自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有熨衫板,比掛熨好用;去完街嘅外套,又可以蒸下,好似幾好。有冇用過嘅Jm分享下?Thanks!

男爵府

回覆樓主:

我最近買咗百靈牌蒸氣熨斗(17xx,豐x有折減500)不過呢款無連燙衫板,有自動溫度調節,個底超流線型好順滑。之前同牌子都用咗15年先退役

利申,唔like掛燙

珍珠宮

2024年龍年勳章

AprC 發表於 22-12-9 16:35
有熨衫板,比掛熨好用;去完街嘅外套,又可以蒸下,好似幾好。有冇用過嘅Jm分享下?Thanks! ...
如果小朋友校服, 返工恤衫要熨, 一個好熨斗好緊要...
我都唔買掛熨, 唔夠力~

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

有熨衫板,比掛熨好用;去完街嘅外套,又可以蒸下,好似幾好。有冇用過嘅Jm分享下?Thanks! ...

咩蒸氣熨斗? 個熨斗緊要過塊熨板。 如果個熨斗係掂,即係要夠power, 蒸氣噴量高,千幾蚊絕對超值,因為d衫唔止熨得靚好多,仲有熨衫可以快好多。同掛熨冇得比。

但又老實講,去完街你會唔咁神心日日開壇蒸外套?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

是否義大利做個套野

大宅

唔識貼相。philips https://www.philips.com.hk/c-p/GC627_66/protouch-stand-steamer

大宅

回覆 20150618bb 的帖子

Philips

大宅

回覆 granja 的帖子

Philips, 有兩款,1款35g/min, 另一款90g/min, 夠唔夠力?

侯爵府

2024年龍年勳章

BK2002 發表於 22-12-9 17:01
如果小朋友校服, 返工恤衫要熨, 一個好熨斗好緊要...
我都唔買掛熨, 唔夠力~
...

x 2

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

AprC 發表於 22-12-9 21:20
回覆 granja 的帖子

Philips, 有兩款,1款35g/min, 另一款90g/min, 夠唔夠力?

我誤會左係千幾蚊既熨斗,另加獨立熨衫板。我都係鍾意平熨,熨衫點都要壓下至夠直。達 35g/min 噴蒸氣量既蒸氣熨斗只係$500內,平熨熨薄衫ok, 平熨厚衫要耐d,d衫唔會起骨。90g/min 接近$1700既蒸氣熨斗既規格,平熨熨衫效果好同快。

你要睇你對熨衫有乜需要和要求,值唔值俾多$2400/$1700買塊熨衫板同埋方便,仲有諗掛熨機水箱入面長期有水會唔會發霉。

首頁

尾頁

跳至