心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 lokman721 的帖子

我會保重的,謝謝關心,你都係。

男爵府

深碎的人 發表於 23-8-18 21:35
非常明白妳們的感受,生離死別的確很殘忍,明明昨天還是一個活人,但今天已是陰陽相隔,不能再見面,再説話 ...

剛睇到你呢篇,你講得對,沒有最愛的人在身邊,那種孤寂無助感真係好難受,想同佢分享任何事都已經沒有這個人存在了,真係好痛苦,好想再跟家姐姐去旅行,亦再冇可能,依然那份信念希望將來我同她可再重逢

別墅

回覆 Abull 的帖子

係,身邊最親的人走了,的確令人不知所措,
很想很想見番她,但明知冇可能。見妳一年後仍然想著家姐,相信你們的感情十分深厚,
請保重身體,為妳姐姐而活下去。

男爵府

深碎的人 發表於 23-8-20 14:38
回覆 Abull 的帖子

係,身邊最親的人走了,的確令人不知所措,

多謝你,事實我呢世都唔會忘記我家姐的,我同佢係最親最親的姐妹,我有咩事事無大小都鍾意即刻話佢知,有什麼事都是我同佢兩個面對解決,我知道兄弟姐妹情是講緣分的,我地自小沒有父母愛護,好彩都沒有變壞,好可惜家姐突然得癌症,亦好突然咁離開了我,心痛得很,但已成事實,我現在只靠自己個腦每天都想起她。

複式洋房

回覆樓主:

只可以用時間慢慢放下,唔想唔記係冇可能,身邊人講就容易,針唔桔到肉唔知痛,想喊就喊,喊完調節好個人重新出發,活在當下珍惜眼前人,生活一樣要過,迫住你沒辦法,搵返工做,分散注意,希望幫到你。。加油

大宅

人生其實好短,好快可以重聚,
你記住佢既精神,佢教到你既野再將佢既精神發揚開去。

水晶宮

lokman721 發表於 23-8-7 18:53
新年前、我個仔中左新冠,好快就走左、事隔半年,仍然想念他,有時睇吓佢d相又好想喊

真系五知點樣放低

明白的,怎可以放下呢!?但可以想像他到了一個不再受苦的世界,將來大家會再聚⋯⋯
自由太多會令世人失去平衡

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊