自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

我今年8月到期, 嗰時即刻book左做, 唔多人, 大約10幾個人左右, 前日再幫媽媽上網預約, 最快已經要1月5日, 仲要得返0900-0920、0920-0940 呢2個時段......

翡翠宮

鼻毛長 發表於 22-12-30 15:10
我今年8月到期, 嗰時即刻book左做, 唔多人, 大約10幾個人左右, 前日再幫媽媽上網預約, 最快已經要1月5日, ...

可以執下死雞,我今日捕咗幾粒鐘,約到聽日。

伯爵府

我得到沒有 發表於 22-12-30 11:40
特區護照都超90萬本過期,我諗回鄉證差唔多

暑假嗰陣入境處有流動車辦理護照續領
20分鐘之內連埋影相乜都搞掂晒

大宅

都係要上網排

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我老公上網預約了1月1日下午,係自助機辦理…

但問題係…唔係星期一至六辦公?星期日及公眾假期唔開嘅咩!?
點解我老公會book到1月1號嘅????
係唔係自助機冇限時段?

珍珠宮

虎到金來勳章

S_family 發表於 22-12-30 12:33
2021年去renew,都好多人ar,我諗住冇人ga ma,就係話個個都唔搞,諗住冇人會搞,約左都排隊排成個鐘,家 ...

我仔係2021年去續特區護照,我地當時去換好少人,我今年暑假去換回鄉卡仲少人,10分鐘走得

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

happymama11 發表於 22-12-30 16:08
我老公上網預約了1月1日下午,係自助機辦理…

但問題係…唔係星期一至六辦公?星期日及公眾假期唔開嘅咩! ...

中旅好似唔跟係咪紅日,尤其旺角!

珍珠宮

虎到金來勳章

cy101 發表於 22-12-30 16:12

旺角無左啦,我記得新聞有講公眾假期唔開

複式洋房

FJmom 發表於 22-12-30 11:10
如題,謝謝

我依+係石門個度,人山人海,小朋友無得自助機要排隊。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cy101 發表於 22-12-30 16:12

佢就係有寫…辦公時間係星期一至星期六,星期日及公眾假期休息!我先至拗頭

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

happymama11 發表於 22-12-30 16:14
佢就係有寫…辦公時間係星期一至星期六,星期日及公眾假期休息!我先至拗頭
...

或者加開!(如果你肯定C6冇講錯!)

珍珠宮

cy101 發表於 22-12-30 16:16
或者加開!(如果你肯定C6冇講錯!)

有晒確認文件!
attach1/tmp/phprN4esu

珍珠宮

ngning 發表於 22-12-30 16:13
我依+係石門個度,人山人海,小朋友無得自助機要排隊。
我11月頭去石門自助,有空位添,反而公公婆婆吾識自助就要排一陣

琥珀宮

happymama11 發表於 22-12-30 16:17
有晒確認文件!

琥珀宮

FJmom 發表於 22-12-30 11:10
如題,謝謝

邊有位呢

大宅

2024勳章

CrabPincers 發表於 22-12-30 14:56
其實一樣架咋,依家好似全部都是自助櫃位的,影完相有條碼比你,在部機樹scan條碼

但我是在中旅社影相的

原來係咁,都幾方便喎!

等我去了解下點用先

多謝回覆

侯爵府

loved 發表於 22-12-30 16:19
我11月頭去石門自助,有空位添,反而公公婆婆吾識自助就要排一陣

我又係11月頭同小朋友申請,好少人咋,但因為第一次去時剛過了11歲但未換兒童身份證,結果做唔到

過一個禮拜攞住張行街紙再去辦證,唔駛預約,都係等咗10分鐘就攪掂

到我地12月中去攞返張證,嘩辦證嗰邊人山人海到呢 好彩我地只係去部機度攞唔駛排隊

loved    發表於 22-12-30 21:48

男爵府

續回鄉証,中旅社效率真高,前後廿分鐘https://www.baby-kingdom.com/for ... thread&tid=23583494

水晶宮

S_family 發表於 22-12-30 12:33
2021年去renew,都好多人ar,我諗住冇人ga ma,就係話個個都唔搞,諗住冇人會搞,約左都排隊排成個鐘,家 ...

我舊年去無人喎 可能我去港島總部

水晶宮

Pa123 發表於 22-12-30 21:35
續回鄉証,中旅社效率真高,前後廿分鐘https://www.baby-kingdom.com/for ... thread&tid=23583494 ...

係好快整完,上去職員教我用部機影相,回執再印埋,行過另一部機scan舊証/身份証(唔記得)就ok。十分鐘完成

首頁

尾頁

跳至