自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

關我鬼事 發表於 23-5-14 00:44
如果係比賽游一轉好快既,可以用普通m巾或護墊痴係泳衣,出面再著賽衣或吾著都得。
不過如果吾係好期待又或 ...

感染係唔會分游個轉快定慢架啊!!
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

tiffanycheung82 發表於 23-5-13 21:08
小朋友報左名參加游泳學界比賽,但有機會撞正經期。來經是否取消定用棉條?平時訓練是經期會請假。。但今次 ...

我細個時有個姨姨同我講,話嚟緊經時游水,係唔會有得嚟!我試過又係!但就唔記得,上返陸地會唔會嚟番!

水晶宮

granja 發表於 23-5-14 08:34
我都覺得奇怪,點解咁多人話早....就算冇生女或者自己遲黎,細個果陣總會知d同學幾時黎m,小五六時學校會 ...

係囉,成卅年前我細個時都係十一歲左右開始嚟,當時應該飲食正常,我又冇覺得冇咩奇怪或特別早。

公爵府

2024勳章

LOVE074 發表於 23-5-14 08:12
我會選擇放棄,女女叻,代表學校但佢未有性經驗之前,唔好比佢用棉條,(我自己19歲先用)
將來佢一樣 ...

用棉條的話,多數保唔到個處女膜

大宅

米豬蓮 發表於 23-5-14 03:55
普通m巾一濕水死梗,發到勁大條喎

我以前操水都係咁,冇咩特別

大宅

lemontea520 發表於 23-5-14 21:29
感染係唔會分游個轉快定慢架啊!!

而家吾係講緊感吾感染,係講緊解決方案。感染當然係要顧慮因素之一,但依個係家長同小朋友要顧慮既因素,而我只係提出一個真係要比賽既時候可以考慮既解決方法。我亦都提出左吾係非常之期待或需要既話就取消比賽!
不過的確好多操水既女仔係經期期間一樣要比賽練習

公爵府

好媽媽勳章

關我鬼事 發表於 23-5-14 23:34
我以前操水都係咁,冇咩特別

長智識了,用咩牌子都得?

公爵府

好媽媽勳章

麵包姐姐 發表於 23-5-14 21:32
我細個時有個姨姨同我講,話嚟緊經時游水,係唔會有得嚟!我試過又係!但就唔記得,上返陸地會唔會嚟番!
...

水壓問題係唔流出黎,但上水之後無水壓就⋯⋯

大宅

我想問用棉條唔會整穿個處女膜咩?????

大宅

未有性行為,最好就唔好用啦

公爵府

好媽媽勳章

goo_littlebb 發表於 23-5-14 07:53
我自己都係11歲嚟,我女都係11歲。其實個個話早,唔知其他JM係幾多歲開始
...

而家8歲後就正常啦

男爵府

如果練左好耐,咁唔好取消啦,最多上水即刻包毛巾走。
不過我有疑問,個個JM都話無性經驗不要用棉條,咁外國個d少女係點?因為我n年前去外國做交流生,想買M巾差一d買唔到,超市9成賣棉條,個邊好似不興用M巾。難道佢地個個一有M就有性經驗?

男爵府

c27cheun 發表於 23-5-15 00:18
不過我有疑問,個個JM都話無性經驗不要用棉條,咁外 ...

棉條小知識2:處女也可以使用棉條

有許多女孩有這樣的疑惑,如果我處女膜還在,是否就沒有辦法使用棉條?事實上這是錯誤的知識,由於處女膜是環繞在陰道口旁的薄膜組織,中間還有直徑2.5公分的小口,而棉條一般來說也僅只有1.5公分,所以其實處女絕對是有空間可以使用棉條的唷!
attach1/tmp/phpYw5U1O

侯爵府

Fatbigball 發表於 23-5-15 00:24
棉條小知識2:處女也可以使用棉條

有許多女孩有這樣的疑惑,如果我處女膜還在,是否就沒有辦法使用棉條? ...

長知識

大宅

米豬蓮 發表於 23-5-15 00:08
長智識了,用咩牌子都得 ...

其實落左水通常就吾會流出來,主要係落水前同上水個下,通常一上水就衝入更衣室。所以薄啲都OK, 如果吾係頭兩日量多既日子就更加容易揀,薄啲短啲都可以。不過都好睇個人身體。

子爵府

tiffanycheung82 發表於 23-5-13 21:08
小朋友報左名參加游泳學界比賽,但有機會撞正經期。來經是否取消定用棉條?平時訓練是經期會請假。。但今次 ...

試下搵下香港有冇同類型products

https://www.modibodi.com/collections/swim?gclid=CjwKCAjwjYKjBhB5EiwAiFdSfhOUQO67vc540JhEbUrsXyRtUEd9aPsHJ-mDJ8N9_j6j-uttaWtdChoCUBwQAvD_BwE

https://mysecretswim.com/collections/teen

https://www.goodhousekeeping.com/clothing/g36801184/period-swimwear-bathing-suits/
每個小朋友不一樣,不一定適合,for 流量不多的幾天

EstrellaDamm    發表於 23-5-15 08:01

禁止訪問

水晶宮

c27cheun 發表於 23-5-15 00:18
不過我有疑問,個個JM都話無性經驗不要用棉條,咁外 ...

我都係中學時開始用棉條,當時未有性經驗,都冇問題呀。初用揀輕量、有導管的,唔會用唔到。冇導管OB就真係難用少少,唔啱新手(但防漏較好)。當然,如果哩哩啡啡唔衛生,唔勤換又唔洗手,都真係咩都死,呢樣係個人問題,冇分幾歲嘅。我記得十一歲時去外國玩,同齡朋友都係話同學多數用棉條。

而家仲講處女膜,真係 oh my god。超無謂。用內用經期產品咋喎,個人有搭霎處理到就可以啦,關處唔處女咩事。

經期好正常,亦有好多處理方法,身體唔係特別不適的話冇需要為此停止日常活動。

水晶宮

ml123 發表於 23-5-15 04:23
試下搵下香港有冇同類型products

https://www.modibodi.com/collections/swim?gclid=CjwKCAjwjYKjBhB5E ...

幾好喎

我自己有用經期內褲(非即棄),好方便。原來而家泳裝都有呢類產品。

男爵府

回覆樓主:

謝謝大家的回复及意見。

首頁

尾頁

跳至