美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前係旺角一間美容院試做,都不見有咩效果,佢講到幾好幾好,同埋話要keep住打先有用!收毛孔唔係一朝一直既!最後join左6800一年任打,面pico同室頭哥去色素,pico最快三星期先可以打一次
第一次打係無事無反應同效果,咁第二次佢就話加強D同轉頭會好D, 點知第二次打個刻都無事,隔左一星期左右,我面爆到7彩,有紅紅的小傷口結焦,有痕同埋小小痛,額頭,兩面,邊位都有!係人見到都問我咩事?成十幾達!

大宅

回覆樓主:

因我本身皮膚幾好,但係毛孔粗大,所以打pico主要收鼻翼兩邊毛孔!而加仲衰過之前!
我問美容師,佢話咁樣係正常,叫我狂做保濕就會好返,結焦會慢慢退,之後就會好靚。話好多客都係咁,有啲結焦仲大塊過我,後來又送咗一個保濕facial叫我去做!又說我join佢地facial plan!
我想問到底係咪個個都會結焦?真係唔知佢真定假,好彩而加可以帶口罩,唔係都唔知點出街!
而加只能等佢好返同埋做防曬,唉.....都唔知之後去唔去好??

禁止訪問

大宅

我打PicoPlus,係會結焦,打完之後好似敏感,一舊舊,要狂補濕,用gel mask。第2日,唔會一舊舊,但就會結焦。我7日之後,啲焦就冇晒

子爵府

2024年龍年勳章

PICO 可以打到結焦 或者唔結焦都得....睇你須要....我就係唔想結焦, 所以要求唔打咁強勁...但效果無結焦咁快及明顯....我個到打話最快要每隔1個月才可以打第二次,

大宅

MuiTse 發表於 23-7-25 17:43
PICO 可以打到結焦 或者唔結焦都得....睇你須要....我就係唔想結焦, 所以要求唔打咁強勁...但效果無結焦咁 ...

我就係見到有d人會結焦,有d又話唔會.....最慘就係第二個星期先出紅點,退得好慢,之後都有d嚇怕,毛孔又唔覺細左好多,但覺得塊面白左d...

大宅

cheungsee 發表於 23-7-25 15:48
我打PicoPlus,係會結焦,打完之後好似敏感,一舊舊,要狂補濕,用gel mask。第2日,唔會一舊舊,但就會結 ...

我打個幾日都無事,反而第二個星期到先出,係一點點紅色,好似傷口結焦咁既,都成4-5日都未退,反而有出新。。。。。有d擔心呀

大宅

NucokChan 發表於 23-7-25 15:02
我打左都有7次,冇一次有結焦,醫生話我既斑唔洗結焦都可以淡到
我信佢 ...

有冇效果呀?你幾錢?我而加第二次都驚了

複式洋房

回覆 ccbbchai 的帖子

打PICO唔會甩皮架喎!做完後要敷MASK

大宅

vvvenessa0506 發表於 23-7-26 16:27

打PICO唔會甩皮架喎!做完後要敷MASK

有fu呀!成10日都未退哂(emoji)(emoji)

複式洋房

我打PICO都無結焦喎!

大宅

Dory.dordor 發表於 23-7-26 16:37

我打PICO都無結焦喎!

我第一次無,第二次好多結焦同紅(emoji),最慘係毛孔又唔覺細左,係膚色白左d....人地一星期左右就好哂,我成10日仲有未退哂!

禁止訪問

大宅

AmandaMem 發表於 23-7-26 17:16
打完會唔會乾到上唔到粉

我無化妝所以唔知,但有傷口最好唔好化妝,同埋而加帶口罩都遮到

子爵府

ccbbchai 發表於 23-7-25 12:43
之前係旺角一間美容院試做,都不見有咩效果,佢講到幾好幾好,同埋話要keep住打先有用!收毛孔唔係一朝一直 ...

冇結焦喔~

大宅

回覆樓主:

佢話我有抓,所以面有d敏感...

禁止訪問

複式洋房

我打個間係無結焦,3星期就打一次,你真係要日日敷MASK呀!我好明你心情,唔打又皮膚黑,打完又會乾同紅,不過買些適合打完PICO既產品就會好架㕸

大宅

Floraaaa08 發表於 23-7-28 11:33

我打個間係無結焦,3星期就打一次,你真係要日日敷MASK呀!我好明你心情,唔打又皮 ...

你用咩skincare?

複式洋房

Pico醫生打,無試過結焦。以前打疤痕D高能量機試過結焦,部機可以打毛孔,不過唔係Pico,打完要塗好潤的膏(我check 過係一D眼膏黎),生新皮時要潤住佢。如果擔心的話,可以比皮膚醫生檢查一下同配D膏塗下,也求個安心。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊