自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我同老公因為工作/家庭原因係唔同地方居住,有時差,有時夜晚WhatsApp佢,希望佢聽朝跟進,但係佢從來冇覆我….到底佢有冇睇/睇咗未,我都唔知…..

今日又係咁,Miss咗啲嘢,我好唔開心,你哋老公會唔會reply WhatsApp 㗎? 我覺得就算朋友睇到WhatsApp都會reply

伯爵府

好媽媽勳章

他是否SET 了 睇後不轉藍剔, 所以你都唔知他有冇睇呀? 咁他平時有冇WHATSAPP 你架?

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

家庭嘅野好少用跟進呢兩個字,會唔會佢返工又要跟進放工又要跟進,嫌你煩唔想覆?

珍珠宮

我自己都有時會miss,有時睇咗諗住覆,突然間又唔知比人叫咗去做乜唔記得咗,有時比其他無聊msg push咗落底又冇㩒出嚟睇

所以重要嘅問多次吧

子爵府

JAlove 發表於 23-4-25 11:01
我同老公因為工作/家庭原因係唔同地方居住,有時差,有時夜晚WhatsApp佢,希望佢聽朝跟進,但係佢從來冇覆 ...

2公婆坦誠相對、有唔開心直接問佢啦

男爵府

我同老公因為工作/家庭原因係唔同地方居住,有時差,有時夜晚WhatsApp佢,希望佢聽朝跟進,但係佢從來冇覆 ...

如果佢無覆你,過一陣你再問佢處理成點囉。

別墅

長時間係咁,好似唔係咁好wo

象牙宮

回覆樓主:

唔知佢有無睇,咁就直接打比佢啦!我自己好少whatsapp我老公,有都係唔急既野,或者圖片

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

直接問佢啦,無謂估

瑪瑙宮

大廚勳章

你們一直點溝通?無野講?
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

iwff 發表於 23-4-25 11:05
他是否SET 了 睇後不轉藍剔, 所以你都唔知他有冇睇呀? 咁他平時有冇WHATSAPP 你架? ...

佢係set咗唔轉顏色呀,如果我哋大家都係日頭佢會回覆我,但係如果我未瞓,佢瞓咗,第二朝嘅message佢全部唔覆

男爵府

vivibabyvivi 發表於 23-4-25 11:08
家庭嘅野好少用跟進呢兩個字,會唔會佢返工又要跟進放工又要跟進,嫌你煩唔想覆?
...

有時可能醒起第二日要交雜費,或者有appointment, 會提醒佢聽日做,我知佢瞓咗睇唔到message,但係聽朝醒咗應該會睇到

到第二朝佢唔會覆我前一晚send嘅嘢,好似今日咁就係Miss咗appointment , 個appointment我改完又改,電話都提咗佢三次,尋晚whatsapp又提,佢今日都Miss咗

男爵府

winnielong 發表於 23-4-25 11:11
2公婆坦誠相對、有唔開心直接問佢啦

佢話對所有人都唔覆message 喎

男爵府

seaheart88 發表於 23-4-25 11:17
你們一直點溝通?無野講?

Day time 有時間傾電話,冇時間寫WhatsApp

日頭用WhatsApp佢會覆,隔夜嘅WhatsApp唔覆,有時真係好灰心唔想提佢有野要做

珍珠宮

JAlove 發表於 23-4-25 11:27
Day time 有時間傾電話,冇時間寫WhatsApp

日頭用WhatsApp佢會覆,隔夜嘅WhatsApp唔覆,有時真係好灰心唔 ...

咁咪唔好提
一定要走佢帳面?
要交雜費,你可以set auto pay
如果佢唔覆whatsapp,好難改變到佢
有啲男人係無心機處理屋企瑣事

大宅

回覆樓主:

感覺你地似同事多過2公婆

珍珠宮

jt040 發表於 23-4-25 11:38
感覺你地似同事多過2公婆

好似小說入面嘅霸道總裁和小秘書

珍珠宮

2024年龍年勳章

JAlove 發表於 23-4-25 11:25
佢話對所有人都唔覆message 喎
咁叫佢delete個APP啦...只限真人對話
其實無乜可能唔覆老婆message呀?! 除非一日九佰幾個無聊post啫~~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

JAlove 發表於 23-4-25 11:24
有時可能醒起第二日要交雜費,或者有appointment, 會提醒佢聽日做,我知佢瞓咗睇唔到message,但係聽朝醒 ...

要交雜費,或者有appointment,會提醒佢聽日 > 唔提佢就唔會做?佢起外國自己唔識照顧自己?會唔會嫌你似阿媽甘煩?

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

JAlove 發表於 23-4-25 11:24
有時可能醒起第二日要交雜費,或者有appointment, 會提醒佢聽日做,我知佢瞓咗睇唔到message,但係聽朝醒 ...

改咗3次都miss, 會唔會係唔想去呀

首頁

尾頁

跳至