3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有啲長希望唔好介意
呢個係我自己用家嘅分享 真係唔想各位媽咪比人呃!
麻煩各位打手或者本教室既職員唔需要留言㗎喇!相信各位媽咪都會識分真假 謝謝:)

話說仔仔係銀座 XX學拼音/會話 (青蛙對面)
都上左2年今年第3年
以下既事發經過都係上左2年先發生既

有次我同仔仔講今日要上會話呀,佢就無啦啦彈咗句 最唔鍾意就係今日。
我就問佢 點解? 佢都冇答我嘅!
咁我就同佢cut咗無上會話只係上拼音班。
起初仔仔上都幾開心無抗拒既!
到後來我仔就越嚟越唔鍾意上,問佢原來係個老師唔理佢啦!

複式洋房

JJJJ20202017 發表於 22-10-27 10:49
有啲長希望唔好介意
呢個係我自己用家嘅分享 真係唔想各位媽咪比人呃!
麻煩各位打手或者本教室既職員唔需 ...

夜晚再了解之下 仔仔就話上堂開始就直接比張工作紙佢做 做完亦都冇教佢 直致落堂就bye bye
回想返我都覺得奇怪嘅
第一 每次落堂我即刻問返仔仔,佢都話唔識唔知
第二 佢本書用完 我問職員使唔使買書 佢就話唔使買 因為仔仔程度都唔需要去用書既 我唔明點解學習唔需要用書囉 o哂嘴!
第三 一年裏面連續換左三至四個老師 即係代表佢內部其實都有少少問題囉
第四 我報嗰時佢話係A老師教 到我真係上堂啦a老師只係教咗一堂 之後就一直話佢病假 後黎原來係辭左職
第五 拼音班既學生由一班7-8個 到得返1-2個!周不時得我仔仔一個
滿口大話既一間補習社

複式洋房

講返正題先~ 咁佢每一堂就印啲工作紙比我個仔啦
上咗兩年多只係用過一本書!
甘各位媽咪自己分析下啦:)

仲有後來我發現仔仔啲工作紙開始有句子對答嘅
正常學拼音係唔會有嗰啲句子對答?
可能你哋會覺得做媽咪點解唔去了解多啲就去繼續比仔仔去上堂呢?
咁我都有責任嘅!
所以希望各位媽咪都要了解清楚真係要睇住小朋友嘅進度 唔好好似我咁豬呀!直接就信哂補習社

複式洋房

原來係因為佢嗰一堂係有拼音加劍橋嘅同學仔一齊上 聽到我都呆q左
點解我會知係因為當時有一個媽咪問另一個媽咪今日上咩而又係去同一個班房我先發現既!
我老公聽到之後就即刻話唔好曬錢啦
我哋懷疑係唔夠人所以佢要溝埋一齊上
平嘢係冇好嘢㗎 真心真係有啲嬲㗎
同呃人無乜分別!
我覺得如果你係要溝埋一齊可以既 但要事先同家長講咗先囉 但係佢地係乜都冇講 淨係話上拼音班就逢星期幾到幾甘樣。

複式洋房

回覆樓主:

到而家我轉左另外一間
(呢間每8堂就會有視像評估比媽咪)
我仔上第二堂就已經識講 識對答 !
而落咗堂我問佢呢啲係乜嘢嚟㗎點讀呀佢都識答我,而唔再係我唔知 我唔識 唔好再問我 然後發我脾氣叫我唔好再問。

咁各位媽咪真係要判斷一下究竟係呢一間XX補習社有問題 定係我個仔有問題啦!

至於我點解會知道佢去咗第二間而識得答老師嘅問題呢 除咗落堂老師會同我講返佢嘅情況之外
佢喺入邊上堂嘅時候 我都有坐左係出面聽到
咁啱同學仔請病假得我個仔一個喺入邊
所以可以咁樣坐喺度聽到架!

多謝各位咁用心睇晒

大宅

JJJJ20202017 發表於 22-10-27 10:51
到而家我轉左另外一間

第二間係邊間?我都想幫仔仔報

複式洋房

Kammui916 發表於 22-11-4 11:10
第二間係邊間?我都想幫仔仔報

我pm你啊:)

別墅

請問第二間係邊間?thx(emoji)(emoji)

複式洋房

我都想知第二間英文,或者其他推介英文!

我仔仔5歲之前讀開銀座小青蛙,一直都讀得好好👍🏻,仲有whatapps影片比我回家練習,但今年升到去Level 3嘅時候發現三個英文字黐埋就唔識讀,無send影片比我,學校回覆level 3唔再教發音,開始學串寫字。但仔仔英文退步很多!疫情下冇晒啲白人老師,剩返啲南亞老師質素真係好參差。撞到南亞籍女老師同佢男朋友喺輕鐵站到欖欖咀咀我都唔知點同個仔解釋!

所以轉左轉彎嗰間珍寶珠補英文!上左一個半月後,我鬧左一個早上珍寶珠英文補習,老師質素問題、職員及老師沒有提早15分鐘準備要學生等待、上堂玩玩具、老師睇電話、小朋友去廁所沒有成人陪同(疏忽照顧兒童)等問題!

現在都得搵緊其他Centre學英文,請問有冇推介?

複式洋房

珍寶珠英文補習收費$196/堂,一個老師四個小朋友,60分鐘/4小朋友=15分鐘/1小朋友,落堂前仲有10分鐘玩玩具時間!即是15-10分鐘=5分鐘學英文!老師仲要睇埋手機📱,真係有幾多時間教你小朋友!呢間都係黑店其他家長都唔好中伏啦

複式洋房

JJJJ20202017 發表於 22-10-27 10:51
到而家我轉左另外一間

可pm 嗎?謝謝!

複式洋房

gutsguts 發表於 22-12-8 22:37
可pm 嗎?謝謝!

Pm左啦
天水圍銀座個啲真係冇一間係好
係平呀!但學唔到野囉

複式洋房

polly0323 發表於 22-12-8 17:23
我都想知第二間英文,或者其他推介英文!

我仔仔5歲之前讀開銀座小青蛙,一直都讀得好好👍&#127995 ...

我依家讀緊嗰間佢既錄影係小朋友上堂既評估,所以佢哋唔會太hea 因為每8堂就會有一個video!
另外佢YouTube都有當日小朋友學習嘅片段㗎。

複式洋房

JJJJ20202017 發表於 22-12-10 14:46
我依家讀緊嗰間佢既錄影係小朋友上堂既評估,所以佢哋唔會太hea 因為每8堂就會有一個video!
另外佢YouTub ...

請問邊間咁好!?

複式洋房

polly0323 發表於 22-12-14 16:43
請問邊間咁好!?

我pm你啊 呢間真係好好
你試過就知
佢係貴d但每一個學生落堂都係超級開心同埋會識答老師的
真係交到功課比家長

大宅

可pm嗎?最近都想幫囡囡報phonics~Thank you(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

15週年勳章

JJJJ20202017 發表於 22-12-14 22:01
我pm你啊 呢間真係好好
你試過就知
佢係貴d但每一個學生落堂都係超級開心同埋會識答老師的

想知邊間。。。thx

複式洋房

到而家我轉左另外一間

可以pm 我嗎。謝謝

首頁

尾頁

跳至