自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

記得之前見有人教過我試過,但而家揾唔返點揀

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

Alipay HK轉ALIPAY +
再揀中國邊區例如深圳

Alipay主頁有粒骰寫住Alipay+ rewards

左上角由〈中國香港〉轉〈中國內地>
如用乘車碼
開GPS
或揀熱門城市例如深圳
見到深鐵〈開啟〉
就有QR code

男爵府

iki 發表於 23-4-7 02:09

我無轉到呀,前2日喺大陸都用到

大宅

大陸好多店舖都用到Alipay HK, 唔使轉, 同平時香港一樣使用.
我好多時手快快按左Alipay HK, 用完見到扣港幣先知開錯.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

無得轉, 亦唔駛轉, 比得就可以比
放下自在

公爵府

2024年龍年勳章

嚴格上alipayhk所謂嘅轉地區
同內地支付宝沒半毛錢關係
內地支付宝係另一個APP

用得ALIPAYHK嘅,直接開付款碼就得~
而乘車碼就要再按入對應版面~
目前只有深圳、廣州、中山、佛山~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

iki 發表於 23-4-7 02:09

唔使轉架
香港內地同一租碼

珍珠宮

唔實名綁卡可用嗎?幫小朋友整

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實唔使轉,掃佢哋個二維碼就轉為人民幣付款
珍惜 感恩
You got this!!

首頁