親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

我會帶仔仔(7歲)和我媽媽去澳門玩一日,因為都十幾年冇去,請問:
1. 小朋友和大人去要咩證件?
2. 觀塘應該點去搭金巴?使唔使預早訂飛?星期日係咪等好耐?
3. 有乜地方適合小朋友7,8歲去玩?同埋老人家去食吓嘢?
唔該晒大家(emoji)(emoji)上網搵個資料都比較亂,所以嘗試喺度諗問問大家!唔該晒

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

圓圓碌 發表於 23-3-5 20:32
我會帶仔仔(7歲)和我媽媽去澳門玩一日,因為都十幾年冇去,請問:
1. 小朋友和大人去要咩證件?
2. 觀塘 ...

1. 小朋友要身份證連護照,或回港證。大人要身份證。

2. 我只試過由香港口岸過去 。

呢個網比較update,有直通車資料。 https://www.moneyhero.com.hk/blog/zh/%E6%B8%AF%E7%8F%A0%E6%BE%B3%E5%A4%A7%E6%A9%8B-%E6%BE%B3%E9%96%80-%E7%8F%A0%E6%B5%B7-%E9%87%91%E5%B7%B4-%E7%9B%B4%E9%80%9A%E5%B7%B4%E5%A3%AB-%E8%88%B9-%E8%BB%8A%E8%B2%BB-%E6%99%82%E9%96%93#:~:text=%E5%8F%A3%E5%B2%B8%E5%B7%B4%E5%A3%AB(%E9%87%91%E5%B7%B4)%EF%BC%9A,%E6%B6%8C%EF%BC%8F%E6%A9%9F%E5%A0%B4%E5%87%BA%E7%99%BC%E6%9C%80%E6%96%B9%E4%BE%BF&text=%E5%8F%A3%E5%B2%B8%E5%B7%B4%E5%A3%AB%E6%8F%90%E4%BE%9B24%E5%B0%8F%E6%99%82,%E7%9A%84%E6%99%82%E9%96%93%E5%8F%8A%E8%BB%8A%E8%B2%BB%E3%80%82

金巴官網有車飛買一送一優惠。

3. 用酒店設施,出街睇景點。

洋房

granja 發表於 23-3-6 07:42

唔該晒你(emoji)(emoji)

大宅

澳門科學館都係一個好地方

大宅

2023年兔年勳章

granja 發表於 23-3-6 07:42

❥—這世界很好,但你也不差—❥ ༶ඬ༝ඬ༶

官方特派專員

一家大細去澳門梗係要去 360°旋轉餐廳食自助餐啦,有88 折:
https://www.klook.com/zh-HK/acti ... er-macau/?aid=34405

首頁

尾頁

跳至