自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

lyh80115 發表於 23-5-27 00:52
到6月20日。巴士優惠每月限40程,是否已過?過咗下個月先再有。

另外如果搭新巴、城巴可以用BocPay乘車碼 ...

巴士,城巴掃qr code經常唔得

子爵府

marcus_hclee 發表於 23-5-27 19:38
如果我唔記錯
巴士優惠只係做到20/5
所以已經完咗

有喎,去到6月

子爵府

snowli 發表於 23-5-27 22:17
用QR CODE 比錢同八達通同價都係$8.7 、 扣除$2、 即$6.7

可能我之前用過支付寶唔係計八達通價

翡翠宮

kimmy2006 發表於 23-5-27 22:20

雲閃同boc坐巴士最近順咗

雲閃付app要避免登錄過2個賬號,否則要重裝。

別墅

簡到手機個mon最光,就好掃d,呢兩蚊唔易慳,我都盡量最尾先上巴士

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kimmy2006 發表於 23-5-27 22:20

你要輕輕上下郁吓tilt吓就得
我由初初唔慣,到而家非常熟手

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

fafababypig 發表於 23-5-28 09:27
簡到手機個mon最光,就好掃d,呢兩蚊唔易慳,我都盡量最尾先上巴士

已慳咗好多個兩蚊

王國長老

kimmy2006 發表於 23-5-27 22:23
有喎,去到6月

無了,我24/5仲有扣,26/5同之後嘅已無

attach1/tmp/phpWnfubo
attach2/tmp/php4z66LI

子爵府

Charlotte_mom 發表於 23-5-28 12:16
你要輕輕上下郁吓tilt吓就得
我由初初唔慣,到而家非常熟手

要貼近還是接遠,城巴無一次成功。kmb最近好似快咗成功

子爵府

Charlotte_mom 發表於 23-5-28 12:18
無了,我24/5仲有扣,26/5同之後嘅已無

九巴仲有喎 不過我好遲先知有得減
attach0/tmp/phpCTyyv3

王國長老

kimmy2006 發表於 23-5-28 12:31

大約2-3cm距離
重點係輕輕郁+tilt

王國長老

kimmy2006 發表於 23-5-28 12:36
九巴仲有喎 不過我好遲先知有得減

點解我無,我有搭九巴啊,就算第一次唔計,第二次都應該計啦
attach1/tmp/phpdlwans
attach2/tmp/php1dEtCS

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Charlotte_mom 發表於 23-5-28 13:08
點解我無,我有搭九巴啊,就算第一次唔計,第二次都應該計啦

我尋日搭85號城巴來回都仲得扣/有送$2喎。
我睇細則講:
部份由巴士公司提供的分段收費不適用於此優惠。每名合資格用戶每天最高可獲乘車賞3次,推廣期內最多享40次。
你係咪搭咗不適用既巴士線/已經送夠40次喇?

attach1_sign/tmp/phpoFGvNp
attach2_sign/tmp/phpvJPzxx

王國長老

hfl2000 發表於 23-5-28 13:30
我尋日搭85號城巴來回都仲得扣/有送$2喎。
我睇細則講:
部份由巴士公司提供的分段收費不適用於此優惠。每 ...

可能係不適用掛?但我果日搭咗4程九巴都無
唔過40次呀,我平時好少搭九巴

唔知點解
attach1/tmp/phph8WRqp

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 23-5-28 13:33
可能係不適用掛?但我果日搭咗4程九巴都無
唔過40次呀,我平時好少搭九巴

雲閃付手機應用程式(下稱「雲閃付APP」)之港九公共巴士乘車賞(下稱「活動」)推廣期由2023年3月21日上午10時至6月20日,包括首尾兩日(下稱「推廣期」)。
唔淨只係計九巴㗎喎,用乘車碼搭九巴/龍運/城巴新巴都計,推廣期內最多享40次。

侯爵府

kimmy2006 發表於 23-5-28 12:31

我反而係嘟城巴順過九巴

伯爵府

回覆樓主:

原來巴士優惠真係extend 咗
至20/6

attach1_sign/tmp/phpsC1r9v

王國長老

hfl2000 發表於 23-5-28 13:39
雲閃付手機應用程式(下稱「雲閃付APP」)之港九公共巴士乘車賞(下稱「活動」)推廣期由2023年3月21日上午10 ...

原來係total計40次,咁我真係賺盡了
明白,即係計劃未完,我報錯料sorry

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 23-5-28 14:18
原來係total計40次,咁我真係賺盡了
明白,即係計劃未完,我報錯料sorry
...

你好勁,用到賺盡我反而想知BOC Pay搭城巴新巴半價(上限4次,最多減$5)呢個仲有無?見佢話有限名額10萬個,又只係至到31/5,我太遲知道,無用過

侯爵府

marcus_hclee 發表於 23-5-28 14:09
原來巴士優惠真係extend 咗
至30/6

係至到20/6先啱呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊