潮流時尚

跳至

首頁
12345...11

尾頁

公爵府

大家好,這半年其實我不停飛馬拉,首先介紹下馬拉吉隆坡,3,4,5月都有去,不過最好坐商務,因為免排隊出境太耐,因為佢有條商務隊的,普通隊三小時有多,人都顛!平時住朋友家,3月時住滿家樂Hyatt place
attach1/tmp/phpElRnXT
attach2/tmp/phpTw6z8O
attach3/tmp/phpSE34jK
attach4/tmp/phpX3COvF
attach5/tmp/phpSn4JHA
attach6/tmp/phpLFSQTv
attach7/tmp/phpi4cb6q
attach8/tmp/phpt0sIim
attach9/tmp/phpO6zrvh

wcpcelia    發表於 23-6-17 11:51
Cheuk2012    發表於 23-6-12 18:16

公爵府

trin527 發表於 23-6-12 11:40
大家好,這半年其實我不停飛馬拉,首先介紹下馬拉吉隆坡,3,4,5月都有去,不過最好坐商務,因為免排隊出 ...

我唔知有冇講過喺香港機場玩過一次配貨要咗個Roulis , 馬來西亞嘢食真係好平好好食,尤其串燒雞翼,囡囡最喜歡光華冰室cendol
三月尾嗰陣做咗次全身檢查都係$7000港紙,仲包照腸同埋照胃鏡,做4小時,不過真平嘅,4層clinic

attach1_sign/tmp/phplVaTnS
attach2_sign/tmp/phps9XFGg
attach3_sign/tmp/phpfIDUZE
attach4_sign/tmp/phpO73uj3
attach5_sign/tmp/php9VToDr
attach6_sign/tmp/phpC4RIXP
attach7_sign/tmp/phpn1ylie
attach8_sign/tmp/php4xImDC
attach9_sign/tmp/phpNLhBY0

公爵府

trin527 發表於 23-6-12 11:45
我唔知有冇講過喺香港機場玩過一次配貨要咗個Roulis , 馬來西亞嘢食真係好平好好食,尤其串燒雞翼,囡囡最 ...

名牌吉隆坡唔係比香港特別平,但係起碼都有啲貨睇吓,H一樣百無,玩法一樣都係慢慢配貨,但SA今次遇到好nice
attach1/tmp/php8nabAU
attach2/tmp/phpQhuy9o
attach3/tmp/phpoC5xJT
attach4/tmp/phpIV9Wjo
attach5/tmp/phpeIqBUS
attach6/tmp/php8E2uvn
attach7/tmp/phpcQDF6R
attach8/tmp/phpo382Hm

公爵府

trin527 發表於 23-6-12 11:57
名牌吉隆坡唔係比香港特別平,但係起碼都有啲貨睇吓,H一樣百無,玩法一樣都係慢慢配貨,但SA今次遇到好ni ...

6月9號開始出發日本之旅,今次嚟1個月多,主要食同shopping la, 人生第一次short jor出custom時忘記攞自己本Passport,已經上咗train之後去返機場問,好彩呢度呀日本,本Passport仲係機場,一世人之中暫時最白痴嘅一次,辛苦自己個女攞三個篋去酒店,一樣啦H只有display only
attach1/tmp/phpmNMtob
attach2/tmp/phpLKa76y
attach3/tmp/phpQVUZPW
attach4/tmp/phpfv4hzk
attach5/tmp/phpOxERiI
attach6/tmp/phpvLSF25
attach7/tmp/phpgDrLMt
attach8/tmp/phpfJw6wR

wcpcelia    發表於 23-6-17 11:51

公爵府

trin527 發表於 23-6-12 12:03
6月9號開始出發日本之旅,今次嚟1個月多,主要食同shopping la, 人生第一次short jor出custom時忘記攞自己 ...

一落地就即刻去阪急百貨公司,最主要VCA 15號加價,排咗兩個鐘,手鏈耳環要定半年,比香港平差不多$5000,頸鏈好彩啱啱返貨,好想再買梅花,但係已經洗咗好多錢呀所以忍吓手

attach1_sign/tmp/phpLZzrYj
attach2_sign/tmp/phpT4rvDT
attach3_sign/tmp/phpzzOIit

伯爵府

點解配貨嘅?你唔係有跟開sa? 日本~

公爵府

Locherry1215 發表於 23-6-12 12:52
點解配貨嘅?你唔係有跟開sa? 日本~

日本今年話walk in 冇得留袋,所以冇用,馬拉我都又買下嘢 same SA啦
不過機場配貨第二次去冇乜嘢買,個SA開始面口差,要袋色款又冇,我喜歡即配走麻,佢幾現實,所以我都唔再去,好似我欠佢咁,開頭以為真有天使

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

又有靚野睇

伯爵府

trin527 發表於 23-6-12 13:08
日本今年話walk in 冇得留袋,所以冇用,馬拉我都又買下嘢 same SA啦
不過機場配貨第二次去冇乜嘢買,個SA ...

我買過一次,係面口差架~但我買到袋就無理佢了~

伯爵府

回覆樓主:

謝分享

大宅

Thanks for sharing

大宅

想問吓Vca 係唔係每一款都平過香港?

公爵府

johnsonwifey 發表於 23-6-12 20:46

係,單花bracelet 平$1xxx, 5花平around $3000

公爵府

johnsonwifey 發表於 23-6-12 20:46

不過15號加8%,咁可能仲貴過香港了

複式洋房

帶咗4個袋出發唔重嗎

公爵府

kinglyly 發表於 23-6-12 20:59
帶咗4個袋出發唔重嗎

我今次兩母女帶7個袋

伯爵府

trin527 發表於 23-6-12 13:08
不過機場配貨第二次去冇乜嘢買,個SA ...

咩叫walk in 冇得留袋?你識個SA唔可以預先約佢,同埋問定有咩可以買?

你第一次去機場配好少出到roulis? 第二次再去你可以事先同SA問定有咩買同埋有咩袋

公爵府

gzilla 發表於 23-6-12 22:48
咩叫walk in 冇得留袋?你識個SA唔可以預先約佢,同埋問定有咩可以買?

你第一次去機場配好少出到roulis? ...

真係walk in r, 即大家平等,去到有袋番而且你啱咪可以買,同排隊D客人一様,不過只係我識幾個SA店咁講,銀座我估有D唔同嘅,所以日本我只啱嘢就買乍,keep 住個SA啦
Airport 配同出面reseller selling price 咁上下,睇袋款,這個配唔算太誇

公爵府

trin527 發表於 23-6-13 08:36
真係walk in r, 即大家平等,去到有袋番而且你啱咪可以買,同排隊D客人一様,不過只係我識幾個SA店咁講, ...

機場SA話唔可以講定有乜袋,可能我係細客,成日叫我買嘢先,冇就下次預留比我,我唔太信

大宅

回覆 trin527 的帖子

Thanks JM 想問埋你知唔知香港幾時加價?

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊