自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

雖然唔使話全部 hit 歌, 但都好似偏左少少

https://www.am730.com.hk/%E5%A8%9B%E6%A8%82/%E9%99%B3%E5%A5%95%E8%BF%85%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83-%E7%94%B1%E5%A4%A7%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%B5%B0%E9%80%B2%E4%BA%BA%E7%94%9F%E8%8B%A6%E9%9B%A3-%E9%99%84%E9%A0%AD%E5%A0%B4%E5%AE%8C%E6%95%B4%E6%AD%8C%E5%96%AE-/352169

陳奕迅Fear and Dreams演唱會首場歌單:

1. 2001太空漫遊

2. 人神鬥

3. 當這地球沒有花

4. 謊言

5. 時代巨輪

6. 想聽

7. 黑洞

8. 龍舌蘭

9. 異夢

10. 如果這一秒鐘你跟我講你不愛我

11. 黑夜不再來

12. 開心不了

13. 告別婆娑

14. 完

15. 今日+垃圾

16. 夢的可能

17. 一個靈魂的獨白

18. 任我行

19. 人生馬拉松

20. 請相信我

21. 四季

22. 與我常在

23. 忘記歌詞

24. Lifes Go On

25. 大人

26. 致明日的舞

27. 七百年後

28. 幸福摩天輪

29. 我們萬歲

30. party medley: 閃、滑鐵盧車站、美麗有罪、隨意門、第五個現代化、放、笑死朕、打得火熱、重口味。

Encore

第一場: 遊離份子
第二場: 抱擁這分鐘
第三場: 黃金時代

第一場: 出場及感言 (4:57 開始)

第一場 Encore: 遊離份子

伯爵府

9成都唔識...

伯爵府

雖然絕大部份歌我都唔識,但佢唱歌係有水準,舞台效果好有意思,整體我滿意,除咗Eason有啲位失準,不過都預咗會劣評多,散場時都聽到啲人話悶,之後一定有啲針對Eason嘅人承機鬧佢。

侯爵府

正呀。我好多都識

侯爵府

回覆樓主:

一直為搶唔到飛而失望,仲一路搵緊牛牛,尋晚都仲搵緊飛,之後見到咁嘅歌單即刻唔搵了
在我立場,eason hit歌係陪伴我成長,真係想聽hit歌多

Prosperous    發表於 22-12-10 10:27

侯爵府

lovelyliz 發表於 22-12-10 10:23
一直為搶唔到飛而失望,仲一路搵緊牛牛,尋晚都仲搵緊飛,之後見到咁嘅歌單即刻唔搵了
在我立場, ...
我同你想法一樣, 我都鐘意 Eason, 買左佢唔少 CD, 但未至於 die hard 到所有歌都覺得好聽, 太冷門的, 聽過就算。所以撲唔到飛衣家都唔失望了!

伯爵府

唉瘋 發表於 22-12-10 00:59
雖然絕大部份歌我都唔識,但佢唱歌係有水準,舞台效果好有意思,整體我滿意,除咗Eason有啲位失準,不過都 ...

昨晚聽完,我系中意佢D歌(舊嗰D)…新又未至於未聽過。
歌和舞台系帶有信息給人類思考…我又覺得幾好。當然~亦有人只希望入尼瘋狂/懷舊一晚,仲什麼思考咼。佢亦差不多一口唱哂…去到尾先講幾句,都吾系個個得。
所以我都明點解"千屎"天后琳、千華~…那怕播C D都依然場場爆,因為有著大家的成長回憶

大宅

唉瘋 發表於 22-12-10 00:59
雖然絕大部份歌我都唔識,但佢唱歌係有水準,舞台效果好有意思,整體我滿意,除咗Eason有啲位失準,不過都 ...

佢有冇好遲先開場?

男爵府

無「苦瓜」首歌嘅?他真係唱得好好聽

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

只識2首

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

大部分都唔識,冇明年今日。

男爵府

有朋友話有飛俾我,睇完歌單後冇乜興趣了

伯爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

其實佢演唱會不嬲悶,那些年睇過,悶到瞓著!
其實佢hit歌都唔算好多,應該唔夠開一次演唱會!

水晶宮

lovelyliz 發表於 22-12-10 10:23
在我立場, ...

eason 好多hit 歌係英皇時代,可能因為咁樣好多都唱唔返

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好彩買唔到飛
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

新歌舊歌都冇所謂,反正聖誕冇乜節目,去聽吓歌

伯爵府

1314625 發表於 22-12-10 13:22
eason 好多hit 歌係英皇時代,可能因為咁樣好多都唱唔返

0 5後環球~D歌都hit...
乜轉會後D歌吾唱得架?!(真系好多魔鬼細則).
突然諗起鄧紫棋…佢咪慘得很…

大宅

tungking 發表於 22-12-10 13:50
0 5後環球~D歌都hit...。
乜轉會後D歌吾唱得架?!(真系好多魔鬼細則).
突然諗起鄧紫棋 ...

2001 太空漫遊已經係英皇啦
買到版權就可以唱

伯爵府

esmehouse 發表於 22-12-10 13:32
好彩買唔到飛

如果乜野歌手開,你都買/去…可能會覺得今次"好彩",因為只為聽hit歌(明白的)
但能讓我願意去為他消費的歌手不多(E神,王菲),所以~~我慶幸買到。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔係化
…..睇完張歌單唔想睇

首頁
12345...7

尾頁

跳至