自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

馬莊做戲麻麻哋, 唔知點解捧到佢變廚神, 都未到家! 唯一我覺得佢人緣應該唔差!高Ling我反而OK, 佢做戲有進步!

效力無綫廿載的黎諾懿,因孭住「余詠珊黨」嘜頭被打入冷宮,有感意興闌珊,一度想趁約滿離巢,最終總經理曾志偉出手,破天荒以百萬酬勞兼撈過界做埋大騷監製作為利誘,諾懿最終被誠意打動決定留低。而與無綫就合約拉鋸多時的高海寧,亦同樣答應續約!

近年無綫小生花旦相繼離巢,於青黃不接情況下,仍在效力的可謂買少見少!有見及此,無綫絞盡腦汁挽留人才。現時不少藝人逐漸轉型染指幕後,例如C君擔任J2台節目創意總監,並聯同洪永城監製劇集《凶宅清潔師》,觀眾甚為受落。至於剛離巢的唐詩詠亦曾自編自導1小時的獨腳戲,亦正在為舞台劇創作劇本,足證藝人轉戰幕後一樣掂。

做真人騷 一雞兩味

為滿足藝人幕前幕後雙線發展,無綫決定於旗下藝人合約上畀甜頭,除了基本的幕前演出外,亦破天荒加入幕後範疇,並鎖定已效力廿年兼即將約滿的黎諾懿為首個目標,皆因他去年首任監製的綜藝節目《仨心友行2》於馬來西亞播出時成績不俗,之後接力監製《虎年開運秘笈》及《仨心友行3》,反應亦相當理想,故無綫便欲以嶄新合約方式來利誘他,但作為「余詠珊黨」的諾懿,自從「伯樂」去年辭職後便感到不受重視,加上之前他與李佳芯孭飛的《BB來了》大受歡迎,之後原定同一班底拍攝續集《寶寶大過天》,最後卻換上岑麗香與馬國明,已令諾懿非常冇癮。意興闌珊的他曾一度想過向外闖,故即使無綫較早前與他傾續約,他也不為所動,故雙方一直處於膠着狀態。

後來無綫總經理曾志偉出面與諾懿洽談,經過數月時間及出動銀彈政策,開出7位數字酬勞及優厚條件來打動他。據知,諾懿新合約為期2年,期間接拍1套劇集外,其餘時間也可集中做綜藝節目,令他可過戲癮外,也有足夠時間參與綜藝節目的幕後工作。無綫為表誠意,諾懿全程負責明年1月初舉行的慈善騷《慈善星輝仁濟夜》,屆時以監製身份登場,而當中過程會被製作成真人騷,直擊藝人轉戰幕後的苦與樂。在種種有利條件下,諾懿近日終揮筆答應續約。

高海寧續約 強攻內地

本報昨日就續約一事求證諾懿,他承認續約,不過基於內容保密而不便透露:「可以話係愉快嘅,嚟緊係會有新嘗試,好期待。(用7位數字利誘你?)數字唔講啦,總之係開心價啦。」至於與無綫就續約拉鋸接近2年的高海寧,據知亦被無綫成功挽留,新合約將配合她開拓內地市場,可謂皆大歡喜!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 1101_00862_001.html

珍珠宮

畀面勳章

馬壯OK既,,,點都好過袁X豪啦,,,成日黑口黑面,,,做戲又唔係特別好

girlbear    發表於 22-11-2 13:03

珍珠宮

D懶音好得人驚

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

花生油子 發表於 22-11-1 15:30
馬壯OK既,,,點都好過袁X豪啦,,,成日黑口黑面,,,做戲又唔係特別好

我都覺,重要個樣好殘,宜家仲出碟,唱埋歌添,真攞命!

ada0707    發表於 22-11-2 09:23

大宅

回覆樓主:

係咪有後台

大宅

花生油子 發表於 22-11-1 15:30

呢句又真,黎生入屋d,好爸爸形象,袁就軟飯男,雖然黎太都本身屋企有錢,但感覺完全唔同

侯爵府

2024年龍年勳章

做藝人,就識得做大騷監製

大宅

mickeyeva 發表於 22-11-1 15:32

笑死我,有人買咩?

伯爵府

大台衰落唔係無原因

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

佢唱歌真係好難聽
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

做咗咁多年,都仲有懶音問題,啲英文又唔掂,試過有年佢旁述,China 佢讀 Chila 唔明 TVB 咁多人,係要揾嗰英文唔掂嘅嚟旁述 至於佢嘅演技,真係未夠班做男一 佢整嘢食,吓吓都作晒狀,佢以為自己真係霆鋒上身咁款,懶認真,頂佢唔順 總之,就唔 like 睇佢

瑪瑙宮

loksinn 發表於 22-11-1 15:39
笑死我,有人買咩?

佢有錢老婆買晒,送俾親戚朋友!

珍珠宮

佢做戲做嚟做去都甩唔到馬壯個款,煮嘢又唔掂!宜家仲話要做埋監製…其實我真係唔太鍾意睇佢。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

佢唔值咁多錢 , 好大水份

大宅

mickeyeva 發表於 22-11-1 15:44
佢有錢老婆買晒,送俾親戚朋友!

做佢老婆都幾攰

珍珠宮

你話袁出碟?唔係呀嘛!

水晶宮

回覆樓主:

超唔鍾意佢,睇過佢煮野食,感覺唔合邏輯,所以唔會再睇!
佢嘅戲,來來去去都係馬壯,有佢嘅劇基本上都唔睇!

大宅

angel2263 發表於 22-11-1 15:34
係咪有後台

佢老婆

子爵府

mickeyeva 發表於 22-11-1 15:22
馬莊做戲麻麻哋, 唔知點解捧到佢變廚神, 都未到家! 唯一我覺得佢人緣應該唔差!高Ling我 ...

我覺得有啲人做戲係做極都唔開hill(唔識字),黎係其中一個.

瑪瑙宮

LekGirl 發表於 22-11-1 15:47
你話袁出碟?唔係呀嘛!

嗰日睇東張話揾家英哥友情客串,幫佢拍mv!

首頁
12345...7

尾頁

跳至