自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你憧憬你的未來,他賺了你的現在

便宜莫貪,股票一定要賺嗎?股巿樓巿表現不好便去高級賭博,心存僥倖自己走得快走得啱時間?
見人show off名車,靚屋,璀璨珠寶,紙醉金迷與美色,自己想分一杯羹… 原來又是另類倫敦金騙局?

一切都是”信”: 信任的對象,信任的對象的背後動機。每天都是”信”的生活,分別只是信與不信的後果嚴重性,”信”是否連帶行動,和那份”信”是不知不覺表現出來,還是靠著自由意志去選擇行動。

子爵府

信那張紙幣的價值而非一張設計精美的紙張;信你明天還有一啖氣仍在人世;信你現在坐的椅子躺臥的床走過的路不會倒塌……

社會繼續容許新虛擬貨幣公司加入巿場,願者上釣,”投資”不超過總資產的一個百分比,輸咗呃咗當買個教訓,算比過大海賭一鋪襟玩D.
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

男爵府

蝦米豬 發表於 23-9-20 23:07
信那張紙幣的價值而非一張設計精美的紙張;信你明天還有一啖氣仍在人世;信你現在坐的椅子躺臥的床走過的路 ...

你已美化了,進入幣圈就變共犯,喪失人性,落力唱好,好多心知是擊鼓傳花、音樂椅,想找接盤俠。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

很多人以為所謂投資、就會發達、終日發白日夢、可以一朝富貴、這樣便容易落入騙子圈套~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

大部份人以為自己係核心人員,係得益果方,唔好講到佢地真係信人。。只不過人算不如天算,佢地都係被割啊個或走得慢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主:

而家基本上香港都變左騙子之都
除咗街邊既假乞衣、日日就N個詐騙電話、短訊、email, whatsapp , facetime call, 詐騙廣告、詐騙網購、詐騙預付、假結婚、呃福利⋯⋯⋯
無日無之 全面騙騙騙

被騙既永遠俾人當傻仔咁笑、衰貪心
繼續助長騙子 日日不停發展不同橋段騙盡全港人

大宅

咪喺,周街騙徒,上網,聽電話,睇電視,搭港鐵,都遇到騙徒!仲會發牌,將來發展成國際虛疑騙徒中心

大宅

唔知幾時開始多左咁多騙局,其實政府有無辦法加強監管?
至少有無辦法減少啲詐騙電話?好煩,今日入境處打左3個電話比我(5字頭,6字頭都有)屋企有老人家,唔敢唔聽呀

侯爵府

便宜莫貪,股票一定要賺嗎?股巿樓巿表現不好便去高級賭博,心存僥倖自己 ...

有人話JP原本係為大陸走資而開, 都開咗幾年㗎啦. 至于點解近一年至發到咁高調搞零售, 係咪只係為咗搭棚呃錢呢?好想睇下警方有無更爆嘅內幕呀! 唔care嗰班損手爛腳的人, 高息=風險, 這是常識.

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

便宜莫貪,股票一定要賺嗎?股巿樓巿表現不好便去高級賭博,心存僥倖自己 ...

講到尾咪貪字得個貧,有咩賺錢方法係真,點會公開share, 所有叫人做既,都係叫人落搭,一律say no就得。 賺錢少咗都唔緊要,最緊要唔好比人呃,咁就無左幾唔抵,食左無咁嬲。

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

ericawingwing 發表於 23-9-21 00:10
至少有無辦法減少啲詐騙電話?好煩,今日入境處打 ...

佢哋直頭留言,仲以為有咩急事,咪又係呃人錢

男爵府

回覆樓主:

好多富豪真係隱形架!
工作上認識好多好低調~

侯爵府

ericawingwing 發表於 23-9-21 00:10

今日真係特別超多三字頭電話

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

伯爵府

信那張紙幣的價值而非一張設計精美的紙張;信你明天還有一啖氣仍在人世;信你現在坐的椅子躺臥的床走過的路 ...

淨係D sms link 騙案已經夠多,快D去拉人啦。咩快易通話你欠費,你話骗子幾緊貼,最惨呢个隧道收費又真係N咁多問題

男爵府

回覆樓主:

如果你唔貪 騙子何來得逞 自己唔檢討 歸咎騙子 錢咁易賺 香港仲有咁多窮人 住劏房嚒 講到自己 苦主 苦主 苦主 賺錢就笑 蝕錢就苦主 呢個世界永遠無咁大隻蛤乸隨街跳既
"貪“ 字變"貧"
"貪“ ="貧" 雙對

子爵府

總之小心

別墅

總之,邊個同你講話賺錢嘅, 就係佢想賺你嘅錢囉!!!

別墅

wahahali 發表於 23-9-21 06:30
總之,邊個同你講話賺錢嘅, 就係佢想賺你嘅錢囉!!!

《孤注一擲》 人人應該去睇,防騙教育電影!
但係道高一尺魔高一丈,總之唔好貪心啦!

伯爵府

係呀,每日大部分電話都係 sell野 /骗子電話,

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊