自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

想買的二手書上有student copy 是什麼意思,跟沒有的有分別嗎
attach1/tmp/phpUlHlgo

大宅

iki 發表於 23-10-13 01:06
想買的二手書上有student copy 是什麼意思,跟沒有的有分別嗎

有二個解釋
1)冇答案頁,teacher‘s copy才有答案
2)可能售價特别平,不是學生身份去買就係正常市價

水晶宮

因為有老師版的

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

KKLLYang 發表於 23-10-13 07:49
有二個解釋

好的明白,那我就可以放心買了,謝謝

公爵府

spikenard 發表於 23-10-13 08:05
因為有老師版的

明白謝謝解答

男爵府

iki 發表於 23-10-13 20:36
好的明白,那我就可以放心買了,謝謝

想提提你check個出版年分

Law成日改,所以要買最update 果本

公爵府

seen1818 發表於 23-10-13 21:22
想提提你check個出版年分

Law成日改,所以要買最update 果本

好的,謝謝提醒

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

KKLLYang 發表於 23-10-13 07:49
有二個解釋

補充(1)可能教案內容

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

iki 發表於 23-10-13 22:55
好的,謝謝提醒

出版年份/第幾版有機會可能頁數內容有調整。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我以前喺一間知名英文書店度做訂書
當時有幾間大嘅外國出版社,一般大學用嘅書籍,都係有分正常版同埋學生版,內容係全部一樣,而學生版一般係軟皮書,同埋個價錢係會優惠啲。
如果Original版可以係硬皮,同埋價錢係好貴。
而家咁多年之後,唔知道而家student copy係咪同當年一樣?但我相信冇變嘅就係Original版同student copy內容係絕對一模一樣的

公爵府

happymama11 發表於 23-10-13 23:07
我以前喺一間知名英文書店度做訂書
當時有幾間大嘅外國出版社,一般大學用嘅書籍,都係有分正常版同埋學生 ...

好的,謝謝你,那我可放心購買了

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊