自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

育兒性格勳章

事原考試提早放學,工人記錯咗時間接小朋友,校車ee 打嚟話如果第2日再係咁,下次直接放底小朋友,由佢落車擺佢喺路邊。原因係佢趕住返去接第二輪小朋友放學。

Ps : 路兩邊非常之多車,冇紅綠燈,冇天橋,冇斑馬線,多貨櫃車!平時放學都要飛快咁去對面,佢竟然同我講話放低6歲小朋友自己一個

我知道工人記錯時間係我哋唔啱,如果佢真係趕時間,會唔會直接車返出去,好過咁不負責任,擺個細路喺條馬路度?

因為喺街車,唔係學校指定,冇門投訴

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主:

佢唔可以就咁掉細路喺街架喎,係疏忽照顧兒童,可以報警!你叫保母車下次如果見唔到工人姐姐就繼續載住個小朋友去下一站,送完其他小朋友再送佢返黎,打比你落去接,最多收多少少車/油錢。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

送返去學校唔得?

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

佢都傻,同學校投訴佢,個小朋友有乜事佢負責?

侯爵府

冇可能放低一個六歲小朋友冇人看管,有咩事係唔係佢負責?一定要投訴佢,一個校車保母有咩權力掉低個細路喺街?搭過咁多校車都係最多車返小朋友返學校

大宅

育兒性格勳章

apelok 發表於 22-11-11 19:06
送返去學校唔得?

因為佢唔係學校指定嘅校車,所以我都唔知可以同邊度投訴!我聽到佢咁樣講,我真心覺得好嬲!

男爵府

回覆樓主:

有冇攪錯,就咁掉低個小朋友係街都講得出!同站有冇其他學生,如果熟佢地家長嘅,可唔可以交帶聲幫手睇住一陣小朋友呀?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Bitch0101 發表於 22-11-11 19:00
事原考試提早放學,工人記錯咗時間接小朋友,校車ee 打嚟話如果第2日再係咁,下次直接放底小朋友,由佢落車 ...

你既然話人哋不負責任,咁你接遲咗細路去遲咗嗰啲責任你負返囉, 你同佢講遲咗引起嗰啲損失你孭起,咁自然就冇問題㗎喇, 人哋未唔會放低個細路囉
總有離別的時候

大宅

育兒性格勳章

Shellyxlk 發表於 22-11-11 19:09
冇可能放低一個六歲小朋友冇人看管,有咩事係唔係佢負責?一定要投訴佢,一個校車保母有咩權力掉低個細路喺 ...

我真係覺得佢勁恐怖囉,為咗接下一輪嘅小朋友,可以講啲咁不負責任嘅說話
我明白,佢都唔想遲到,我姐姐都係遲咗5分鐘,佢急到已經話要放低我個小朋友,仲要警告我下次再遲既話,超繁忙嘅馬路邊放低佢!我可以去邊度投訴?

大宅

育兒性格勳章

alicewtw 發表於 22-11-11 19:05
佢唔可以就咁掉細路喺街架喎,係疏忽照顧兒童,可以報警!你叫保母車下次如果見唔到工人姐姐就繼續載住個小 ...

因為下一站,佢就由新界出番九龍,如果佢真係咁做,我都唔怪得佢!係我工人自己唔記得咗時間,但真係冇可能將個細路擺喺馬路度

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆樓主:

佢哋呢d私人,最多做少你一個,佢哋唔至在,同姐姐講再出錯,自己出入接小朋友,佢自然記得
我覺得佢兇你啫

大宅

育兒性格勳章

meko~ 發表於 22-11-11 19:14
佢哋呢d私人,最多做少你一個,佢哋唔至在,同姐姐講再出錯,自己出入接小朋友,佢自然記得
我覺得佢兇你啫 ...

我都明白,係我哋唔啱在先!因為地區偏遠,所以學校嘅校車搭唔到,唯有搵呢啲街車。
又要收得勁貴。唉

琥珀宮

Bitch0101 發表於 22-11-11 19:00
事原考試提早放學,工人記錯咗時間接小朋友,校車ee 打嚟話如果第2日再係咁,下次直接放底小朋友,由佢落車 ...

通常係車返去學校,佢真係咁做可能會疏忽照顧兒童
保姆車ee係咁嘅質素,唔好上心,提醒工人仲好啦,接放學一個鐘前再提佢

侯爵府

Bitch0101 發表於 22-11-11 19:12
我真係覺得佢勁恐怖囉,為咗接下一輪嘅小朋友,可以講啲咁不負責任嘅說話
我明白,佢都唔想遲到,我姐姐都 ...

我會答佢你可以車走小朋友,我最多去追車,如果佢隨便放低個小朋友,我就報警

子爵府

Bitch0101 發表於 22-11-11 19:12
我明白,佢都唔想遲到,我姐姐都 ...

叫工人姐姐去學校接放學,人哋校車唔會就你一個,遲到5分鐘已經好多。

子爵府

會唔會寫定一張紙仔貼喺大門口
提工人咩時間去接 ,如果工人都仲接唔到 叫佢去學校接 ,咁應該唔會再遲到/唔記得時間

大宅

育兒性格勳章

Chowying 發表於 22-11-11 19:12
你既然話人哋不負責任,咁你接遲咗細路去遲咗嗰啲責任你負返囉, 你同佢講遲咗引起嗰啲損失你孭起,咁自然 ...

係呀,我哋真係錯咗時間,
如果佢為咗趕住出番九龍接小朋友而且車返我個小朋友出去9龍接
我絕對明白亦都理解

但佢完全冇話俾我聽有得咁嘅選擇,就直接話放低佢喺馬路旁邊

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

Bitch0101 發表於 22-11-11 19:16
我都明白,係我哋唔啱在先!因為地區偏遠,所以學校嘅校車搭唔到,唯有搵呢啲街車。
又要收得勁貴。唉
...

可能侍住無王管
正常都唔會講得出放個幾歲小朋友係街
不過姐姐要教導下
接小朋友都好緊要,咁都記錯。

珍珠宮

佢都好不負責任喎

侯爵府

adrianada 發表於 22-11-11 19:19
叫工人姐姐去學校接放學,人哋校車唔會就你一個,遲到5分鐘已經好多。
...

我諗係因為考試放學時間改動,佢工人記錯時間,咁如果家長中途真係有意外show up唔到, 佢都冇理由掉個細路喺條街度

首頁
12345...10

尾頁

跳至