自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近每晚九點的搶券優惠,佢嘅名額係100名半價體驗活動,先到先用,就算搶到券,俾錢過程中係見到減咗錢,付款之後都突然變咗收取正價
依家嘅銷售手法就係搶到券都要成功付款咗先代表可以扣減,而家啲旅遊網站都用啲好奇怪嘅手法,仲要係唔可以退款,係咪真係咁等錢使?

attach1/tmp/phpK4WBTl

侯爵府

回覆樓主:

Trip.com 凡是要搶個d優惠都永遠唔夠人快,不過付款個陣唔係會見到價錢嗎?係邊個位置變回正價呢?我覺得佢唔係呃人,係真係太多人搶,唔夠人俾錢快

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好多都係搶到都要快手用先得

男爵府

回覆樓主:

我前兩日搶機票同酒店扣減都用到
但真係要鬥快,500搶到但唔夠快所以用唔到

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

比錢過程減咗價,唔明點樣付款之後變正價,都已經付左款咯。

瑪瑙宮

大廚勳章

yuyueng 發表於 23-3-25 15:12

因為可能好多人都搶到,但係俾錢就慢幾拍,又要填呢樣填果樣。。。

結果最後一刻就未睇清楚個價錢已經回復正價(因為已經超過咗500張優惠券quota)。。

所以結果最後就俾咗錢發現收咗正價
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

呢個係鬥快付款,唔係鬥快搶券,我早幾日成功用code 減$100 買火車票,唔覺呃人

大宅

呢個係鬥快付款,唔係鬥快搶券,我早幾日成功用code 減$100 買火車票,唔覺呃人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

seaheart88 發表於 23-3-25 15:19
因為可能好多人都搶到,但係俾錢就慢幾拍,又要填呢樣填果樣。。。

結果最後一刻就未睇清楚個價錢已經回 ...

原來係咁!

瑪瑙宮

大廚勳章

yuyueng 發表於 23-3-25 15:57
原來係咁!

即係樓上講鬥快比到錢先叫做贏
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

回覆樓主:

呢d係搶到要勁快比錢,超難!我用佢d信用卡優惠券,唔使搶,成功減價!呢間客服易搵又有禮貌,我好滿意

大宅

我係前一步睇到有自動扣減,跟住在下一步淨係入信用卡背後嗰三個數字密碼,即刻係可以付款,但付款1秒之後就話收取我個訂單係正價 ,即刻同人工客服講,但話冇得取消

大宅

wailanf 發表於 23-3-25 15:19
...

我係已經即刻搶到券,即刻俾咗錢,係1分鐘都冇已經收到email,前一步個優惠碼係自動扣減緊,因為我本身係長期用户已經有入晒信用卡資料同,但係我過數之後就係顯示正價,我想取消返都取消唔到

大宅

wailanf 發表於 23-3-25 15:19
...

我都有買到酒店,減$500嗰個,其實我係見到有扣減,我先再即刻用信用卡俾錢,因為酒店我都係揀可以免費取消,但尋日個體驗活動我係撳咗之後直程收我正價

大宅

我唔明點解唔可以淨係搶券,有就有冇就冇免卻左好多麻煩,因為依家我係過程中係有扣減,但過咗數之後係收我正價

瑪瑙宮

大廚勳章

sweetnothing 發表於 23-3-25 16:26
我唔明點解唔可以淨係搶券,有就有冇就冇免卻左好多麻煩,因為依家我係過程中係有扣減,但過咗數之後係收 ...

如果只係得500張。。。比500個人搶到。。。
但係真實可能得200至300個係真係用家。。。有啲可能諗吓諗吓純粹係搶咗先。。咁搶唔到嗰啲就唔會入去買。。。最後可能都係得200至300個用到,其餘就浪費咗

效果就梗係唔夠任佢攞到。。。然後鬥快俾錢咁吸引啦。(商家角度)
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

yuyueng 發表於 23-3-25 15:12

係,我付款嗰陣時已經係有自動扣減,跟住我係唔需要入資料,信用卡淨係入後面三個數字,付款,跟住付款成功,再撳返入訂單係收咗我正價,跟住我01分已經收到訊息,我即刻同客服講,但佢話呢張單係冇得退款
attach1/tmp/php3XWOSY

瑪瑙宮

大廚勳章

sweetnothing 發表於 23-3-25 16:26
我唔明點解唔可以淨係搶券,有就有冇就冇免卻左好多麻煩,因為依家我係過程中係有扣減,但過咗數之後係收 ...

好多人搶咗未必用喎,咁咪嘥咗個機會囉
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

geminialing 發表於 23-3-25 14:58
我前兩日搶機票同酒店扣減都用到
但真係要鬥快,500搶到但唔夠快所以用唔到
...

其實如果用唔到,我都唔唔會付款,我係真係俾咗錢再睇返訂單就收咗我正價,跟住即刻同CS講都話冇得退款唉

大宅

seaheart88 發表於 23-3-25 16:35
好多人搶咗未必用喎,咁咪嘥咗個機會囉

但變左而家就出現咗呢個bug

首頁

尾頁

跳至