自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話佢屋企人老婆同個4、5歲仔兩年前嘅中午親眼睇到屋邨有人跳樓,之後當日夜晚個男人就要佢老婆一齊去差館備案,話佢老婆同個仔有陰影,差館備完案後再去睇急症醫生,醫生就開咗D精神藥物俾佢地又約埋復診,好似仲俾佢老婆約埋精神科,當時佢同我哋講話佢老婆本人講話冇咩事唔想搞甘多嘢,但個男人的野心是利用這件事話老婆有陰影個仔又晚晚喊醒要心理附導要政府俾佢地同區調遷大D單位,但其實佢哋是人數唔够唔够資格調遷的,佢呃政府是佢嘅事,但是佢當時衰格到唔想佢老婆吃昵D藥就氹我替佢老婆吃精神藥,好讓佢哋復診時同醫生講返吃藥後的反應是點啊

大宅

本身我吃緊情緒藥物我是同佢打工的,是我覺得奇怪系甘話佢屋企有我果D藥拿俾我當時吃,後來是問佢老婆佢老婆先爆出來,我先知佢搵我替佢地吃藥想達到D目的,前幾日知道政府已經是第二次派屋俾佢哋調遷,之前佢哋都一直唸緊用咩方法來調遷大單位,俾佢睇到我睇精神科,佢就利用屋企人睇到人哋跳樓呢單嘢順勢而去呃政府俾佢有的調遷同區大D單位,但佢講過是為咗要調遷而計劃去差館、去急症、去埋精神科、仲約社工跟住個案而去做呢D嘢嘅,我地呢D真是有病嘅人唔好話可憐仲要衰當人傻仔呃人替佢哋吃藥,為達目的咩事都做得出

大宅

醫生開嘅樣點可以亂甘俾人吃,大家都唔同醫生唔同藥,吃咗有咩事都唔知

伯爵府

回覆樓主:

個老婆自己配合老公,怪誰

大宅

邱悠月 發表於 23-5-14 20:58
個老婆自己配合老公,怪誰

我是同佢哋打工的,是佢老公氹我幫佢老婆吃醫生開俾佢哋D藥

水晶宮

YOM 發表於 23-5-14 21:19

人地叫你食藥就食藥呀?你咁順攤?

珊瑚宮

2024年龍年勳章

下,人哋叫你食藥你就食? 咁叫你食毒藥你會唔會食

侯爵府

重點似乎係你,老細比藥你就食?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁人地老公氹你食,你又食。。。。
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

依D唔係普通藥黎.. 唔可以亂食..
老細比既唔一定要食, 轉個身自己掉左佢

男爵府

住公屋、又做老細,十成九隱瞞資產,仲為左調遷大屋氹員工去食精神科藥物,cheap到爆!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

老闆叫你幫佢食D 藥,你又食?? 你自己問題多d 喎

男爵府

回覆樓主:

佢厄你食藥為乜? 佢唔食藥,都可以同醫生講有食藥。人地叫你食就食?

男爵府

唔係細路 發表於 23-5-14 22:10
住公屋、又做老細,十成九隱瞞資產,仲為左調遷大屋氹員工去食精神科藥物,cheap到爆!
...

舉報佢

大宅

2024年龍年勳章

1分

珍珠宮

畀面勳章

藥喎!點可以人哋叫你食就食架,老細都係咁話

大宅

維仔媽媽 發表於 23-5-14 22:21
藥喎!點可以人哋叫你食就食架,老細都係咁話
唔係普通傷風感冒葯喎,點可以亂食架?

大宅

crystal媽咪 發表於 23-5-14 21:35
咁人地老公氹你食,你又食。。。。

冇吃到,用說話氹咗我幾次,我話佢你哋D藥係你哋醫生開嘅可以亂俾人吃嘅咩,佢唔敢講,是我後來同佢老婆講呢件事,佢老婆先爆岀來話佢老公唸D死橋,唔想做老婆吃呢D精神藥物,但復診時如果醫生問吃咗藥個人有咩反應啊,佢哋冇吃就答唔出嘛,甘佢老公打我主意,氹到我吃嘅話就會知道復診時點答個醫生

大宅

sasa615 發表於 23-5-14 22:17
佢厄你食藥為乜? 佢唔食藥,都可以同醫生講有食藥。人地叫你食就食?

冇吃到,用說話氹咗我幾次,我話佢你哋D藥係你哋醫生開嘅可以亂俾人吃嘅咩,佢唔敢講,是我後來同佢老婆講呢件事,佢老婆先爆岀來話佢老公唸D死橋,唔想做老婆吃呢D精神藥物,但復診時如果醫生問吃咗藥個人有咩反應啊,佢哋冇吃就答唔出嘛,甘佢老公打我主意,氹到我吃嘅話就會知道復診時點答個醫生

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

YOM 發表於 23-5-14 22:51
冇吃到,用說話氹咗我幾次,我話佢你哋D藥係你哋醫生開嘅可以亂俾人吃嘅咩,佢唔敢講,是我後來同佢老婆講 ...

佢老公好賤
亂叫人食藥
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至