出行係紅碼

男爵府

yandy 發表於 22-8-15 20:56
杯麵同餅乾 及包裝飲品都有提供,你可以問佢地拎的。
好多時係冇貨,我拎時係冇啊,我連續二,三日係冇

大宅

另外請問有經驗人士,我入營後,家中用過既野係咪都要消毒或掉?例如開衣櫃拎過衫,咁仍在衣櫃既衫就要洗晒?

首頁

尾頁

跳至