自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

babyislove 發表於 23-2-16 19:04
我星期一晚幫個仔交完,今日仲未收到確認email

你交完申請表,幾多日後先email 問?

我會俾多少少時間,交完之後的3個工作日冇收到,我第4日問嘅。今日臨收工收到email了。

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

lucyho2016 發表於 23-2-16 19:30
我會俾多少少時間,交完之後的3個工作日冇收到,我第4日問嘅。今日臨收工收到email了。
...

明白。謝謝你

我等多一日先問
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

男爵府

yuki_oOo 發表於 23-2-15 15:34
請問你打邊個電話有人聽?我打咗勁多次都線路繁忙打到躁底,咁你最後收到email嗎?
...

搞掂晒啦,因為原來張相有問題,所以要補交!個熱線一般要等20分鐘

男爵府

yuki_oOo 發表於 23-2-15 15:37
請問打邊個電話?我打2824 6111,打咗好多次都線路繁忙

你係要不斷等,係咁重複按1

男爵府

monchhichiv 發表於 23-2-16 12:55
借位一問, 幫我仔網上申請時沒有彈出相片有問題, 亦都成功付款. 但就是沒有收到電郵確認, 打去入境處自行 ...

之前我都係同一個問題。如果你冇收到email,應該就係相片問題。你等email話你知要補交相啦!

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

KAMAI 發表於 23-2-16 20:15
搞掂晒啦,因為原來張相有問題,所以要補交!個熱線一般要等20分鐘

有jm share 去自助機補影。

去到入境處同職員講補影,輪到你就嗌名,有職員幫手。等約40分鐘。

我阿仔申請咗已經三個工作天,仲未收到通知。我估要補影

男爵府

lucyho2016 發表於 23-2-16 13:16
我都係交完2個小朋友資料收到一個確認電郵,之後email去問才知道相片不合規格,上星期六11號email咗相,到 ...

我嗰陣都大概等咗六七日先收到領取通知

男爵府

其實基本如果冇問題,兩三日後都會收到email確認,我諗過咗5日都冇的話,可能都係相片有問題。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

MsCherryMAMA 發表於 23-2-16 18:25
請問如何上網申請 ?

https://www.gov.hk/tc/residents/immigration/traveldoc/hksarpassport/applyhkpassport.htm

版主

KAMAI 發表於 23-2-16 20:22
其實基本如果冇問題,兩三日後都會收到email確認,我諗過咗5日都冇的話,可能都係相片有問題。
...

明白。我email 問吓先
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

別墅

goo_littlebb 發表於 23-2-16 20:25
https://www.gov.hk/tc/residents/immigration/traveldoc/hksarpassport/applyhkpassport.htm

呢個我知,但日日入去都滿額,到底仲有咩方法可以申請 ?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MsCherryMAMA 發表於 23-2-16 20:30

直接網上交資料,唔駛額架喎
放下自在

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

MsCherryMAMA 發表於 23-2-16 20:30

未聽過網上申請會滿額,最多排陣隊入去
attach0/tmp/phpZGRsX0

別墅

goo_littlebb 發表於 23-2-16 20:34
未聽過網上申請會滿額,最多排陣隊入去

這個不是預約嗎?我真係日日按預約跟住等超耐後滿額(emoji)

翡翠宮

MsCherryMAMA 發表於 23-2-16 20:38
這個不是預約嗎?我真係日日按預約跟住等超耐後滿額(emoji)

其實你係想網上交申請,定係網上預約親身去做證?
我只識網上交申請,預約你等其他JM教你吧。

別墅

goo_littlebb 發表於 23-2-16 20:40
其實你係想網上交申請,定係網上預約親身去做證?
我只識網上交申請,預約你等其他JM教你吧。
...

網上申請可以用出世紙嗎?因為幫小朋友申請的

翡翠宮

MsCherryMAMA 發表於 23-2-16 20:42

你入去睇佢有指示準備咩文件的,唔同年齡準備既都有唔同

男爵府

你有冇試過用申請編號預約領証?因為我有一個小朋友都收唔到email,但係我嘗試用佢嘅申請編號預約又預約到,仲出左領證日期,所以我都唔知係咪成功申請到,定我打錯email收唔到⋯⋯
不過唔知點解我兩個小朋友一齊申請,但領証日期相差成20日

版主

yuki_oOo 發表於 23-2-16 21:09
你有冇試過用申請編號預約領証?因為我有一個小朋友都收唔到email,但係我嘗試用佢嘅申請編號預約又預約到 ...

相差20日咁多

我未試過預約領証,我等到第五個工作天試吓先
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

MsCherryMAMA 發表於 23-2-16 20:42

要上載學生手册有學生資料嗰一頁。

若小朋友喺HK 出世,唔駛上載出世紙及父母結婚證書。
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

首頁

尾頁

跳至