自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想請問如將間屋交低鎖匙委託2間地產放售,那水電煤是否要截停錶數先呢?
其實還有那些地方要注意呢?

麻煩晒各位!(emoji)(emoji)(emoji)

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

男爵府

opclk99 發表於 23-9-11 18:45
千萬勿簽毒家代理。

點解呢? Tks!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

男爵府

回覆樓主:

水電一定要有人認頭,唔係到咁上下佢會通知你話要截,到時要再俾錢裝返

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

珊瑚宮

AppleChow 發表於 23-9-11 18:35
想請問如將間屋交低鎖匙委託2間地產放售,那水電煤是否要截停錶數先呢?

煤氣,可以,電唔得(emoji)佢哋要帶人想去,

男爵府

水電都唔cut, 買家要試水力,電更加唔得啦,夜晚睇唔到樓。煤氣可以cut

男爵府

回覆樓主:

咁請問一下各位,唔截電咁各個地產代理便可以私自帶人上去用間屋D電或開冷氣,咁咪會要額外俾電費?
是否可以先抄低用電及水錶數通知地產一聲呢? Tks!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

公爵府

牛年勳章

opclk99 發表於 23-9-11 18:45
千萬勿簽毒家代理。

呢句真 真係唔好做獨家
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

大宅

AppleChow 發表於 23-9-11 18:35

每次上去睇樓-定要留咭片或叫管理處先打俾你先至可以開門

男爵府

AppleChow 發表於 23-9-11 23:53
咁請問一下各位,唔截電咁各個地產代理便可以私自帶人上去用間屋D電或開冷氣,咁咪會要額外俾電費?
是否可 ...

如果我係業主,望都望Agent 帶多啲客上去睇。多個機會出到貨,至於冷氣電費,叫佢地 睇完記得turn off
或可貼張紙在門remind 閂冷氣、燈、窗

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

AppleChow 發表於 23-9-11 23:53
是否可 ...

咁都信地產經紀專業,不過要提佢哋睇完樓要有手尾關窗關燈同冷氣,因為有聽過AA帶人睇完樓忘記,開左幾日,電費條數就好甘。 買家可以交尾數前驗一次樓,要留水電,到時試來去水無水,重新接駁要收錢。地產公司唔會理幫你交水電費。

唔好做獨家,

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊