自由講場

跳至

首頁
12345...17

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fong2005 發表於 23-2-28 07:50
疑點利益歸於被告係恆久不變定律
N咁多人一單案
要證實邊個負責殺邊個處理

咁都可以話佢地一齊處理架
放下自在

男爵府

依單案揚到咁,人神共憤,天理不容,好似警司話,唔會放過任何一個控告班疑犯嘅機會,差唔多可以話係全世界睇住,大家嘅祈望,我估一定告得入謀殺!
我個人見解,個前老爺做盡壞事,又牽涉強姦,前夫又係通緝犯,前大伯同佢阿媽借錢唔還又破產⋯⋯
之前走得甩,但上天要懲罰佢哋,佢哋冇改過,今次再犯重案,可以比全世界知佢哋罪有應得,可以拉晒佢哋全家!
班魔鬼害死咗個天使,只不過個代價實在好大!
希望死者安息!

已刪除用户

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kiwibaby2015 發表於 23-2-28 07:55
依單案揚到咁,人神共憤,天理不容,好似警司話,唔會放過任何一個控告班疑犯嘅機會,差唔多可以話係全世界 ...

希望天網恢恢,有車cam拍到佢地搬死者入屋

放下自在

男爵府

唔從法律角度睇。單純從案件轟動性來睇,全球華人都熱議緊件事,如果政府想保持形象,呢幾條友肯定會入重罪,否則,國際形象會受影響。

珍珠宮

kiwibaby2015 發表於 23-2-28 07:55
依單案揚到咁,人神共憤,天理不容,好似警司話,唔會放過任何一個控告班疑犯嘅機會,差唔多可以話係全世界 ...
我反而估最後告不入謀殺

就算告得入,都係佢地為保個仔,引導人而轉向話係老野做的

已刪除用户

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

根本這家人犯案,次次都走到數,(強姦,買私樓又買居屋,騙人錢)所以覺得今次都入唔到佢罪。

goldpiglet    發表於 23-2-28 08:11

珍珠宮

fong2005 發表於 23-2-28 07:59
咪就係非法屍體處理罪囉
但老謀⋯我睇全部入曬有難度
就算放生99
同意

象牙宮

fong2005 發表於 23-2-28 07:59
咪就係非法屍體處理罪囉
但老謀⋯我睇全部入曬有難度
就算放生99

如果佢地又用果招,咩對方鬧佢令佢好嬲,錯手殺人,都係判誤殺咋喎
放下自在

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個99 冇係現場,可能就係唔想最後有一個"小草"翻版!
昨晚犯罪心理學家講,佢哋可能玩緊bonding!

已刪除用户

子爵府

2023年兔年勳章

cattz288 發表於 23-2-28 08:02
如果佢地又用果招,咩對方鬧佢令佢好嬲,錯手殺人,都係判誤殺咋喎

租定屋,買哂切割工具,一入車就整暈死者,仲唔係有預謀

侯爵府

fong2005 發表於 23-2-28 06:52
簡單答
視在乎有心做曬佢地全部老謀定放生
事實答

睇jury, 疑點歸被告 可能最終誤殺 你先昨日果單 屍都找不到 就知啦

象牙宮

emibaby 發表於 23-2-28 08:08
租定屋,買哂切割工具,一入車就整暈死者,仲唔係有預謀

咁誤殺加咁凶殘既手段,都可以判終身既
放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

我一直以為三人係當場被捕
既然四個人都離開曬現場(甚至五人?)
點解衹有前夫一個要逃亡?
佢可以一直住喺凱旋門㗎

象牙宮

pinkybee 發表於 23-2-28 07:59
根本這家人犯案,次次都走到數,(強姦,買私樓又買居屋,騙人錢)所以覺得今次都入唔到佢罪。
...

成家人存在直頭係危害其他人既安全
放下自在

已刪除用户

象牙宮

goldpiglet 發表於 23-2-28 08:11
我一直以為三人係當場被捕
既然四個人都離開曬現場(甚至五人?)
點解衹有前夫一個要逃亡?

個樣揚晒,唔走唔得喇
放下自在

已刪除用户

首頁
12345...17

尾頁

跳至