3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

次次功課返嚟都錯少少,其實我看過都順暢但老師點都要改,其實有什麼標準我真的不知道。我想問有冇D造句改正的軟件或Apps可以幫佢改咗先交功課?

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

FZZZ 發表於 22-9-15 09:12
次次功課返嚟都錯少少,其實我看過都順暢但老師點都要改,其實有什麼標準我真的不知道。我想問有冇D造句改 ...

造句子要符合詞語形容?標點符號,粵語講出口同文章句子有小小唔同嘅

大宅

回覆 FZZZ 的帖子

希望唔好介意,但就咁講好難知道老師係咪改得太嚴。可唔可以俾個實際例子?你囡囡原句係點寫?老師最後改成點?

男爵府

次次功課返嚟都錯少少,其實我看過都順暢但老師點都要改,其實有什麼標準我真的不知道。我想問有冇D造句改 ...

造句作文呢啲係因才施教吧~能力強的學生,老師會要求高啲,可能加多少少形容詞等。。。如能力稍遜的,可能寫好一向簡單通順的句子,老師就算。所以冇絕對的。

大宅

我個仔都係架,寫完覺得通順無問題,但老師返黎都會改少少不過發覺老師改既都係想句句子豐富D,時人地事之外,可能再加D形容詞,感受同結果老師會覺得較好!

洋房

你覺我老師改完唔明定係唔想老師加意見?
其實如果唔明, 可以問下老師點解~
就算有app幫你改完100分都無用, 始終要明個原因先得

首頁

尾頁

跳至