自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

家人之前在普通科牙科杜牙根,但做完之後覺得痛。依家想去專科杜牙根,請問知道收費大概幾錢?

伯爵府

前排家人喺專科杜了牙根,要2萬

象牙宮

你預過萬。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

差不多2萬

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

小貓1124 發表於 23-9-16 10:37
前排家人喺專科杜了牙根,要2萬

甘誇張?

我也剛剛杜牙根、在深圳做的、杜牙根連做牙套¥3200、上星期第一次、先杜牙根、搞了1.5小時、 打了麻醉針冇乜感覺、醫生好細心慢慢鑽牙齒、找牙根~

子爵府

中山,廣州,好試過去牙科醫院都好企理

侯爵府

大力大力 發表於 23-9-16 11:22
甘誇張?

我也剛剛杜牙根、在深圳做的、杜牙根連做牙套¥3200、上星期第一次、先杜牙根、搞 ...
是牙科專科呀!

唔介意上深圳當然平好多,根本香港、深圳兩地人工都唔同,好難咁比較!

我上月上過深圳一次,見請當地樓面是$4000至6000,你咁熟大陸,應該更清楚。

子爵府

甘誇張?

我也剛剛杜牙根、在深圳做的、杜牙根連做牙套¥3200、上星期第一次、先杜牙根、搞 ...

香港專科,點同內地比?

我剛去完整牙 就八卦問價,植牙$28000,在小巴睇廣告,深圳$4800

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

海之風 發表於 23-9-16 11:38
是牙科專科呀!

唔介意上深圳當然平好多,根本香港、深圳兩地人工都唔同,好難咁比較!

香港牙醫做隻牙套、都要超過10000、我覺得深圳牙醫仲有耐心、唔似香港牙醫趕頭趕命、好似工廠流水線甘~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

甘誇張?

大力兄, 你深圳去邊間到整? 我媽都想整牙。 佢話香港啲牙醫好趕咁, 令佢好驚。 請問可以介紹邊間嗎? 要唔要預先打上去預約? 謝謝。

水晶宮

金黑街矇 發表於 23-9-16 11:51
香港專科,點同內地比?

我剛去完整牙 就八卦問價,植牙$28000,在小巴睇廣告,深圳$4800

香港植牙真係好貴,有d唔止28000一隻,幾年前家人植一隻3萬幾
我都想知深圳邊間植牙好?質素好醫生手勢好貴d唔緊要,反正都平過香港

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

係. 係香港做好似好趕時間. 大把人排隊等. 都唔知做得好唔好. 仲要好貴. 每次半個鐘

珍珠宮

2024年龍年勳章

甘誇張?

可以講邊間杜牙根嗎?如唔方便可以pm,唔該曬

男爵府

係深圳d醫院做杜牙根的都係牙髓專科,
用埋顯微鏡杜牙根都唔使過萬,
想平d又靚d上深圳仲好。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

因為去完土耳其後、全家中了新冠、所沒有再去整、整完再上來報告~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊