自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

唔會

珍珠宮

BK Milk勳章

littlefunpig 發表於 23-10-21 14:31
https://www.youtube.com/watch?v=xqngSLL6brg

Whatsapp 騎刧手法10幾種一次大合集

謝謝分享

珍珠宮

BK Milk勳章

YuYuMother 發表於 23-10-22 09:23
我冇用過網頁版,無論屋企定公司。公司電腦好多機密資料,一陣copy 貼錯send 咗或者影響部機有咩事就閉。
...

我都係咁,有乜嘢用手機download WhatsApp file,再email返去公司account,或電腦email個file 比自己email,download 後再WhatsApp 比人,免得過都唔用網頁版,又怕唔記得sign out

大宅

唔會,會同佢解釋返

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

唔會

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

jamesbond007 發表於 23-10-22 11:52
對呀,唔好同我做朋友,我真系受唔起d 咁「聰明」同有「智慧」嘅朋友,我d 朋友從来唔講钱既。
...

其實唔係你自己無管好個whatsapp又點會俾騙徒騎刧從而再呃你啲朋友?
還好我無你呢類不小心累人累物後仲要話係朋友蠢既「朋友」

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

yiqiyihui 發表於 23-10-22 09:53
呢度有啲人都幾無情,一口就咬定唔會賠錢比對方。
係,個朋友係好唔精明
但有人可以二話不說就即刻借錢俾你 ...

假如不幸地有呢類朋友
真是不怕分享俾其他朋友知
睇清楚個人係點

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

nicolewanglh 發表於 23-10-21 10:03
呢件事發生係我朋友身上,最後我朋友俾番d錢,俾幾多唔清楚。

我姐就低能地好彩啲,佢見佢好朋友問佢借5000蚊,佢二話不說就即payme過咗比佢個好朋友(因為成日過飯錢),係過完先突然叮一聲係唔係比人呃咗....之後就收到個入數戶口號碼,佢就肯定衰咗,再打比佢好友講,朋友即過番比佢

子爵府

虎到金來勳章

littlefunpig 發表於 23-10-23 21:38
其實唔係你自己無管好個whatsapp又點會俾騙徒騎刧從而再呃你啲朋友?
還好我無你呢類不小心累人累物後仲要 ...

做人幾時都係先管好自己嘅思维,千其唔好咁「蠢」,仲要「蠢」完之後,仲要赖人地唔幫自己喎。陷阱道道都有,「蠢」得幾多次?一次已经睇清楚d人咁「蠢」,完全無生活常識!真系「蠢」人先至會唔求証就立即过数囉!

別墅

唔會

子爵府

虎到金來勳章

littlefunpig 發表於 23-10-23 21:38

味就係有d 以為自己唔「蠢」嘅人,無管好自己既 mentality 囉,得「衝動」兩個字,打个電話求証唔洗5分鐘呀!

子爵府

虎到金來勳章

我d 朋友唔会咁樣問人攞钱架,亦唔会咁「精叻」唔求証囉!佢地話講錢失感情嘛!

翡翠宮

jamesbond007 發表於 23-10-24 01:26
做人幾時都係先管好自己嘅思维,千其唔好咁「蠢」,仲要「蠢」完之後,仲要赖人地唔幫自己喎。陷阱道道都 ...

記緊大力向朋友宣揚你呢啲思維,包你好快無曬啲「蠢」朋友!因為會發現原來做你朋友都夠曬「蠢」

子爵府

虎到金來勳章

littlefunpig 發表於 23-10-24 02:35
記緊大力向朋友宣揚你呢啲思維,包你好快無曬啲「蠢」朋友!因為會發現原來做你朋友都夠曬「蠢」:j ...

我唔需要,我d 朋友比我聰明。多謝。

子爵府

虎到金來勳章

littlefunpig 發表於 23-10-24 02:35
記緊大力向朋友宣揚你呢啲思維,包你好快無曬啲「蠢」朋友!因為會發現原來做你朋友都夠曬「蠢」:j ...

你繼續做你既正經嘢,鼓勵其他人幫d「精叻」人還錢啦!

翡翠宮

jamesbond007 發表於 23-10-24 02:52
你繼續做你既正經嘢,鼓勵其他人幫d「精叻」人還錢啦!
...

還好我無認識過好似你呢類又大意又易俾人hack whatsapp、累人累物之餘仲要責怪朋友蠢既奇人異士 唔好話做朋友,最好連識都咪識。

翡翠宮

kisskathy88 發表於 23-10-23 21:52
我姐就低能地好彩啲,佢見佢好朋友問佢借5000蚊,佢二話不說就即payme過咗比佢個好朋友(因為成日過飯錢) ...

你姐下次要小心啲 打多個電話先轉
還好佢交左個係真正既朋友
無怪你姐蠢 blame the victim
否則可以立即斷舍離

公爵府

如果對方生活真係艱難我會賠,相信佢都係當自己係真朋友先肯借錢俾我。亦相信佢都係只能借出一萬幾千。

男爵府

challenging 發表於 23-10-21 12:09
琴日呢件事,話朋友可唔可以借一萬蚊,你個黐線㗎你借俾我呀

我老公昨天都收到個朋友信息,問可唔可以借一萬(emoji),但個朋友本身仲有錢過我地

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊