自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我中學同學比個台灣妹攪到破產,婚前婚後兩個樣。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

MandyChan_Chan 發表於 23-2-14 20:59
澳洲wfh同英國讀書遇過堆
多數都係大陸富二代,香港中產,台灣黎釣金龜多
...

好少台灣人去英國留學,我仔讀過2間寄宿中學,學校一個台灣人都無,反而日本,馬來西亞,泰國,印度,澳門都仲有遇過,甘主流一定系香港人同內地人啦

公爵府

台仔 發表於 23-2-13 17:43
我當初中意台灣唔係因為係黃人,我係因為台灣女仔先中意台灣
我覺得台灣女仔幾靚同可愛,講野把聲好聽,好 ...

台灣妹正呀!好過我哋啲港女好多,港女心高氣傲,又不懂溫柔,又獨立,又叻,又靚,太差了。

瑪瑙宮

回覆樓主:

命夠硬先好撰台女,

伯爵府

veronicahung102 發表於 23-2-16 15:38
我中學同學比個台灣妹攪到破產,婚前婚後兩個樣。

都唔想一竹篙打一船人,但我好友嘅細佬都係,娶個台灣妹婚前婚後好大分別,而家女都生埋,個老婆越發恐怖極權唔講道理,中曬伏

另一個我自己嘅朋友,佢嫁來香港,呢兩年離婚,但同我哋女人堆講嘅嘢唔合邏輯。佢話佢老公好孤寒,對佢唔好所以離婚,但佢捨得掉低兩個由佢一手湊大嘅女返台灣,完全唔爭撫養權又唔理,掉比個佢口中唔錫D女嘅前老公。佢話個前夫孤寒,但我見佢請個PT都$750一個鐘,一星期三日,每年同佢閨蜜歐遊幾個星期,但佢無做嘢。我睇表面就唔覺佢老公對佢好孤寒。離婚都未正式搞掂已經問我哋點去識第二個男人。

仲有,以上兩女子都極度唔信任工人,非常挑剔,好有階級觀念,好歧視菲印工人。但又兩個都有請工人,不過事事唔信人,乜都嫌工人做得唔好。

兩女子完全唔識對方,只能講台灣女子又真係咁啱好相似。

大宅

回覆樓主:

有機心又姣

大宅

華人多多都虛偽呢

男爵府

台女表裡不一,
絕大部分都有整過(開始咗整係唔會停,爭在今次又整邊度),
睇錢好重,好名牌,
男女關係好亂(摧毁所知道德觀),
大學生接受以包養妹賺錢換取舒適的求學時期,
會覺得台灣妹温柔可人,好大原因係佢哋講國語嘅聲線,相比中國女人講國語,台灣女人更嬌嗲。
至於婚前婚後有無兩個樣,就睇你財力是否雄厚。

公爵府

2024年龍年勳章

其實你知唔知自己想表達啲乜?

重作~

子爵府

yuyueng 發表於 23-2-16 15:41
好少台灣人去英國留學,我仔讀過2間寄宿中學,學校一個台灣人都無,反而日本,馬來西亞,泰國,印度,澳 ...

台灣人鍾意去美國

首頁

尾頁

跳至